Βραζιλία: Τα ΜΑΤ εκδιώκουν την Κοινότητα της Ειρήνης στη Fortazela

http://revolution-news.com/brazilian-riot-police-evict-community-peace-fortazela/

Από  τις έξι το πρωί της Πέμπτης, 20 Φεβρουαρίου, περίπου 150 ΜΑΤ ενεργοποιήθηκαν για να εκδιώξουν τους κατοίκους της  Κοινότητας της Ειρήνης στη Vicente Pinzón. Ο λόγος για την έξωση 350 οικογενειών είναι η κατασκευή  υψηλότερων και πολυτελών κτηρίων, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης – εκμετάλλευσης της στέγασης που αποτελεί μέρος της διαδικασίας του «εξευγενισμού» που συμβαίνει όχι μόνο στην  Fortaleza, αλλά και σε όλη τη Βραζιλία, ειδικά στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

Η πολιτεία ισχυρίζεται ότι οι οικογένειες είχαν ήδη συμφωνήσει με την έξωση, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι στις οικογένειες προσέφεραν ένα επίδομα $ 100 για να συμφωνήσουν και να αποχωρήσουν. Πολλοί υπέγραψε τη συμφωνία σε απόγνωση αλλά γνωρίζοντας ότι δεν είχαν κανένα μέρος για να πάνε  μετά ή την πρόθεση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης, δύο εκ των οποίων είναι γυναίκες- η μία  οκτώ μηνών έγκυος, δύο άνδρες και μια στρατιωτική αστυνομικός. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα για να εκδιώξει τις οικογένειες από την περιοχή καθώς οι κάτοικοι προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους ό, τι αντικείμενα θα μπορούσαν και να μεταφερθούν.

Οι κάτοικοι έχουν έστησαν οδοφράγματα με αντικείμενα που καίνε για να αποτρέψουν τα φορτηγά να μπουν στα σπίτια τους.. Μέχρι στιγμής, έχουν υπάρξει τέσσερις συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των δυνάμεων καταστολής σε διαφορετικές περιόδους της ημέρας που δείχνει την αντίσταση που προβάλουν οι κάτοικοι, 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License