Βραζιλία: Το ΜΤS καταλαμβάνει νέες εγκατελημένες εκτάσεις.

http://www.diarioliberdade.org/brasil/laboral-economia/45003-mst-acampa-por-desapropria%C3%A7%C3%A3o-de-%C3%A1rea-improdutiva-em-sc.html

Βραζιλία: 200 οικογένειες οργανωμένες από το κίνημα των δίχως γη δημιούργησαν ένα νέο καταυλισμό την περασμένη Κυριακή 5/1 μεταξύ των δήμων Grande και Santa Cecília. Ο χώρος του καταυλισμού βρίσκεται δίπλα στο αγρόκτημα Fazenda Nova Guararapes, 3.000 στρεμμάτων το οποίο πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως μη παραγωγικό.  

Ένας από τους στόχους του καταυλισμού είναι να πιεστεί το υπουργείο αγροτικής μεταρρύθμισης να επιταχύνει την διαδικασία νομιμοποίησης της εγκατάστασης. Το συνδικάτο των εργαζομένων στα αγροκτήματα έχει εκφράσει την στήριξή  του στις οικογένειες, και ζήτησε την άμεση συνάντηση με τον τοπικό δήμαρχο για να λυθούν τα ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης του καταυλισμού.

Οι καταυλισμοί που αποτελούν ουσιαστικό τρόπο πίεσης και προόθησης της αγροτικής μεταρρύθμισης στην Santa Catarina εξασφαλίζουν στην ουσία τα τρόφιμα  του πληθυσμού όλων των  περιφερειών του ομόσπονδου  κράτους, δια μέσου των 60 συνεταιρισμών και κολεκτίβων που παράγουν φασόλια, ζωικές πρωτεΐνες, και οικολογικές καλλιέργειες στην βάση της αλληλέγγυας οικονομίας.

Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να εξασφαλιστεί ότι και η αναφερόμενη κατειλημμένη περιοχή θα ενταχθεί στο πρόγραμμα νομιμοποίησης των καταυλισμών προς όφελος των αγροτικών οικογενειών και όλων των κατοίκων των δήμων της περιοχής.


Μαζική πορεία στο Σάο Πάολο για την στέγαση-11/12-βίντεο,φώτος-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1506532

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License