Το Russia Today για τις συγκρούσεις για την κυριακάτικη αργία

RT “Ποτέ την Κυριακή: Ταραχές στην Ελλάδα λóγω του ανοίγματος των καταστημάτων με δακρυγόνα και συγκρούσεις”

RT “Ποτέ την Κυριακή: Ταραχές στην Ελλάδα λóγω του ανοίγματος των καταστημάτων με δακρυγόνα και συγκρούσεις”

 

 
 
 

«Ποτέ την Κυριακή»: Ταραχές στην Ελλάδα λóγω του ανοίγματος των καταστημάτων τελείωσαν με δακρυγόνα και συγκρούσεις 

13 Απριλίου, 2014
 

Δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί καθώς οι  Έλληνες εξεγέρθηκαν εναντίον του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική εμπορική περιοχή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ, που επιχείρησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα.


Δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ ανέφεραν ότι περίπου 300 εργαζόμενοι καταστημάτων συμμετείχαν στις ταραχές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες απο τα social media αναφέρουν ότι συμμετείχαν 1.000 άτομα. Κατά τη διάρκεια της έντασης, μπάλες ρίχτηκαν σε βιτρίνες καταστημάτων και ξεδίπλωσαν πανό στην οδό Ερμού που έγραφαν «Ποτέ την Κυριακή».


Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και κάλεσαν το λαό να μην ψωνίσει. Πολλοί έμποροι δέχθηκαν τα αιτήματα των διαδηλωτών και έκλεισαν.


Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με «χημικά και βίαιη καταστολή».


Η αναταραχή ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 π.μ., τοπική ώρα. Καθώς οι προσπάθειες της αστυνομίας συντονίστηκε περισσότερο,  κατάφερε τελικά να απωθήσει τους διαδηλωτές σε έναν διαφορετικό δρόμο.


Τα καταστήματα στην Ελλάδα κλείνουν στις 6 μ.μ., με τα σούπερ μάρκετ να μένουν ανοιχτά μέχρι τις 20:00. 
 «Αυτό που λείπει από τους πολίτες, δεν είναι ο χρόνος για ψώνια, αλλά τα χρήματα», δήλωσε ο οικονομολόγος και υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα του.
 
Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Θάνος Βασιλόπουλος, δήλωσε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή δεν αυξάνει απαραίτητα τον κύκλο εργασιών, αλλά θα οδηγήσει επίσης σε περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.
 
Πρόσθεσε ότι στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και περίπου 15 μήνες.
 
 
Η αστάθεια έχει συγκλόνισε τη χώρα από την κρίση του χρέους το 2010. Η Ελλάδα υποδέχθηκε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή με χιλιάδες Έλληνες να πλημμυρίζουν τους δρόμους, οργανώνοντας  μια πανεθνική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν μετά από τα πολλά δις. ευρώ των bailouts ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ τέσσερα χρόνια τώρα.  
 
 
Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρά την απαγόρευση τους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.
 
Οι έξι ώρες διαπραγματεύσεων της Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο, έγιναν σε μια περιοχή της Αθήνας που είχε κηρυχθεί εκτός ορίων, για τους διαδηλωτές.
 
 
 
Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License