Ανακοίνωση- παράκληση προς τις συλλογικότητες αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Summary

Η διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia παρακαλεί τις συλλογικότητες που προσφέρουν στην ενημέρωση για την θηριωδία που πραγματοποιείτε αυτή την στιγμή ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, να δημοσιοποιούν ειδήσεις, γεγονότα,  αναλύσεις και πράξεις αλληλεγγύης, που έχουν να κάνουν με την απελευθερωτική αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών.

Παρόλο που αυτό αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα, οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών που κατευθίνωνται ενάντια στον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό, ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν.

Έτσι λοιπόν δημοσιεύσεις που αναπαράγουν δημοσιογραφικού τύπου πολεμικές ανταποκρίσεις μεταξύ στρατών από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουν στα κρυμμένα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση του προβληματισμού και της απόφασής που έχουμε λάβει, και παρακαλούμε για την καλύτερη δυνατή συνέχιση της συνεργασίας πάνω σε αυτή την βάση

από ........ 20/07/2014 10:09 πμ.


"και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών."

Στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε να κάνουμε με δύο κράτη που συγκρούονται στρατιωτικά, αλλά με έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο, ο οποίος είναι και στρατός κατοχής εδώ και δεκαετίες, απέναντι σε αντιστασιακούς μαχητές που αγωνίζονται με υποτυπώδη όπλα.

"οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών"

δεν ρίχνουν ρουκέτες μόνο οι "Τζιχαντιστές"

ρίχνουν όλες οι οργανώσεις, και οι αριστερές κ.λπ.

και ρίχνουν ρουκέτες, γιατί αυτές μπορούν να φτιάξουν.

βλέπετε δεν τους πουλάνε υπερσύγχρονα όπλα οι πολεμικές βιομηχανίες...

"ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε (sic) από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού."

Θα μπορούσε να καταλάβει κανείς το σκεπτικό για τους αμάχους. Αλλά ότι ο θάνατος των στρατιωτών ενός στρατου κατοχής, και μάλιστα ενός κράτους-απαρτχάιντ θα είχε το ίδιο βάρος με τα θύματα της κατοχής, την ώρα μάλιστα που σφαγιάζονται κατά εκατοντάδες....

Θα λέγατε το ίδιο για τους απλούς Γερμανούς στρατιώτες στην κατοχή εδώ;

"Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων"

να υποθέσω πως δε θα ξανα-αναρτηθεί στο indy οτιδήποτε έχει σχέση με ένοπλο αγώνα;

"όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν."

Θα λέγατε το ίδιο αν π.χ. η ρουκέτα του Επαναστατικού Αγώνα που ρίχτηκε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, είχε σκοτώσει τον Αμερικανό πρέσβη; Κι αν είχε πετύχει π.χ. κάποιον υπάλληλο τι θα λέγατε; Θα βάζατε π.χ. την προκήρυξη στα κρυμμένα και θα καταδικάζατε την ενέργεια;

Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή ανεξαρτήτως εθνικότητας, μέχρι να πάρουν ένα όπλο και να πάνε να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους. Τότε το χάνουν...

Οι ισραηλινοί ένστολοι του στρατού κατοχής, όποιος κι αν είναι ο βαθμός τους, που συμμετέχουν στις σφαγές, δεν έχουν κανένα δικαίωμα στη ζωή. Είναι νόμιμος στόχος αυτοάμυνας ενός λαού υπό κατοχή.

 

από @ 20/07/2014 12:04 μμ.


Οι διατυπώσεις σας όμως είναι προβληματικές. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια κλασική πολεμική σύγκρουση 2 κρατών όταν μιλάμε για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ούτε για ίσες αποστάσεις (απλά κοιτάξτε τα νούμερα των νεκρών από κάθε μεριά). Επίσης οι απλοί κληρωτοί στρατιώτες δεν είναι άμαχος πληθυσμός, αν δε θέλαν να πεθάνουν για τα αφεντικά τους ας γίνονταν αρνητές όπως γίνονται πολλοί άλλοι που αντιμετωπίζουν διώξεις...


