Βραζιλία: Διαδηλώσεις και απεργίες ενάντια στο Παγκόσμιο κύπελλο.

1

Η απεργία των αστυνομικών στις βοριο-ανατολικές πολιτείες της χώρας και οι διαδηλώσεις στο Rio de Janeiro και Sao Paulo το βράδυ της Πέμπτης, σηματοδότησαν αυτό που το κοινωνικό κίνημα χαρακτηρίζει σαν παν εθνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας 4 εβδομάδες πριν το Παγκόσμιο κύπελλο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέπτυξε θωρακισμένα άρματα και μονάδες της εθνικής φρουράς για να περιορίσει τις λεηλασίες που ξέσπασαν στην πόλη  Recife,αμέσως μετά την κήρυξη της στάσης εργασίας των αστυνομικών σε μία από τις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το  με μεγαλύτερη θεαματικότητα ,αθλητικό γεγονός του κόσμου. Στο Σάο Πάολο διαδήλωση ενάντια στους αγώνες εξελίχθηκε σε βίαιη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής.

Το Παγκόσμιο κύπελλο έχει εξελιχθεί σε μυτερό αγκάθι στα πλευρά της πρώην αντάρτισσας προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, εν΄ όψη των εθνικών εκλογών του προσεχή Οκτώβρη, καθώς ο εφιάλτης των κινητοποιήσεων του περασμένου Ιούνη , κατά την διάρκεια του Κυπέλλου των συνομοσπονδιών που 1 εκατομμύριο διαδηλωτές, βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερους μισθούς, δημόσιες μεταφορές και υγεία.

Η Βραζιλιάνικη κυβέρνηση ζήτησε και επίσημα την συμβολή του FBI στην οργάνωση των 170.000 πάνοπλων αστυνομικών όλων των κατηγοριών που θα αμολήσει στους δρόμους των πόλεων για να καταστήλει την απαίτηση των καθημερινών ανθρώπων να υπολογίζεται η ζωή τους πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων.

http://www.signalfire.org/

fotos: http://www.buzzfeed.com/patricksmith/21-pictures-of-the-anti-world-cup-protests-in-brazil

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License