"Φρούριο" η Αθήνα τη Τετάρτη 8/1/2014

Με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα

post image

Την ερχόμενη Τετάρτη καταφθάνουν στην Αθήνα διάφοροι (υψηλά) παρατρεχάμενοι από τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας (τι του λείπει του ψωριάρη,φούντα με μαργαριτάρι !!) της ΕΕ από την Ελλάδα. 

Έτσι (σύμφωνα με πληροφορίες από καθεστωτικά μέσα) για μια ακόμα φορά η Αθήνα θα μετατραπεί σε "φρούριο" με λογιών - λογιών χοιρεινοειδή (ματοδιοδελτοδιαδες ακόμα και ελεύθερους σκοπευτάδες) να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους.

Το αξιο-περίεργον της υπόθεσης είναι πως πέραν από (πιθανόν) κάποιες χλιαρότατες αντιδράσεις δεν βλέπω να υπάρχει διάθεση για μια δυναμική,και συλλογική διαμαρτυρία.

Υ.Γ.μάλλον μας έπεσε βαριά φέτος η γαλοπούλα ή ότι σκατά τέλος πάντων σαβουριάσαμε.

Εικόνες:


Αν προϋπέθετε κάποιο έναυσμα για οργάνωση δράσης θα μπορούσε η δημοσίευση αυτή να εμπεριέχει τον στόχο της.

Αφενός η προεδρία της ΕΕ μας αφήνει αδιάφορους, ούτε υπέρ ούτε κατά θα μπορούσε να μας απασχολήσει σαν θέμα μέσα στις χιλιάδες άλλα φλέγοντα, αφετέρου η επιβολή στρατιωτικού νόμου στο κέντρο της πόλης και στις διόδους από και προς αυτό, μας αφήνει πάγια εχθρικούς, χωρίς να έχουμε τα τελευταία χρόνια με τη δράση και τον λόγο μας να συγκινήσουμε σημαντικά την κοινωνία ώστε να ευαισθητοποιηθεί προς αυτό.

Αν η διοργάνωση κάποιας δράσης δεν έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά δημιουργούμε μια σύγχυση. Δίνουμε τροφή στην πατριωτική αντίδραση και αγανάκτηση ότι η ΕΕ μας φταίει κι όχι τα ντόπια αφεντικά. Παρέχουμε έδαφος ανατρεπτικού και αντικυβερνητικού λόγου στην ονομαζόμενη αντιπολίτευση (γενικότερα κι όχι ειδικά). Και μέσα σ'αυτό σηκώνουμε και το βάρος της πολιτικής ευθύνης για την πρωτοβουλία του καλέσματος.

Ο δρόμος, ναι, γεννάει συνειδήσεις, αλλά οι συνειδήσεις αυτές πλάθονται στο δρόμο με πολιτικό λόγο του οποίου το κενό υπάρχει πληθώρα τυχοδιωκτικών πολιτικών δυνάμεων να το αξιοποιήσει.

Όσο για τις γαλοπούλες να φανταστείς ότι τις ακούν και άνθρωποι που αν υπήρχε και 8η μέρα της εβδομάδας θα την γέμιζαν με κινηματικές διαδικασίες τις τελευταίες 14 μέρες. Κάποιοι δε από αυτούς έχουν πολύ καιρό να φάνε τέτοιο ωραίο πράμα.

Συντροοφικά πάντα

από RAF 07/01/2014 2:26 μμ.


Το κείμενο αυτό κάποιος το ερμηνεύει ανάλογα το πως βλέπει και το κυριότερο πως αντιμετωπίζει τη γενικότερη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, από ανώδυνες συνελευσούλες και παρτάκια ή μέσα από ενέργειες απέναντι στο κράτος και στους μηχανισμούς του (και ο νοών νοείτω).

Η Ε.Ε. αυτή καθ'αυτή μπορεί να μην ΣΑΣ ενδιαφέρει αλλά η απόρροια των αποφάσεων που λαμβάνονται μέσα από αυτήν αλλά και από τις υποτακτικές τους κυβερνήσεις δεν νομίζω πως θα πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.

Υ.Γ Νο 2 Το σχόλιο για τη γαλοπούλα ασφαλώς και έχει συμβολική ερμηνεία,αλλά φαίνεται πως κάποιοι "σύντροφοι" εκτός των άλλων έχουν χάσει και τη κριτική τους ικανότητα αλλά και το χιούμορ.

 

από .. 07/01/2014 5:51 μμ.


Εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί διαδήλωση από οργανώσεις. 

Σήμερα υπάρχει και επίσημα απαγόρευση από την ΓΑΔΑ, αλλά οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License