Τρομοκρατική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στον Ταύρο για 150 ευρώ.

http://eekpetralona.blogspot.gr/2014/03/150.html

Τρομοκρατική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στον Ταύρο για 150 ευρώ.
 

Οι οργανώσεις Ταύρου-Καλλιθέας και Πετραλώνων-Κουκακίου του ΕΕΚ καταγγέλουν τους κατασταλτικούς ΔΙΑΣ και όλο το αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων που εδρέυει στον Ταύρο στην οδό Θράκης.

Σήμερα 20 Μάρτη 2014 και ώρα 11μιση το πρωί εισέβαλαν με τις μηχανές τους στον καταυλισμό της οικογένειας Αλβανών Ρομά στο πάρκο Στρατού στον Ταύρο, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ταραχή στην 10μελή οικογένεια που διαμένει στον παραχωρημένο -με τη σύμφωνη γνώμη της ιδιοκτήτριας- χώρο. Η οικογένεια έχει 8 παιδιά με το μικρότερο να είναι στην ηλικία των 18 μηνών.
Το ίδιο είχε επαναληφθεί πριν μισό χρόνο. Τότε είχαν εισβάλλει με παρατεταμένα τα όπλα τους -πάλι μπροστά στα μικρά παιδιά της οικογένειας- απειλώντας και ψάχνοντας τα πράγματά τους.

Σήμερα εντελώς αναίτια και δήθεν για εξακρίβωση μετέφεραν τον πατέρα στο τμήμα. Έπειτα από ώρες αναζήτησης στα κιτάπια τους, βρήκαν τελικά "λόγο" για όλη αυτή την τρομοκρατική επιχείρηση. Ο πατέρας χρωστούσε πριν χρόνια κάποιο πρόστιμο για παράβαση του ΚΟΚ που έμενε απλήρωτο με αποτέλεσμα να γίνει δικαστήριο ερήμην του, καθώς εν τω μεταξύ η οικογένεια έμεινε άστεγη και μεταφέρθηκε στον καταυλισμό. Οι 5 μηχανές ΔΙΑΣ κάψαν σήμερα πιο πολύ βενζίνη από τα 150 ευρώ που χρωστάει ο -σώνει και ντε- κατηγορούμενος, ο οποίος θα κρατηθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα κι αύριο 21/3 θα περάσει εισαγγελέα(Ευελπίδων, κτήριο 16).

Η οικογένεια που μένει εκεί χρόνια, παλεύει καθημερινά για τη ζωή της δουλεύοντας -μόνο οι γονείς- ως ρακοσυλλέκτες. Δεν έχει υπάρξει καμιά καταγγελία. Μόνο οι διεστραμμένες διαθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Κάτω τα χέρια από τους φτωχούς μας γείτονες!

Να αφεθεί ελέυθερος ο γείτονας μας Αλούσι.

Να δωθούν σε όλους τα απαραίτητα χαρτιά διαμονής στη χώρα και να σταματήσουν οι παρενοχλήσεις και η τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους στα πιο αδύναμα κομμάτια του λαού.

Τα Πετράλωνα κι ο Ταύρος είναι γεμάτα ξενοίκιαστα -λόγω της οικονομικής κρίσης- σπίτια.
Να μισθώσει ο δήμος κατάλληλη ευρύχωρη κατοικία για να μείνει αξιοπρεπώς η 10μελής οικογένεια και τα 2 τους σκυλιά.


 

από πετραλωνη 21/03/2014 12:18 πμ.


αν μπορει καποιος να βρει/φερει/ειναι δικηγορος

παρακαλουμε να επικοινωνησει με το μειλ eekpetralona@gmail.com

μεχρι αυριο στις 10 το πρωι.

από eek 21/03/2014 3:57 μμ.


1 σχόλιο:

ΕΕΚ Κ.Ο. Πετραλώνων είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 21/3:
Ο Αλούσι πέρασε εισαγγελέα. Το πρόστιμο έχει προσαυξηθεί αρκετά και είναι αδύνατο να πληρωθεί. Θα παραμείνει σε κράτηση και θα μεταφερθεί στης Πέτρου Ράλλη. Προσπαθούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αφεθεί ελεύθερος το συντομότερο δυνατό και να εκτίσει ολιγοήμερη ποινή.

21 Μαρ 2014 - 3:54:00 μ.μ.

 

Αν μπορείτε να βοηθήσετε στείλτε μας μειλ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License