Τα πράγματα είναι απλά: Εδώ και 60φεύγα χρόνια οι Ισραηλινοί έχουν εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους από τον τόπο τους, η ιστορική Παλαιστίνη βρίσκεται υπό κατοχή ενώ στη Γάζα συντελείται ένα διαρκές έγκλημα, μια γενοκτονία δίχως τέλος!

Αυτό σημαίνει ότι η αντίσταση των Παλαιστινίων (με όποιο τρόπο κι αν εκδηλώνεται) είναι δίκαιη και πρέπει να ταχθούμε στο πλευρό τους. Όσο για τους κατοίκους του Ισραήλ που έχουν κατσικωθεί σε έναν ξένο τόπο... είδατε κανέναν κάτοικο να υπερασπίζεται το δικαίωμα των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους;; Είδατε κανέναν Ισραηλινό στρατιώτη να αρνείται να πάει στο μέτωπο και να περνάει στρατοδικείο;;; Είδατε κανένα κίνημα Ισραηλινών να αναπτύσσεται κατά των επεμβάσεων στη Γάζα, κατά του εμπάργκο, κατά του ίδιου του Ισραήλ ως κράτος;;; Γιατί εμείς δεν είδαμε!

Καλά κάνουν λοιπόν και ρίχνουν τις ρουκέτες τους οι Παλαιστίνιοι στον "αθώο και άμαχο" ισραηλινό πληθυσμό. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο πληθυσμός στήνεται κάθε βράδυ στα μπαλκόνια του και παρακολουθεί λες και είναι σε σινεμά τους βομβαρδισμούς που επί μέρες κάνει το Ιραήλ, σε νοσοκομεία, σχολεία και σπίτια!

Και ναι, αυτή η σύγκρουση δεν είναι μία σύγκρουση μεταξύ θρησκειών ή λαών. Είναι ξεκάθαρα μία σύγκρουση στρατιωτικού τύπου και είναι μεταξύ δύο κρατών: Παλαιστίνης-Ισραήλ. Αφού αυτό είναι! Να θυμίσω μόνο ότι οι Παλαιστίνιοι το μόνο που θέλουν είναι να γυρίσουν στην ιστορική τους πατρίδα, να φτιαχτεί και πάλι η Παλαιστίνη με ο,τι θρησκείες μπορεί να περιέχει μέσα αυτή: μουσουλμάνους, εβραίους, χριστιανούς, κλπ...

από rebelian απο imc 20/07/2014 5:12 μμ.


Λοιπόν. Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την εκτέλεση Ισραηλινών στρατιωτών στο έδαφος του Ισραήλ από την στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, και την περιγραφικότητα που αυτή είχε «Οι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες   σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς απευθείας στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο πέθαναν από τραύματα από σφαίρες σε άλλα μέρη του σώματός τους», η οποία και κρύφτηκε. Κανένας και ποτέ δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αντίσταση, όπως κανένας δεν εξομοίωσε την θηριωδία του Ισραηλινού κράτους και την πραγματικότητα της στρατιωτικής κατοχής, με την ηρωική μάχη που κάνει ο Παλαιστινιακός λαός για την υπεράσπιση της ζωής και των εδαφών του, και μέσα σε αυτά. Το Athens Indymedia  με τις μικρές του δυνατότητες στήριξε ανέκαθεν αυτόν τον αγώνα και θα συνεχίσει να το κάνει όσο αυτός συνεχίζει να δίνετε.  Ο σκοπός όμως δεν αγιάζει τα μέσα.


