ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ)

Η συνταγή γνωστή..Υποβάθμιση - παρακμή - σήψη..και στο τέλος του ορίζοντα ''ανάπλαση'' κι εμπορευματοποίηση..

Όπως έχουμε δει και σε πολλά άλλα μέρη του ελλαδικού χώρου κι όχι μόνο, η ιστορία επαναλαμβάνεται..Η μοναδικής ομορφιάς παραλία της κυανής ακτής στην πρέβεζα, γνωρίζει την καπιταλιστική κρατική παρέμβαση, για να το πούμε καλύτερα και ακριβολογώντας, την καταστροφή με σκοπό φυσικά το κέρδος και το χτίσιμο άλλης μία εστίας εκμετάλλευσης του ανθρώπου αλλά και αποψίλωσης και καταστροφής της φύσης.. Πρωταγωνιστές ο δήμος και ο Ε.Ο.Τ. και από πίσω φυσικά οι ιδιώτες, που περιμένουν σαν αρπακτικά την αποπεράτωση της πολυπόθητης γι'αυτούς ''ανάπλασης'' ώστε να αποκομίσουν ποικιλλοτρόπως (βλέπε με ''αναψυκτήρια'' ''παιδότοπους'' ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα bars και ποιός ξέρει τι άλλο..) το κέρδος τους.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν άρχισαν τα καταστροφικά έργα, τοποθέτηση χαλικιού για κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζοδρόμων (πεζόδρομος ήδη υπάρχει και μέσα στο δασύλλιο, τον ποδηλατόδρομο προφανώς και θα μπορούσαν να τον φτιάξουν κάπου αλλού αφού καίγονται τόσο πολύ) , μπάζωμα με χώματα και πέτρες παντού, στα όρια του δασυλλίου, αλλά και μέσα, αλλά και κοπή υπεραιωνόβιων δέντρων (ευκαλύπτων και άλλων) που είχαν φυτευτεί το 1930..Με μία πρόχειρη αυτοψία που δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης του πλάνου των ''έργων'' θα κοπούν πάνω από 85-90 δέντρα προφανώς (που πέφτουν πάνω στο δρόμο που έχουν χαράξει με το χαλικόδρομο) και όχι μόνο αυτό αλλά με τα σκαψίματα κτλ. το ριζικό σύστημα των άλλων φυτών γύρω σίγουρα θα πληγωθεί σημαντικά.

Δυστυχώς όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο κείμενο η αδιαφορία των περισσοτέρων είναι παραπάνω από εμφανής και ενδέχεται και πολλά άτομα να είναι και υπέρ στην ανάπλαση μιάς και νομίζουν ότι θα αποκομίσουν ή όντως θα αποκομίσουν ιδίον όφελος.

Ενάντια στην αδιαφορία των πολλών, ενάντια στην έλλειψη αγωνιστικότητας και του ωχαδελφισμού από τον οποίον διέπονται, ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή των ζωών μας από κράτος κεφάλαιο και τα δεκανίκια τους, θα προτάξουμε την αντίσταση την αλληλεγγύη την αυτοοργάνωση, τον αγώνα ενάντια στα πλάνα καταστροφής κράτους/δήμου και αστών/ιδιωτών/εργολάβων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ (Αρχή πεζοδρόμου εθνικής αντιστάσεως) ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

από * 17/03/2014 9:58 πμ.


ώρα 7 μ.μ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License