Σχετικά με την έρευνα στο σπίτι μου…

.

Σχετικά με την έρευνα στο σπίτι μου…

 

Τις προηγούμενες μέρες  πραγματοποιήθηκε έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας στο σπίτι που μένουμε εγώ και η αναρχική Α.Π., παρουσία αντιεισαγγελέα. Η έρευνα κράτησε σχεδόν 1,5 ώρα, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα.

Η έφοδος αυτή, μια ακόμα ανάμεσα στις δεκάδες που γίνονται καθημερινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να ειδωθεί έξω από το ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτή πραγματοποιήθηκε. Και δεν πρέπει.

Σήμερα, την εποχή της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και μέσα στη συγκυρία της ελληνικής προεδρίας, το κράτος θέτει σε κίνηση μια νέα αντι-τρομοκρατική σταυροφορία. Με πρόσχημα την μη επιστροφή του Χρ. Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού το κράτος εξαπολύει ένα κατασταλτικό πογκρόμ κατά των αναρχικών, των αντιεξουσιαστών και των κομμουνιστών επαναστατών. Οι καθημερινές έφοδοι στα σπίτια, οι συνεχείς νέες διώξεις εναντίον του αναρχικού Κ. Σακκά και η ειδική πτέρυγα στις φυλακές Δομοκού είναι, όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, απλώς οι πρώτες κινήσεις του κράτους.

Για να μετατραπεί ο ελλαδικός χώρος σε ένα παγκόσμιο οικονομικό/ πολιτικό/ κοινωνικό/ πολιτισμικό πείραμα, για να επιτευχθεί η βίαιη ανακατανομή πλούτου από τα πάνω, απαιτείται ένα μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Η αστική αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπως τη γνωρίζαμε, συνάντησε τα όριά της. Στο κατασταλτικό πεδίο η εξουσία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο: Αυτό του οπλισμένου δολοφόνου. Και αυτή την πραγματικότητα ούτε θέλει, ούτε μπορεί να την κρύψει πια.

Το καθεστώς προσπαθεί –με κάθε τρόπο- να εξουδετερώσει το ριζοσπαστικό πολιτικό κομμάτι. Μέσα στα πλαίσια μιας συνολικότερης κατασταλτικής στρατηγικής το κράτος προσπαθεί να συντρίψει τον «εσωτερικό εχθρό». Να συντρίψει τα προτάγματα της αλληλεγγύης, της αυτό-οργάνωσης, της σύγκρουσης με το καθεστώς και της επαναστατικής προοπτικής. Φοβάται, και ας δείχνει τα δόντια του, τη δυνατότητά του να λειτουργήσει ως πυροκροτητής ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών. Φοβάται έναν  νέο Φλεβάρη, τρέμει έναν νέο Δεκέμβρη, δεν ξεχνάει ότι τον τελευταίο αιώνα οι σημαίες της ελευθερίας κυμάτιζαν το ’17 στη Ρωσία, το ‘36 στην Ισπανία, το ’46 στην Ελλάδα.

Σήμερα, κομμάτι της «προληπτικής αντεπανάστασης» δεν είναι παρά η γκεμπελική προπαγάνδα της «θεωρίας των δύο άκρων» και της «αντικοινωνικής» δράσης των αναρχικών. Ο χυδαίος ορισμός  της αντικαθεστωτικής δράσης ως «τρομοκρατία». Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο όπως μας ενημερώνει το ακροδεξιό antinews έχει «βασική πρόβλεψη την προστασία της δημοκρατίας από κάθε είδους ακροδεξιούς ή ακροαριστερούς εσμούς». Οι προληπτικές προσαγωγές, οι εισβολές στις καταλήψεις, οι τρομονόμοι, η στοχοποίηση αγωνιστών από τους δημοσιογράφους, η ψευτο-επιστημονική αυθεντία του DNA, οι «ανώνυμες πληροφορίες», τα βασανιστήρια.

Σήμερα, κομμάτι της «προληπτικής αντεπανάστασης» δεν είναι παρά η καταστολή κάθε κινητοποίησης με επιστρατεύσεις, συλλήψεις, διαπόμπευση από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους. Η άγρια επίθεση σε κάθε κοινωνικό ή ταξικό αγώνα που δεν εγκλωβίζεται στα όρια της αστικής νομιμότητας και του καθωσπρεπισμού. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον πολύμορφο και γενικευμένο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού.  Ένας αγώνας που ανάγκασε το κράτος να επιβάλλει μια κατάσταση εξαίρεσης σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της επικράτειάς του. Μαζικές υποκλοπές από την ΔΑΕΕΒ, εισβολές της ΕΚΑΜ στα χωριά, ΟΠΚΕ σε ρόλο ιδιωτικής ασφάλειας, άγριοι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, υποτιθέμενες ταυτοποιήσεις DNA, μαζικές συλλήψεις και προφυλακίσεις.

Σήμερα, κομμάτι της «προληπτικής αντεπανάστασης» δεν είναι παρά ο διαρκής αποκλεισμός και η συστηματική καταγραφή των σύγχρονων «πλεοναζόντων πληθυσμών». Μετανάστες, τοξικομανείς, Ρομά, πόρνες προσάγονται, συλλαμβάνονται, κλείνονται μαζικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, λοιδορούνται από πολιτικούς και δημοσιογράφους, υπόκεινται σε υποχρεωτικούς ιατρικούς ελέγχους, δακτυλοσκοπούνται και φωτογραφίζονται, συχνά δολοφονούνται. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός είναι ικανός να εξοντώσει (είτε με δομές πληθυσμιακής διαχείρισης, είτε φυσικά όταν χρειάζεται) ολόκληρα κοινωνικά κομμάτια που περισσεύουν από το συστημικό ξεπέρασμα της κρίσης, που στέκονται εμπόδιο στην ανάκαμψη του καπιταλισμού, που δεν συμβάλλουν στην κερδοφορία του.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εποχή μας απαιτεί την εγρήγορση και όχι την παραίτηση. Την οργάνωση και τον σχεδιασμό και όχι τον φετιχισμό του «αυθόρμητου». Τη σύγκρουση και όχι την υποχωρητικότητα. Την αλληλεγγύη και όχι την αδιαφορία. Σήμερα, η εποχή μας απαιτεί την στράτευσή μας στην υπόθεση της ελευθερίας. Στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση. Στον αγώνα για τον κομμουνισμό και την αναρχία.

 

Χ.Π.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License