Η δημοσίευση που πήγε στα κρυμμένα είναι η παρακάτω:


«Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ, δήλωσαν το Σάββατο, ότι μια ομάδα από τους μαχητές τους διείσδυσε σε ισραηλινό έδαφος για δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων, Ma'an, οι μαχητές διείσδυσαν στο Ισραήλ κοντά στο σημείο Σούφα, ανατολικά της Ράφα, όπου σκότωσαν πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες.
Οι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες   σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς απευθείας στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο πέθαναν από τραύματα από σφαίρες σε άλλα μέρη του σώματός τους.Ο στρατός ανταπέδωσε τα πυρά, σκοτώνοντας έναν από τους μαχητές της αντίστασης. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν στη Γάζα, μέσω της σήραγγας, με Ισραηλινούς στρατιώτες να τους καταδιώκουν..
Οι Ταξιαρχίες λένε ότι οι μαχητές τους σκότωσαν έξι στρατιώτες και έκαψαν δύο τζιπ στην επιχείρηση. Αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τις ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με το PNN.
Στο μεταξύ, στρατιώτες στο βόρειο Σινά, το Σάββατο,  απέτρεψαν σε κονβόι βοήθειας ακτιβιστών να περάσει τη διέλευση  της Ράφα, δήλωσε ανταποκριτής του AFP.  Ακολούθησε σύντομη συμπλοκή μεταξύ κάποιων ακτιβιστών και  στρατιωτών, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.  Ο αιγυπτιακός στρατός είχε προηγουμένως δηλώσει ότι θα έστελνε 500 τόνους τροφίμων και ιατρικής βοήθειας προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.
Η Χαμάς αρνήθηκε να αποδεχθεί την εκεχειρία με το Ισραήλ μέχρι να λάβει εγγυήσεις ότι θα ανοίξουν όλες οι διελεύσεις στα σύνορα της λωρίδας της Γάζας.


 ΠΗΓΗ :imemc.org/article/68537
https://omniatv.com/blog/4588-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%AF-five-i%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B9»


από @ 20/07/2014 5:27 μμ.


η αρχική ανακοίνωση. Θα μπορούσε ο συντάκτης-ες να είχε αρκεστεί στην πρώτη παράγραφο. Από' κει και μετά το ένα ατόπημα ακολουθεί το άλλο, εκτός αν στη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα η Σ.Ο βλέπει 2 κράτη (?!?!) που απλά αντιμάχονται το ένα το άλλο...πραγματικά απαράδεκτο να υπάρχει αυτή η ανάλυση στο μέσο.


ο rebelian δίνει κάποιες εξηγήσεις αλλά ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα

Λέει: "κανένας δεν εξομοίωσε την θηριωδία του Ισραηλινού κράτους και την πραγματικότητα της στρατιωτικής κατοχής, με την ηρωική μάχη που κάνει ο Παλαιστινιακός λαός για την υπεράσπιση της ζωής και των εδαφών του, και μέσα σε αυτά."

Αλλά τι ακριβώς είναι το "ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού." που λέει η ανακοίνωση; Δεν είναι εξομοίωση;

Επιπλέον λέει ο rebelian "Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την εκτέλεση Ισραηλινών στρατιωτών στο έδαφος του Ισραήλ από την στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, και την περιγραφικότητα που αυτή είχε «Οι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες   σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς απευθείας στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο πέθαναν από τραύματα από σφαίρες σε άλλα μέρη του σώματός τους», η οποία και κρύφτηκε."

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πριν από αυτήν την ανάρτηση (που μάλλον δεν έγινε καν από την συντάκτρια του άρθρου, που μπορεί καν να μην ήθελε να μπει στο indy, αλλά πιθανότατα από κάποιον τρίτο), υπήρχαν τουλάχιστον άλλες δύο αναρτήσεις που έγιναν ξημερώματα και που κρύφτηκαν (δε γνωρίζω για ποιόν ακριβώς λόγο). Η μία επανεμφανίστηκε μετά από πολλές ώρες, η άλλη παραμένει κρυμμένη. Για αυτές προφανώς έγινε η ανακοίνωση, (που δεν ξέρω καν κατά πόσο πάρθηκε συλλογικά στις επτάμιση το πρωί της Κυριακής - εκτός αν είχε προαποφασιστεί για άλλους λόγους) η οποία από την ώρα ανάρτησης φαίνεται πως έγινε πριν την "περιγραφική" ανάρτηση που λέει ο rebelian.

Αυτά για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. 

