O ελευθεριακός κόσμος κλείνει

.

Μετά από δυόμιση χρόνια λειτουργίας το σαιτ έκλεισε τον κύκλο του.

Μετά από αρκετές προσπάθειες να το συλλειτουργήσω με άλλους συντρόφους οι οποίες έπεσαν στο κενό, δεν έχει κανένα νόημα να το λειτουργώ μόνος μου. Το σαιτ έχει μεγάλες δυνατότητες και ο σερβερ του βρίσεται στο εξωτερικό .

Ευχαριστώ τους δυο συντρόφους προγραμματιστές που το έφτιαξαν δωρεάν και μου διέθεσαν δωρεάν χώρο στον σερβερ. Επίσης ευχαριστώ όλους και όλες που το επισκεφτήκατε.

Το σαιτ από εδώ και πέρα  δεν θα ανανεώνεται και σε κάποιο χρονικό διάστημα θα κλείσει.

 

Για επικοινωνία:

isopedotes@yahoo.gr

Γιώργος Μεριζιώτης


δεν το βλέπεις πως για την ώρα κανένας μας δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνεις?Παρακαλάμε σαν κοινό γνωστού αοιδού να κυκλοφορήσεις νέο δίσκο-καλά κάνεις και αποστασιοποιείσαι!Το θέμα δεν είμαστε εμείς,ωστόσο!Είναι η διαδοση μιας φλόγας,η μεταφορά μιας πολίτιμης μνήμης,η επιβίωση ενός οράματος.Για να ανασαίνουμε οι τωρινοί...για να χουν κάπου να πατήσουν τα αύριο.Δεν πιστεύω πως είναι ζήτημα κούρασης  ''ανθρώπινης,τόσο ανθρώπινης'' η ανακοίνωση του κλεισήματος του σάιτ.Όλα λίγο-πολύ κλείνουν,είσαι στο πνεύμα της εποχής.Στο τέλος αυτού του δρόμου μπορεί να νιώθουμε τυχεροί που μπορούμε και ακούμε ''κόκκινο'' και διαβάζουμε ανακοινώσεις για ξυλοδαρμούς.Δεν μπορώ να στο κάνω πιο νιανιά-πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει Ο ΛΟΓΟΣ ενός άλλου πολιτισμού.Κοντολογίς ,αν δεν είναι πέρα απο τις δυνάμεις σου ,πρέπει να συνεχίσεις...Θέλει ακόμα πολύ φως να ξημερώσει,αγαπημένε σύντροφε,και είναι τόσο φρικτό να αποδέχεται κανείς τη δύνη της ιστορίας.Καλή ανάπαυλα!

από με την ευκαιρία 13/01/2014 12:43 πμ.


Διάβασε εδώ γιατί.

από Σου 'χουμε στείλει 4-5 e-mail... 18/01/2014 6:09 πμ.


...τα οποία μάλλον δεν έφτασαν ποτέ, προκειμένου να μετάσχεις (αν το θες κι εσύ βέβαια) και να μοιραστείς μαζί μας ό,τι βιώθηκε (θετικό ή αρνητικό, ενδιαφέρον ή αδιάφορο) αυτά τα 35 ολόκληρα χρόνια, διαδρώντας σε μια εκπομπή μέσα από τη ραδιοσυχνότητα του 98fm.

Πώς, διάολο, μπορούμε να επικοινωνήσουμε αλλιώς πέραν των mail (που δεν φτάνουν ποτέ); Δεν ξέρoυμε. Πάρε ένα τηλ., αν μπορείς, στον 98FM (210-77.23.144 ή 6975.656.265) κάποια Δευτέρα μετά τις 11.30 το βράδυ.

Καλό κουράγιο.

