Ακύρωση της φασιστοσύναξης στους Αμπελόκηπους

Ακύρωση της φασιστοσύναξης στην Πανόρμου από αντιφασίστες - Αντιφασιστική πορεία ως το Μετρό Πανόρμου

Η προγραμματισμένη εκδήλωση των φασιστών στο κτίριο του 7ου διαμερίσματος (Πανόρμου 59), ιδίως όταν είχε ως βασική θεματική την διπλή ανάπλαση του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας και της κατειλημμένης γειτονιάς των προσφυγικών, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Τα βρώμικα παιχνίδια των αφεντικών και των φασιστών τους στις πλάτες των παναθηναϊκών φιλάθλων και οπαδών, καθώς και η στοχοποίηση των αγωνιζόμενων προλεταριακών γειτονιών, μας βρήκε σήμερα ενωμένους σε ένα κοινο μαχητικό αντιφασιστικό μέτωπο.

Στις 4.45μ.μ., δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, 40 περίπου αντιφασίστες από την γειτονιά των προσφυγικών, τον αντιφασιστικό συντονισμό στην Πατησίων, παναθηναϊκοί οπαδοί και σύντροφοι από συλλογικότητες του κέντρου και των γειτονιών της Αθήνας, απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου αποφασισμένοι να στείλουν τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους.

20 λεπτά, περίπου, μετά την άφιξή μας εμφανίστηκαν απειλητικά διμοιρίες ΜΑΤ και Δελτάδες προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους συγκεντρωμένους και να τους αναγκάσουν να φύγουν. Συνάντησαν την άρνηση των αντιφασιστών, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο, ενισχυόμενοι συνεχώς από συντρόφους που κατεύθαναν, μέχρι την στιγμή που η φασιστοεκδήλωση μεταφέρθηκε στα γραφεία τους στον στ. Λαρίσης. Η έγκαιρη κινητοποίηση της γειτονιάς και των αλληλέγγυων αντιφασιστών δεν επέτρεψε την εμφάνιση των φασιστών. Ακολούθησε πορεία στην Πανόρμου μέχρι το Μετρό με δυνατό παλμό και συνθήματα.

Η άμεση αντανακλαστική απάντηση που δόθηκε στον ελάχιστο χρόνο που είχαμε στην διάθεσή μας και η ακύρωση της φασιστοσύναξης στους Αμπελόκηπους αποτελούν νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.

Ευχαριστούμε όσους συντρόφους/ισσες και συλλογικότητες βρέθηκαν δίπλα μας στους δρόμους του αγώνα. Με μαχητικότητα και αλληλεγγύη οι αγώνες θα νικήσουν.

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ - ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΑΦΕΝΤΙΚΑ  - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

 

6/5/14

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

από @ 07/05/2014 3:54 πμ.


post image

https://vine.co/v/M6rAdLbB0Le

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License