Κατά τα άλλα, δεν ξέρω αν με τις εκφράσεις "για την υπεράσπιση της ζωής και των εδαφών του, και μέσα σε αυτά." και "την εκτέλεση Ισραηλινών στρατιωτών στο έδαφος του Ισραήλ" υπονοείται τελικά ότι προβληματική δεν ήταν η περιγραφή, όπως λέει ο rebelian αλλά η ίδια η δράση των παλαιστίνιων μαχητών εναντιον των ισραηλινών στρατιωτών (την οποία άλλωστε καταδικάζει και η ανακοίνωση), δηλαδή ότι οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν δικαίωμα να χτυπήσουν στρατιώτες πέρα από τη Γάζα/εντός του Ισραήλ. Κάτι το οποίο δεν στέκει ούτε με βάση την κοινή λογική ούτε με βάση τα τυπικά του λεγόμενου "διεθνούς δικαιου"...

 


με τον Γολιάθ. Και εν προκειμένω δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους σύγκριση ή αναλογία μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, και αναφέρομαι ιδιαίτερα στον στρατιωτικό εξοπλισμό τους, αλλά και για το ποιός έχει το ΔΙΚΙΟ με το μέρος του.

Η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος-μαντρόσκυλο των Η.Π.Α στην Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, ο θάνατος χιλιάδων Παλαιστινίων, όλα αυτά τα χρόνια, η προσφυγιά-ξεριζωμός άλλων εκατοντάδων χιλιάδων, όλα αυτά αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα για το τι είδους καταστροφή μπορεί να φέρει ο καπιταλισμός στο ανώτερο στάδιό του , τον ιμπεριαλισμό.

Από την άλλη, είναι αλήθεια πως ο αγώνας του Παλαιστηνιακού λαού έχει κατορθώσει όλα αυτά τα χρόνια να γίνει παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και ένας φάρος ελπίδας για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. ( και αυτό περιλαμβάνει -θέλουμε ή δεν θέλουμε- όλους τους πολύμορφους τρόπους αντίστασης και τα ένοπλα τμήματα των παλαιστινίων απέναντι στον κατακτητή τους)

(Τα τελευταία χρόνια βέβαια υπάρχουν και κάποιες αντιδράσεις από Ισραηλινούς- μια εξαιρετικά μικρή μειοψηφία ωστόσο.Μακάρι αυτές οι φωνές να δυναμώσουν στο μέλλον.)

Τη σημερινή ανακοίνωση της Σ.Ο - με τον τόπο που είναι τουλάχιστον διατυπωμένη - εγώ την εκλαμβάνω ως μια στάση ουδετερότητας, ως μια στάση ίσων αποστάσεων για το έγκλημα που συντελείται στη Γάζα και προσωπικά με βάζει σε αρκετές σκέψεις για το ποιά είναι η θέση της εν τέλει για τα απελευθερωτικά κινήματα, τα μέσα και τους σκοπούς τους.

 

συντροφικά

από αναρχία και ζωή 21/07/2014 1:56 μμ.


Χαιρόμαστε που υπάρχει άνθρωπος στο αντιεξουσιαστικό κίνημα της Ελλάδας που έχει επιλέξει αφενός να είναι στη συνέλευση του athens, ενός χρήσιμου αλλά και πολύ ανοιχτού μέσου, πολλές φορές αναγκαστικά πολυσυλλεκτικού και "πολυσχιδούς", και αφετέρου έχει το θάρρος να μην ακολουθεί τον εύκολο δρόμο και να αντιπαρατίθεται με τις διάφορες αντισημιτικές και εθνικιστικές, χριστιανικές και αριστερές προκαταλήψεις, χρησιμοποιώντας απλά ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ -με την καλή έννοια- ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ. Η ανακοίνωση του rebelian (δεν με ενδιαφέρει αν είναι τέλεια στις διατυπώσεις της) είναι τουλάχιστον μια ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΣΕ που θέλει από τη μια τους καλούς εραστές της ελευθερίας Παλαιστίνιους και τους κακούς Εβραιο-ισραηλινο-σιωνιστές να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους στον (εννοείται ασύμμετρο, το ξέρουμε) παγκόσμιο πόλεμο στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ.

ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ, οι ισραηλινοί-ές και παλαιστίνοι-ες και άραβες και αφρικανοί-ές αντιστεκόμενοι-ες μέσα στο Ισραήλ, οι ισραηλινοί αρνητές (και οι αρνήτριες) στράτευσης μέσα στο Ισραήλ, οι κοινές συλλογικότητες Παλαιστινίων, Ισραηλινών, Αράβων και Αφρικανών στο Ισραήλ και σε όλον τον κόσμο, δείχνουν τον δρόμο.

Αναρχικοί-αναρχικές για μια τουλάχιστον πιο λογική κατανόηση των αδίστακτων και αιμοβόρων αφεντικών και των ιδεολογιών που σκορπίζουν μίσος και σύγχυση σε κάθε κράτος και δυνάμει κράτος...(και συχνά καταφέρνουν να κρατούν ομήρους της σύγχυσης αυτής και τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία των κινημάτων...)

από @ 21/07/2014 2:22 μμ.


"ειδήσεις, γεγονότα,  αναλύσεις και πράξεις αλληλεγγύης, που έχουν να κάνουν με την απελευθερωτική αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών"

Έστω μια είδηση πχ ανατίναξης ενός παλαιστινιακού νοσοκομείου με μερικές δεκάδες διαμελισμένα πτώματα. Να μην αναφερθεί η λέξεη "διαμελισμένα"; Προσωπικά δεν μου φαίνεται και τόσο "είδηση που έχει να κάνει με την απελευθερωτική αντίσταση των παλαιστινίων", μάλλον είναι μια ξεκάθαρη στρατιωτικού περιεχομένου είδηση. Δεν θα δημοσιευθεί;

 

Να σοβαρευόμαστε. Δεν έχει καμία δουλειά η διαχειριστική ομάδα να λογοκρίνει. Αν πίσω από μια δημοσίευση διαφαίνεται μια χαιρεκακία για τον θάνατο ισραηλινών, ή οποιουδήποτε είδους καφρίλα, αυτό θα κριθεί από τους αναγνώστες, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να σχολιάσουν και να κράξουν τον συντάκτη της.

ΥΓ. Αφήνω κατά μέρος τα 234125 προβληματικά σημεία της ανακοίνωσης της διαχειριστικής ομάδας, τα οποία ΔΕΝ καλύφθηκαν με τη μεταγενέστερη ανακοίνωση

από Sherlock Bombs 21/07/2014 5:05 μμ.


Δυστυχώς είναι όπως τα λέει ο Ρεμπέλιαν και μπράβο για την ψύχραιμη απόφαση των αντιεξουσιαστών της συνέλευσης του indymedia... Eίναι τραγικό να αναπαράγουμε με άνεση όλα τα κλισέ για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, χωρίς να βλέπουμε ότι τα αφεντικά στο Ισραήλ (φασιστικό κράτος του Ισραήλ, Χαμάς στη Γάζα, Φατάχ στη Δ Όχθη, πολυεθνικές και κυβερνήσεις τους που στηρίζουν τους ανωτέρω...) θέλουν όλο και περισσότερο αίμα...

Σε αυτό μάλιστα το επεισόδιο του παγκοσμίου πολέμου που διεξάγεται στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ, βλέπουμε ότι η Χαμάς έκανε μια επίδειξη δύναμης εν όψει των εκλογών στην Παλαιστινική Αρχή (ή Παλαιστινιακή Διοίκηση) που θα αναδείξουν σύντομα την ίδια ή την Φατάχ σε κύρια δύναμη όλων των Παλαιστινίων...Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ότι "έχει την πρωτοβουλία κινήσεων βίας..." θεωρώντας τα αναρίθμητα θύματα αναγκαίο κακό.

Και η απάντηση από το πανίσχυρο στρατιωτικό κράτος του Ισραήλ, ναι του Γολιάθ φυσικά, που έχει κάθε συμφέρον από το να είναι δυνατή η Χαμάς για να συνεχίζεται το αίμα, ο πόλεμος και η υπεροχή του ίδιου του ισραηλινού κράτους (και να αποκλείεται κάθε απελευθερωτική δράση παλαιστινίων, ισραηλινών, αφρικανών και αράβων εντός της χώρας), είναι βέβαια αυτή που είναι...

