Ανακοίνωση της αναρχοαυτόνομης ένωσης εργατών Κιέβου σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία

ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ-ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΕΣ-ΟΥΤΕ ΕΘΝΗ- ΟΥΤΕ ΣΥΝΟΡΑ Ανακοίνωση 23/1/14

post image

 

 Οι νόμοι που ψηφίστηκαν πρόσφατα στις 16/1/2014 έδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η παράταξη της άρχουσας τάξης είναι έτοιμη να εγκαταστήσει μια στυγνή δικτατορία, παρόμοια με το μοντέλο των καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής την δεκαετία του 70.Οι χουντικοί νόμοι περιορίζουν κάθε μορφή διαμαρτυρίας και ελευθερίας του λόγου. Επίσης θέλουν να θεμελιώσουν την ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας ως <<εξτρεμισμό>>. Τα κοινοβουλευτικά φερέφωνα της δικτατορίας είναι μια κατεστραμμένη γραφειοκρατία και μονοπωλιακή αστική τάξη, πρωτοστατεί το κόμμα των περιφερειών και το λεγόμενο κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας που εδώ και καιρό έχει γίνει μια πολιτική δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα κου κεφαλαίου.

  Το Ουκρανικό κατασταλτικό σύστημα στηρίζεται επιπλέον με διάφορες καινούριας τεχνολογίας συσκευές των μπάτσων και με συμμορίες του δρόμου φιλοκυβερνητικών ,stormtroopers (..Στράτος -στα Γερμανικά- Sturmtruppen.Επίσης ο όρος «ώθηση στρατεύμάτων", Stoßtruppen χρησιμοποιήθηκε για τους ειδικούς στρατιώτες του γερμανικού στρατού στο Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τα τελευταία χρόνια του πολέμου οι Stoßtruppen είχαν εκπαιδευτεί για να πολεμήσουν με τακτικές διείσδυσης, μέρος της νέας μεθόδου των Γερμανών στην επίθεση στα χαρακώματα. Άνδρες εκπαιδευμένοι σε αυτές τις μεθόδους ήταν γνωστό στη Γερμανία ως Sturmmann -κυριολεκτικά "καταιγίδα Άνθρωπος", αλλά συνήθως μεταφράζεται ως stormtrooper και σχηματίζεται από εταιρείες Sturmtruppen -στρατεύματα επίθεσης, πιο συχνά και λιγότερο ως «αιχμή του δόρατος». Οι τακτικές διείσδυσης των stormtroopers είναι ακόμα σε χρήση σήμερα,με την μία ή την άλλη μορφή. Άλλοι στρατοί έχουν επίσης χρησιμοποιήσει τον όρο στρατεύματα επίθεσης, δύναμη κρούσης ή fireteams για ειδικούς στρατιώτες που κάνουν διείσδυση, stormtroopers….).Πολλές φορές αυτές οι παραστρατιωτικές δομές παίρνουν εντολές από συνταξιούχους μπάτσους. Τάγματα θανάτου είναι επίσης σε δράση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες , δύο άνθρωποι είχαν απαχθεί από το νοσοκομείο και βασανίστηκαν . Ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του σε ένα δάσος . Ειδικές δυνάμεις εντοπίζουν και βασανίζουν διαδηλωτές και όχι μόνο με τα καθιερωμένα όπλα . Ένας από τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν , σύμφωνα με μια φωτογραφία του σώματός του , πυροβολήθηκε στην καρδιά . Υπήρξε θύμα ενός ελεύθερου σκοπευτή . Το πρωί της 23/1/14 , ο αριθμός των δολοφονηθέντων ήταν από 5-7 άτομα .Δεν ξέρουμε όμως την πραγματική έκταση της βίας .

  Η ιδεολογία του κυβερνώντος καθεστώτος είναι ένα μίγμα εθνικισμού <αντιγραμμένο> από τον Πούτιν , θεωρίες συνωμοσίας και απληστία , ως ελίτ να εξουσιάζει φασιστικά όπως θέλει τον λαό .Υπάρχουν ομάδες υποστήριξης για την Μπέρκουτ ( η κύρια αστυνομική δύναμη καταστολής ) σε κοινωνικά δίκτυα που είναι γεμάτα από αντισημιτικά άρθρα που υποστηρίζουν ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι Εβραίοι και θέλουν να επηρεάσουν τα άτομα με την νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων .

  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών δεν είναι μόνο η ακροδεξιά που συγκρούεται με την κυβέρνηση αλλά και άνθρωποι των πιο μετριοπαθών απόψεων . Επίσης αποτελούν την πλειοψηφία των διαδηλωτών . Πολλοί από αυτούς είναι αδιάφοροι στον εθνικισμό ή προδιατεθειμένοι αρνητικά σε αυτόν . Πολλοί από αυτούς δεν υποστηρίζουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι άνθρωποι πηγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αστυνομική βία και ένα σημαντικό μέρος τους είναι χλιαρό ή ακόμη επιφυλακτικό σχετικά με τις συγκρούσεις στο δρόμο Grushevskogo . Συχνά μπορεί κανείς να ακούσει ότι το <<δικαίωμα>> στις <<ρίζες>> είναι ένας «δούρειος ίππος» του Γιανουκόβιτς και των ειδικών υπηρεσιών για να δυσφημίσουν τη διαμαρτυρία . Σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι εθνικιστές που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. Πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος για να διώξουμε αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους για την κυβέρνηση από τους δρόμους. Τα αιτήματά τους είναι να τους δώσουνε θέσεις εργασίας στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας μετά την « νικηφόρα επανάσταση» .!!!!

