Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

"Ναι, αλλά τι ακριβώς είναι η μέθοδος της φυσικής καλλιέργειας; Είναι μια μέθοδος γεωργίας όπου δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα, φυτοφάρμακα, δεν κάνουμε ζιζανιοκτονία, δεν βοτανίζουμε, δεν οργώνουμε τη γη με μηχανήματα. Και υπάρχει και μια Πέμπτη Αρχή, αν θες, αναφορικά με το οπωροφόρα: Δεν τα κλαδεύουμε καν. Την περίοδο των βροχών, πριν τις φθινοπωρινές ή τις ανοιξιάτικες βροχές, κάνουμε ένα μεγάλο μείγμα σπόρων, κλασσικά δέντρα, οπωροφόρα δέντρα, λαχανικά, τα τυλίγουμε με αργιλόχωμα για να τα προστατέψουμε από τα πουλιά και τα τρωκτικά, τα πετάμε στο έδαφος και μετά παρατηρούμε αυτό που μας διδάσκει η φύση: Κάθε φυτό θα βγει εκεί που είναι καλύτερα για αυτό. Δεν απαιτείται καμιά ανθρώπινη γνώση, καμιά τεχνολογία.

Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ/ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

 

Ο Masanobu Fukuoka είναι ένα σπάνιο άτομο που έχει αφιερώσει τη ζωή του για παραπάνω από 50 χρόνια στη γεωργία σαν πνευματικό μονοπάτι. Ακόμη πιο σπάνια για την εποχή μας της κατατετμημένης εξειδίκευσης είναι η κατανόησή του για την αλληλοσυσχέτιση όλων των όψεων της ανθρώπινης κοινωνίας και της φύσης. 

 

Μετάφραση: Παναγιώτης Μανίκης

"Ο Παναγιώτης Μανίκης ήταν ένας σπουδαστής γεωπονίας. Όταν συνάντησε προβλήματα ζωής που ο Δυτικός τρόπος αντίληψης αδυνατούσε να λύσει, ο Παναγιώτης άρχισε να αναζητεί άλλες προσεγγίσεις που έγγιζαν περισσότερο μια «μεγάλη», ενιαία, φιλοσοφική τάξη πραγμάτων. Καρπός της αναζήτησης ήταν η γνωριμία του με το πρόσωπο και το έργο του Ιάπωνα φυτοπαθολόγου, φιλόσοφου και εμπνευστή της «φυσικής καλλιέργειας» Masanobu Fukuoka. Ο Παναγιώτης εδώ και χρόνια συντηρεί και αναπτύσσει με επιτυχία ένα αγρόκτημα σε περιοχή της Έδεσσας με βάση τις αρχές της φυσικής καλλιέργειας τις οποίες εφαρμόζει και στο βίο του. Ταξιδεύει και μιλά για αυτές σε όλο τον κόσμο ελπίζοντας η «σπορά» του να πιάσει τόπο."

 

 

 

από αόματοι 29/04/2014 6:51 μμ.


αν δεν είναι για κατέβασμα ποιός ο λόγος να είναι στη βιβλιοθήκη; Ας μπεί αλλού

από πρας 29/04/2014 7:09 μμ.


Από το χιπισμό στο φασιμό μια τζούρα δρόμος. Ειναι ντροπή να διμοσιεύονται στο ιντυ τέτοιες βλακείες.

Διαβάστε τη μπροσούρα από αλογόμυγες για τον οικοφασισμό και πώς ξεκίνησε η φυσική καλλιέργεια. Και επιτέλους πάτε μια βόλτα σε κάνα χωράφι και κάνα μπαξέ να δείτε τι γίνεται, βάλτε καμια ντομάτα να μεγαλώσει και μην πέφτετε με τα μούτρα στην χαζομάρα του καθενός.

Απο την επαρχία με αγάπη..

 


με τις σελιδες απο την 127 μεχρι την 142.Μεγεθος 2,7 ΜΒ.

Αν εχει καποιος/α ολοκληρο το βιβλιο παρακαλειται θερμα οπως το ανεβασει σαν τορρεντ.

από o ιδιος 29/04/2014 8:09 μμ.


για το ανεβασμα του .pdf

από Εναλλακτικοχίπης 30/04/2014 8:13 πμ.


Δίκιο έχει ο/η "αόματοι". Αφού δεν δίνει link για κατέβασμα, ποιός είναι πραγματικά ο λόγος να βρίσκεται εδώ στην βιβλιοθήκη αυτή η διαφήμιση ?

Τι μας λέει δηλαδή αυτός/ή που το ανέβαση ? Πηγαίνετε κι αγοράστε το βιβλίο ???

Διαφήμιση δηλαδή ?

Ή ανεβάζει link για κατέβασμα ή κρυμμένα.

Χωράει διαφημίσεις βιβλίων το indy, αγαπητή ΣΟ ???

 


 Φουκουοκα ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ .pdf (2.61MB)

 

http://www.sendspace.com/file/35pza7


το στελνα καθε φορά απλά δεν το έπαιρνε.\

ορίστε! εδώ είναι το βιβλίο: http://www.sendspace.com/file/998b17

από Φυσικη 30/04/2014 2:33 μμ.


Κι άλλο ένα link από το ταξίδι του μανίκη σε φάρμες στην Αργεντινή..

https://vimeo.com/45631606

από το λινκ 30/04/2014 2:40 μμ.


στο πρώτο ποστ

 

http://www.sendspace.com/file/998b17

από @φυσικός καλλιεργητής 15/12/2014 3:48 μμ.


"Από το χιπισμό στο φασιμό μια τζούρα δρόμος."

Ρε φίλε έχεις ασχοληθεί με τη φυσική καλιέργεια και πετάς τις μαλακίες σου εδώ μέσα; Η φυσική καλλιέργεια "διδάσκει" την κατα΄ργηση κάθε είδους εξουσίας κι εσύ μας μιλάς για φασισμό; Την παλεύεις;

από Σίσυφος Ανεκάς 08/02/2018 12:10 πμ.


Ευχαριστώ πραγματικά τον άνθρωπο που το ανέβασε. Θα φροντίσω να το δώσω σε ανθρώπους και να τους μιλήσω για το έγκλημα που συνεχίζεται καθημερινά από τους όλους εμάς είτε μέσω της παραγωγής είτε μέσω της κατανάλωσης. Σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας που σκέφτηκες να το ανεβάσεις..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License