 


Είναι λίγο άσχετο με το θέμα του ελευθεριακού αλλά είναι σχετικό με το θέμα που έγραψε ο από πάνω και σε αυτόν απευθύνομαι. Ωραία η εκπομπή που κάνεις τις Δευτέρες και πράγματι πρέπει να έρθει κι ο ελευθεριακός να μιλήσει για τα τόσα χρόνια στο κίνημα και επειδή είχες φέρει τέλη Δεκέμβρη τον Γαρμπή (εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ) σου λέω ότι μπορείς να βρεις τον ελευθεριακό από τον Γίωργο Γαρμπή που τον ξέρει και νομίζω έχει το τηλέφωνο του γιατί του πηγαίνει και βιβλία στο μαγαζί. Όσο για την εκπομπή καλό θα ήταν να τις ανεβάζατε στο αρχείο και να καλούσατε κι άλλα άτομα που έχουν σχέση με εκδόσεις του χώρου (είτε ασχολούνται επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά).

από πολύ σωστή παρατήρηση 18/01/2014 8:28 μμ.


Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική παραγωγή και αξίζει μεγαλύτερης προβολής ώστε να την παρακολουθήσει κι άλλος κόσμος.

από 1000 19/01/2014 12:55 πμ.


Κι εμένα θα με ενδιέφερε να ακούω μια εβδομαδιαία εκπομπή με το Γιώργο. Θα μπορούσες σύντροφε να σχολιάζεις και την επικαιρότητα.

από Αναρχικός Κομμουνιστής 19/01/2014 12:57 πμ.


Σύντροφε...

Το κείμενό σου, ένα απάυγασμα βιωματικού και θεωριτικού έργου ζωής πραγματικά με συγκλόνισε. Ανταποκρίθηκε πλήρως σε όλο αυτό τον όγκο υλικού και κινηματικής εργασίας που προυπήρχε ως παρακαταθήκη για τις νέεες γενιές επαναστατών και το οποίο υπήρξε μπούσουλας για όλους εμάς που βαδίζαμε στα τυφλά αναζητώντας νόημα και περιεχόμενο στις ανέξοδες και αδιέξοδες διαδρομές μας στους ωκεανούς των κοινωνικών ανταγωνιστικών πεδίων. Δεν περίμενα όμως ότι όσα μελέτησα και ρούφηξα ως το μεδούλι θα ήταν απλά μια μικρογραφία μπροστά στο πρόσωπο, το πολιτικό υποκείμενο που είχα την τιμή και την τύχη να γνωρίσω, το οποίο συγκέραζε όλο αυτό το πλήθος των χαρακτηριστικών που συμπηκνώνουν αυτό που λαικά θα μπορούσε να ονομάσει κανείς κοινωνικό επαναστάτη. Η ταπεινότητα, η μετριοφροσύνη, ο αντισεξισμός, η αγάπη στους συντρόφους και τις συντρόφισσές σου, η ανοιχτότητα, η αίσθηση ευθύνης και η αναγνώριση των λαθών (εξάλου το κείμενό σου από μια οπτική αποτελεί ένα μονόπρακτο σκληρής πολιτικής και προσωπικής αυτοκριτικής). Πολέμιος του σεχταρισμού που πλήτει καίρια τον χώρο στάθηκες πάντα ενωτικός ακόμη και σήμερα με το πολιτικό σου ρεκβιέμ, βοηθάς, όσο και αν δεν το καταλαβαίνεις το κίνημα να προχωρήσει. Διστυχώς για τον κανιβαλιστικό μας χώρο η ανάμνηση λειτουργεί περισσότερο επικουρικά από την ίδια την παρουσία. Αφήνεις χώρο σύντροφε όπως οφείλει ο κάθε συνειδητοποιημένος αγωνιστής στην γενιά που έρχεται. Δεν πιστεύεις σ' αυτήν, συναισθηματικά κρίνοντας, αλλά μην ανυσηχείς. Ο σπόρος που έριξες έχει ήδη ανθίσει... οι κοινότητες αγώνα ωριμάζουν, η οργάνωση προχωρά σύμφωνα με το όραμά σου ακόμη και χωρίς εσένα, οι κομμούνες κάνουν ήδη τα πρώτα τους βήματα ορθόνωντας το ανάστημά τους στους σπεκουλαδόρους, στους ρεφορμιστές και στα στεγανά του χώρου που τόσο μας πλήγωσε και μας πληγώνει, σπάζοντας τους προεγκατεστημένους συσχετισμούς και αφήνοντας το χθες εκεί που ανήκει... στο παρελθόν.

