οι νικητες της μαχης της φαλουτζα το 2004,και ο αμερικανικος πολιτισμος

νεες φωτογραφιες φρικαλεοτητας αμεικανονατοικων στρατιωτων φαλουτζα 2004,μετα το τελος της πολιορκιας της πολης

ΦΩΤΟ ΣΟΚ: Αμερικανοί πεζοναύτες καίνε Ιρακινούς αντάρτες!  
 
 
 

Συγκλονιστικές εικόνες που απεικονίζουν αμερικανούς στρατιώτες να καίνε Ιρακινούς αντάρτες, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Οι σοκαριστικέ φωτογραφίες που σύμφωνα με πληροφορίες τραβήχτηκαν στη Φαλούτζα το 2004, έχουν ήδη προκαλέσει έρευνα απο το Σώμα Πεζοναυτών, πολλές από τις συνολικά 41 φωτογραφίες ειναι τόσο σοκαριστικές που δεν μπορουν να δημοσιευτούν.

Δυο φωτογραφίες δείχνουν ενα πεζονάυτη να ρίχνει βενζίνη στο πτώμα κάποιου ιρακινού στρατιώτη και άλλες δυο παρουσιάζουν τα λέιψανα των στρατιωτών να τα εχουν τυλίξει οι φλόγες.
Σε μία απο τις φωτογραφίες ένας Αμερικανός ποζάρει δίπλα σε ένα κρανίο (παραπάνω), σε μία τρίτη ένας πεζοναύτης ελέγχει τις τσέπες του ρούχου ενός νεκρού. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Daily Mail και το αμερικανικο πρακτορείο TMZ (που έδωσε τις φωτο στο Πενταγωνο)  οι λήψεις που επιλέχθηκαν να μη δοθούν στη δημοσιότητα, είναι εξαιρετικά σκληρές, με δεκάδες νεκρούς να απεικονίζονται, ενώ ακόμα και σε μία να φαίνεται ένας σκύλος να τρώει μία από τις σορούς.


Όπως ανέφερε ο συνταγματάρχης Στίβ Γουόρεν, οι φωτογραφίες δείχνουν ότι παραβιάζεται ο στρατιωτικός κώδικας σύμφωνα με τον οποίο οι στρατιώτες πρέπει να χειρίζονται τις σορούς σύμφωνα με τα ισλαμική ήθη και ότι τα στρατεύματα δεν πρέπει να ποζάρουν σε φωτογραφίες δίπλα σε νεκρούς. 
Βέβαια, επισήμανε ο Γουόρεν πως η έρευνα δε θα είναι εύκολη, καθώς τα πρόσωπα των πεζοναυτών δεν φαίνονται καθαρά στις φωτογραφίες, ενώ δεν είναι γνωστό αν την επεξεργασία των εικόνων πραγματοποίησε το αμερικανό πρακτορείο TMZ ή ο αποστολέας των φωτογραφιών.

Ο Γουόρεν τόνισε πως ο στρατός πρέπει να εξακριβώσει κατά πόσο οι φωτογραφίες ελήφθησαν στην Φαλούτζα.
Σε κάθε περίπτωση, οι Αμερικανοί πεζοναύτες πρόκειται να αντιμετωπίσουν βαριές ποινές, ανεξάρτητα αν έχουν απαλλαγεί από τα στρατιωτικά τους καθήκοντα.

Εκπρόσωπος των πεζοναυτών δήλωσε πως ερευνάται η υπόθεση καθώς και η ταυτότητα των μελών της αποστολής, επισημαίνοντας πως το περιστατικό είναι μεμονωμένο.

Σε έκθεση του 2005, αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν ερευνήθηκαν γιατι έκαψαν δυο αφγανούς στρατιωτών .
Οι άνδρες υποστήριξαν ότι έβαλαν φωτιά στα πτώματα για λόγους υγιεινής, αφού μετα απο 24ώρες οι πολίτες δεν τα ειχαν πάρει ακόμη.
Η συγκεκριμένη υπόθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο περιστατικό οφειλόταν απλά στην κακή κρίση των πεζοναυτών και δεν ήταν έγκλημα πολέμου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License