  Οι αναρχικοί πρέπει να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχουν χτυπηθεί από τους νόμους της 16ης Ιανουαρίου. Είναι λογικό να αναλάβουν δράση στο χώρο εργασίας ή στη γειτονιά του και να βοηθήσουν, σαμποτάρουν τις αποφάσεις της δικτατορίας . Δεν υπάρχει νόημα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες στο δρόμο Grushevskogo , το οποίο ήταν χωρίς νόημα από την αρχή . Αυτές οι δραστηριότητες δίνουν μόνο στην κυβέρνηση όμορφη εικόνα για την τηλεόραση και για να μπορέσει να εντοπίσει ριζοσπαστικά στοιχεία από τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων και με βιντεοσκόπηση.

Σε περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης , καθώς και σε περίπτωση νίκης της κυβέρνησης θα πρέπει να διεξάγουμε μακρύ και σκληρό πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε από τα καθεστώτα αυτά . Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό . Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξεκινήσουμε δυναμικό αγώνα για μια ελευθεριακή και προλεταριακή ατζέντα στην Ουκρανική πολιτική .

ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ-ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΕΣ-ΟΥΤΕ ΕΘΝΗ- ΟΥΤΕ ΣΥΝΟΡΑ

πηγή-http://avtonomia.net/2014/01/23/awu-statement-current-political-situation/ <ελεύθερη μετάφραση> Νίκος(στην ιστοσελίδα τους υπάρχουν πολλές ανακοινώσεις,αναλύσεις σε σχέση με το σκεπτικό και την ιδεολογική τους τοποθέτηση,πολύ μακρυά από το λεγόμενο Euromaidan.Καταρίπτονται μύθοι και αναλύουν τον ρόλο της ακροδεξιάς και των αντιπάλων ολιγαρχών,διαβάστε αυτό στα Αγγλικά http://revolution-news.com/ukrainian-anarchist-dispels-myths-surrounding-euromaidan-protests-warns-of-fascist-influence/(θα μεταφραστεί κι αυτό κάποια στιγμή)

 

 

Εικόνες:


με όσα λεει αυτό. Βασικά ακριβώς τ'ανάποδα.... Άσε που  και το κείμενο του λινκ, μια συνέντευξη ενός α/συνδικ σε αμερικανικό ραδιόφωνο, έχει μπει εδώ (στ'αγγλικά)

από Νίκος 28/01/2014 12:29 μμ.


επειδή η ιστοσελίδα των συντρόφων είναι στα Ρωσικά βάλτε πχ το google translate(Θα καταλάβετε τα βασικά) γιατί όπως έχω γράψει  στο συγκεκριμένο ποστ -στην ιστοσελίδα τους υπάρχουν πολλές ανακοινώσεις,αναλύσεις σε σχέση με το σκεπτικό και την ιδεολογική τους τοποθέτηση,πολύ μακρυά(αυτονόητο) από το λεγόμενο Euromaidan.Καταρίπτονται μύθοι και αναλύουν τον ρόλο της ακροδεξιάς και των αντιπάλων ολιγαρχών(αυτών που θέλουν την σύνδεση με την Ε.Ε και αυτών που δεν θέλουν..),διαβάστε αυτό στα Αγγλικά http://revolution-news.com/ukrainian-anarchist-dispels-myths-surrounding-euromaidan-protests-warns-of-fascist-influence/(θα μεταφραστεί κι αυτό κάποια στιγμή)Αυτό στα Αγγλικά μπορείτε πιστεύω πολλοί να το διαβάσετε .Είναι και πολύ ενδιαφέρον,περιλαμβάνει συνεύντεξη συντρόφου.Τρέχουν τοπικά γεγονότα τώρα δεν προλαβαίνω να μεταφράσω.Ο σύντροφος έχει άμεση σχέση με την αναρχοαυτόνομη ένωση εργατών Κιέβου.Εγώ από τα λίγα που είδα(γιατί δεν προλάβαινα- ..στην συνεύντεξη.. Καταρίπτονται μύθοι και αναλύει τον ρόλο της ακροδεξιάς και των αντιπάλων ολιγαρχών(αυτών που θέλουν την σύνδεση με την Ε.Ε και αυτών που δεν θέλουν..εξού κι ο τίτλος Δεν την έχω διαβάσει όλη να πω την αλήθεια.Όταν μπορέσω θα μεταφραστούν κάποια από την πρωταρχική πηγή γιατί η ανακοίνωση είναι και στα Αγγλικά...νομίζω στην ίδια...ιστοσελίδα.Όπως κι η συνεύντεξη του συντρόφου στην...πρωταρχική πηγή(αν δεν κάνω λάθος)Νομίζω έχεις μπερδευτεί λίγο.....Για κοίτα κι άλλα κινηματικά του εξωτερικού

από Νίκος 28/01/2014 1:16 μμ.


βάζω σε εισαγωγικά το ελεύθερη μετάφραση γιατί όπως ξέρεις οι γλώσσες διαφέρουν και αλλάζουν κάποιες λέξεις με το ίδιο νόημα στα Ελληνικά.Το νόημα των γεγονότων,ανακοινώσεων ,δράσεων κτλ δεν αλλάζει στο παραμικρό.Το κινηματικό νοηματικό λεξιλόγιο από κάθε χώρα διαφέρει και προσαρμόζεται στα Ελληνικά χωρίς να αλλάζει το νόημα όπως προανέφερα των γεγονότων,ανακοινώσεων ,δράσεων κτλ   στο παραμικρό.Έχω κάνει διευκρίνηση και στο φόρουμ.Κάθε κριτική φυσικά(αυτονόητο) είναι ευσπρόδεκτη για καλύτερη ποιότητα του μέσου και προσεχτικότερη,καλύτερη προσφορά στην αντιπληροφόρηση από μεριάς χρηστών.

σχόλιο 1513128-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1512461  Φασιστες και Νεο ναζι
στους δρομους του Κιεβου)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License