Απρόκλητη αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας σε μέλη της Good As You(th)‏

Απρόκλητη αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας σε μέλη της Good As You(th)‏

post image

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, όπως είναι γνωστό, στον Προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας θρησκευτικών οργανώσεων κατά του LGBT Pride.  Άτομα από τη Good as You(th) και αλληλέγγυοι – αλληλέγγυες βρισκόμασταν στην Αγ. Δημητρίου με σκοπό, αν μας δινόταν η ευκαιρία, να μοιράσουμε ενημερωτικά τρικάκια (κάτι που δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν προλάβαμε καν να τα βγάλουμε από τις τσάντες μας). 

 

 
Ο χώρος φρουρούταν από αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε είσοδο του προαυλίου, και όταν προσπάθησαν κάποια μέλη της ομάδας να εισέλθουν στον χώρο απλά και μόνο για να δουν αν έχει κόσμο, χωρίς κανένα διακριτικό, χωρίς φυλλάδια, χωρίς να προκαλέσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, τους το απαγόρευσαν. Στην ερώτηση «γιατί;» πήραμε ως απάντηση τα: «να φύγετε γιατί το λέμε εμείς», «δε θα ανοίξουμε κουβέντα», «μπούλο», «τώρα μιλάει η εξουσία, τι να κάνουμε» και απειλές για προσαγωγές και αυτόφωρη σύλληψη λόγω αντι-συγκέντρωσης, ενώ από τους ασυρμάτους ακουγόταν το »χρησιμοποιήστε βία, εάν δεν συμμορφωθούν». Η παρατήρηση και μόνο ότι δεν είχαμε προσέλθει στο χώρο ξεχωριστά, ήταν αρκετή για εκείνους ώστε να τεκμηριωθούν κατηγορίες αντι-συγκέντρωσης, μαζί προφανώς με το γεγονός ότι τους φαινόμασταν αρκετά »γκέι».
Ενώ συνέβαιναν αυτά, ήρθαν τα ΜΑΤ τα οποία μας απομάκρυναν από το πεζοδρόμιο στη μπροστινή πλευρά του ναού, έπειτα και από το απέναντι πεζοδρόμιο και τέλος και από το πάρκο το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον ναό, από το οποίο μας οδήγησαν ως το άγαλμα του Βενιζέλου. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ οδήγησαν τα 20 παιδιά που είχαμε μαζευτεί, χωρίς να κρατάμε τίποτα πέρα από τις τσάντες μας, απλά με τραμπουκισμό.
Μιλούσε η εξουσία, και μεις έπρεπε να υπακούσουμε.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License