Αλληλεγγύη στο Flaskô: ένα εργοστάσιο υπό εργατικό έλεγχο στη Βραζιλία

Το Flaskô είναι το μοναδικό εργοστάσιο υπό εργατικό έλεγχο στη Βραζιλία, στη Σουμαρέ (Σάο Πάολο). Οι εργάτες έχουν καταλάβει το εργοστάσιο από τότε που τα αφεντικά εγκατέλειψαν τη χώρα αφότου η επιχείρηση χρεοκόπησε.

post image

 

Το εργοστάσιο έχει καταληφθεί εδώ και 11 χρόνια, και ήταν ανενεργό για τρεις μήνες αφότου το αφεντικό απέλυσε τους εργάτες και πούλησε τα μηχανήματα. Η κατάληψη έγινε μετά την κατοχή δύο άλλων εργοστασίων (Cipla και Interfibra) του ίδιου επιχειρηματικού ομίλου. Σε αυτά τα εργοστάσια, το κράτος παρενέβη, απολύοντας τους εργάτες και τη διαλύοντας τους κλάδους.

Η νομική ανασφάλεια είναι σοβαρή – τα μηχανήματα και τα εργαλεία του εργοστασίου δημοπρατούνται από την κυβέρνηση – αλλά ευτυχώς, δεν υπάρχει αγοραστής.
Το επιθυμητό αποτέλεσμα της γραφειοκρατικής διαδικασίας είναι το τέλος αυτών των λόγων ανησυχίας, και η δικαστική αβεβαιότητα των εργατών. Τα χρέη του πρώην εργοδότη του έχουν κάνει τον αγώνα του εργατών να καταλήξει απαιτώντας εθνικοποίηση, αλλά υπό εργατικό έλεγχο.

Υπάρχει μια εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών online τώρα προκειμένου να αναγκάσει τους γερουσιαστές στη Βραζιλία να δώσουν το Flaskô στους εργάτες, και να το εθνικοποιήσουν, απαλλάσσοντας τους εργάτες από τα χρέη που είχαν συσσωρευθεί από τους πρώην εγκληματίες εργοδότες τους. Χρειάζονται βοήθεια, αλληλεγγύη και υποστήριξη. Παρακαλώ βοηθήστε να αυξηθεί η προβολή του θέματος κάνοντας share αυτό το άρθρο/κόμικ και την έκκληση με αυτό το hashtag:

#flaskonosenado

Like Φόρτωση...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License