Περίμενα όμως να αναφερθείς συνολικότερα και εκτενέστερα στου νεότερους αγώνες σου, την καίρια συμβολή σου στην συγκρότηση σπουδαίων συλλογικοτήτων που αφήσαν εποχή με το εύρος και το βάθος της ανάλυσης και την σταθερή και δυναμική τους παρουσία στους δρόμους του αγώνα αλλά κυρίως στον αδιάλακτο αγώνα σου ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τον κινηματικό ολοκληρωτισμό, τον σεχταρισμό, την ομαρτά των ημετέρων, τον κρυπτοσταλινισμό και τις λενινιστικές στρεβλώσεις μέρους του χώρου. Οι μάχες αυτές σε κούρασαν, σε απογοήτευσαν, σε λάβωσαν καημένε μου. Οι αντιπαλοί σου είχαν δύναμη ελέφαντα και συνοχή σμήνους μελισσών. Είναι νομοτέλεια όμως οι μαθητές να ξεπερνούν τον δάσκαλο (αυτό είναι που αποδικνύει και την ποιότητα του δευτέρου) και ήταν λάθος σου να τους βραβεύεις αρχικά από το να τους ραπίζεις με τα όμορφα όπλα της κριτικής. Όταν το έκανες ήταν ήδη αργά. Άργησες σύντροφε.... και οι συντρόφοι που στηρίχθηκες σε αυτές τις στερνές σου μάχες αποδίχθηκαν κουτσά άλογα αδύναμα να αντιληφθούν και να πραγματώσουν το μεγαλόπνοο όραμά σου, να δώσουν την ωραία μάχη του οδοφράγματος απέναντι στα εγχώρια καρκινώματα που επιχειρούν να βρωμισουν το καθάριο αναρχικό πρόταγμα και να υπονομέυσουν την μοναδικότητα της μονολιθικής σου θεώρησης.

Θα σε θυμόμαστε στους αγώνες μας ως στυλοβάτη της ειληκρινούς συντροφικότητας, ως σκληρό πολέμιο της ενδοκινηματικής βίας, ως μαχητή της αλήθειας και του δίκιου, ως μια φωτεινή φιγούρα ανωτερότητας στο φάσμα της καταχνιάς που μας σκεπάζει.

Ο αγώνας στο δρόμο για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον κομμουνισμό, βρίσκεται σε χέρια αγωνιστών που δεν θα σε απογοητεύουν. Έχε υπομονή... έχε ελπίδα σύντροφε... αφήνεις την επανάσταση σε καλά χέρια.

Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση

από κι εγώ αναρχικός κομμουνιστής 20/01/2014 6:25 πμ.


Συμφωνώ απόλυτα με την ειρωνία, το δηλητήριο, το σαρκασμό και τη χολή που εκφράζει ο σύντροφος στην προηγούμενη παρέμβαση με την επωνυμία "αναρχικός κομμουνιστής". Εγώ όμως θα εκφράσω με διαφορετικό τρόπο την ίδια επιχειρηματολογία που υφέρπει ως απάντηση στα λεγόμενα του ΓΜ: ΟΥΓΚ!

έγινα κατανοητός σύντροφε "αναρχικέ κομμουνιστή";

από εντελώς 20/01/2014 1:12 μμ.


ρε παιδιά τι καλη αντάμωση καλο ταξίδι και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα κουραφέξαλα.

στην αρχή νόμισα πως ο σύντροφος πέθανε.

η επιλογή του συντρόφου είναι σεβαστή γτ τόσο κλάμα?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License