Βραζιλία: 3 νεκροί σε εκκένωση κατειλημμένης περιοχής στο Ρίο

Jornal A Nova Democracia

Βίαια εκκένωση της φάβέλας  Τελέρζ στο Ρίο της Βραζιλίας, πραγματοποιήθηκε στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) εχθές Παρασκευή  11 Απρίλη. Η περιοχή καταλήφθηκε από 5000  χωρίς στέγη το βράδυ της Κυριακής 30 Μάρτη. Περισσότεροι από 1000 μπάτσοι των ειδικών δυνάμεων καταστολής κινητοποιήθηκαν για να πετάξουν στους δρόμους για άλλη μια φορά , ανθρώπους που εργάστηκαν όλη τους την ζωή, αλλα δεν έχουν το δικαίωμα, να έχουν  ούτε ένα κεραμίδι να βάλουν από κάτω το κεφάλι τους.

 

Εξαπολύοντας δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες ενάντια στις άστεγες οικογένειες, οι μπάτσοι μετέτρεψαν την περιοχή σε επίγεια κόλαση αλλά βρήκαν την αντίσταση 10.000 κατοίκων για πολλές ώρες. Οι πρώτες πληροφορίες από τους κατοίκους της περιοχής, μιλάνε για 3 νεκρούς από ασφυξία (2 παιδιά και έναν ηλικιωμένο)

 

* φωτογραφίες της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου και της κατασκευής των πρώτων καταλημάτων :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.296619157162903.1073741901.164188247072662&type=1

* βίντεο απο την καταστολή της φαβέλας και την αντίσταση των φτωχών : https://www.youtube.com/watch?v=-c_CBOA01sI

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License