Δίκη αστυνομικών στο Εφετείο για την κακοποίηση των συλληφθέντων στην Πάρνηθα το 2007

...

ύριο, Δευτέρα 17 Μάρτη '14 στις 9 π.μ. θα γίνει στο Εφετείο - οδ. Λουκάρεως 2ος όροφος, - η δεύτερη δίκη των αστυνομικών που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν για την κακοποίηση και τους τραυματισμούς συλληφθέντων στην Πάρνηθα το 2007. Η δίκη στο Εφετείο ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Νοέμβρη 2013 αλλά αναβλήθηκε κατόπιν αίτησης της υπεράσπισης των αστυνομικών.

Να υπενθυμιστεί ότι στις 15/2/13 καταδικάστηκαν, μετα από 5 χρόνια συνεχών αναβολών της δίκης τους, δύο από τους άνδρες των ΜΑΤ που αναγνωρίστηκαν ότι μαζί με άλλους, οι οποίοι δεν σταθηκε δυνατόν να εντοπιστούν, συμμετείχαν ενεργά στην βάναυση κακοποίηση και τους σοβαρούς τραυματισμούς αρκετών από τους 27 συλληφθέντες αγωνιστές στην Πάρνηθα, στις 29 Ιούλη 2007 μετά από συμβολική ενέργεια έξω από το Καζίνο Μον Παρνές. (Μια από τους συλληφθέντες αγωνιστές κι αγωνίστριες στην Πάρνηθα είχε υποστεί εξαιτίας της κακοποίησής της από τα ΜΑΤ κάταγμα της σπονδυλικής στήλης). Ο πρώτος από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς των ΜΑΤ καταδικάστηκε στην πρώτη δίκη σε 2,5 χρόνια φυλάκισης και ο δεύτερος σε έναν χρόνο για βαρειές και απλές σωματικές βλάβες αντίστοιχα. Δύο άλλοι αστυνομικοί που επίσης κατηγορήθηκαν απαλλάχτηκαν λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους μετά τις συνεχείς αναβολές της δίκης.

από ΟοΜΕΜ 16/03/2014 5:07 μμ.


Αύριο έχει 17 Μάρτη όχι 15, διορθώστε το αν θέλετε

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License