από αλεπού 21/07/2014 6:06 μμ.


-Πρώτα από όλα δεν υπάρχει "κράτος της Παλαιστίνης". Γι' αυτό γίνεται και ο πόλεμος. Ο πόλεμος γίνεται μεταξύ ενός κράτους που έκλεψε τα εδάφη ενός άλλου έθνους και προσώρησε σε γενοκτονικές μεθόδους. Η ίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης, και μάλιστα ενιαίου κράτους σε όρια της ιστορικής Παλαιστίνης, είναι ο στόχος της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

-Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και τα τωρινά του σύνορα, μάλιστα βάζει ζήτημα προσφύγων (οι οποίοι ζούνε κατά χιλιάδες σε Συρία, Ιορδανία κια άλλες παριοχές). Γι' αυτό λοιπόν μιλάμε για "κατοχή", επειδή ο ισραηλινός στρατός έχει υφαρπάξει με την στρατιωτική βία την περισσότερη γη της ιστορικής Παλαιστίνης, γεγονός που αποτελεί μέρα της μαύρης επετείου της Νάκμπα για τους Παλαιστίνιους. Έτσι λοιπόν για την Παλαιστινιακή Αντίσταση αυτό που λέτε δεν είναι "έδαφος του Ισραήλ" αλλά έδαφος υπό κατοχή, έδαφος που ανήκει στους πρόσφυγες, έδαφος που κατακτήθηκε με επικοισμό και βία, και γι' αυτό οι ισραηλινοί στρατιώτες δεν έιναι άμαχοι αλλά στρατός κατοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

-Αν λοιπόν κάποιος τάσσεται ενάντια στον επικοισμό και το ξερίζωμα, τότε προκύπτει η υποχρέωση του να μην αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ στην υπάρχουσα μορφή του (αυτό δεν σημαίνει να μην  αναγνωρίζει το δικαίωμα του εβραικού λαόυ στην αυτοδιάθεση, κάθε άλλο). Ας μην ξεχνάμε ότι η αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ ήτανε μια προδοτική πράξη της Παλαιστινιακής Αρχής του Αραφάτ (το υποτθέμενο "κράτος"), που οδήγησε στο ξεδόντιασμα του παλαιστινιακού κινήματος και έδωσε χώρο στον ισλαμισμό να ανέβει. Οι οργανώσεις λοιπόν της Αντίστασης, δεν αναγνωρίζουν το κράτος του Ισραήλ, όπως και πολλοί έλληνες δεν το κάνουν.

-Συνεπώς, αν κάποιος θέλει να είναι αλληλέγγυος όχι γενικός σε αυτούς που χάνουν την ζωή τους από τον "πόλεμο", με ουδέτερο τρόπο, αλλά θέλει να υποστηρίξει την παλιστινιακή Αντίσταση, πρέπει να το κάνει με ό,τι συνεπάγεται αυτό, και φυσικά αυτό συνεπάγεται τον ένοπλο αγώνα απέναντι στο στρατό κατοχής. 

Ευχαριστώ.

από @ 21/07/2014 11:14 μμ.


ειστε το ίδιο αστείοι, επικίνδυνοι (και ταξικοί εχθροί στην ουσία) με τους ανεκδιήγητους δήθεν αρχειομαρξιστές που στην αντίσταση των ελλήνων στους ναζιστές εισβολείς το 40 λέγανε ότι δεν πρπει να αντισταθεί ο λαός και να συσταθείτο ΕΑΜ και όλα τα επακόλουθα αλλά να "πιάσουμε" τους γερμανούς στρατιώτες που είναι αδέρφια μας και να κάνουμε ζύμωση προκειμένου να τους φέρουμε με το μέρος μας...

Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι ευτυχώς... Το ρεύμα και η αποψη αυτή πέρασε στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας και ο λαός αντιστάθηκε με νύχια και με δόντια υπερασπιζόμενος την υπάρξη του... Τοσο απλά... Κι εσείς λοιπόν (οι ελάχιστοι ευτυχως) που διατυπώνετε αυτες τις σιχαμερές απόψεις σε λίγα χρόνια θα είστε στον απόπατο της ιστορίας... Αντιθέτως οι παλαιστίνιοι με τον αγώνα και τις θυσίες τους (60 ασταματητα χρόνια) θα είναι και θα παραμείνουν ο φωτεινός φάρος των καταπιεσμένων όλου του κόσμου...

 

υ.γ: γράφει ο αλλος ότι την Χαμάς την συμφέρει ο πολεμος και η αιματοχυσια...

Βέβαια γι αυτό ο ηγέτης τους Ζαχάρ έθαψε στην προηγούμενη εισβολή εχασε και τα 2 του παιδιά στην αντίσταση... Γι αυτό προχθες ισοπεδώθηκε το σπίτι του και σκοτωθηκαν οι συγγενείς του... ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ! Οι πρώτοι που πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στη Παλαιστίνη είναι οι ηγέτες της αντίστασης...

Δεν σας κάνει καμία περιεργεια στο θέμα "ενοπλη αντίσταση στη Γάζα" ολες οι οργανωσεις με τα στρατιωτικά τους σκέλη δρούν συνεργατικά και ενιαια... Από την Χαμάς, την Τζιχάντ, ακόμα και τη Φατάχ και φυσικά το Λαικό μέτωπο που είναι μαρξιστές-λενινιστές!

από μπεν γκουριόν 22/07/2014 1 πμ.


πολύ θα ήθελα να δω μια πηγή να δείχνει τους ένοπλους μ-λ δίπλα στους τζιχαντιστές και στους χαμας... πολύ θα ήθελα να δω ένα σχόλιο για τη δημοτικότητα των (χουντικών) μαχητών της χαμάς που έχει πέσει κάτω από το 10%... πολύ θα ήθελα να δω ένα σχόλιο για το τι ακριβώς πρεσβεύει η χαμάς (μιας και ο φίλος από πάνω αγανακτεί στο άκουσμα του ότι η αιματοχυσία συμφέρει τη χαμάς...) πολύ θα ήθελα να δω ένα σχόλιο για την εκεχειρία που δέχτηκε το ισραήλ και δεν δέχτηκε η χαμάς... πολύ θα ήθελα να δω ένα σχόλιο επίσης για το γεγονός ότι σε έρευνα η ελλάδα βγήκε η πιο αντισημιτική χώρα του κόσμου...

από @ένας 22/07/2014 1:43 πμ.


Δεν είναι λογοκρισία να θέτεις όρους λειτουργίας του μέσου. Αν κάποιος θέλει να βγάλει το μίσος του απέναντι στη ζωή βομβαρδίζοντάς μας με φωτογραφίες νεκρών, υπάρχουν άπειροι μέθοδοι να το κάνει στο διαδίκτυο.

Αν το μοναδικό σας πρόβλημα είναι ο ιμπεριαλισμός να κάνετε ένα antiimperiliamedia να γράφετε αυτά που θέλετε. Εδώ δεν είναι προνομιακός χώρος για να προπαγανδίζετε τις επικίνδυνα επιφανειακές αναλύσεις σας, που ξεχνούν την εγκληματική ή ακόμα χειρότερα την ηρωική -όπως λένε- δράση της Χαμάς.

Αν τη βρίσκετε με εθνικιστικά κινήματα, φτιάξτε τις ανάλογες υποδομές για να τα στηρίξετε. Είμαστε πράγματι εχθροί σε όσους τόσο απροκάλυπτα απαξιώνουν τη ζωή και υμνούν το θάνατο στο όνομα της "αντίστασης" και των εκατοντάδων αμάχων που δολοφονούνται ή τραυματίζονται βαριά. Η συντριπτική πλειοψηφία των παλαιστινίων και ισραηλινών θέλει ειρήνη και ευημερία αλλά βρίσκεται μπροστά στο τοίχος μιας αδιέξοδης διαρκούς στρατιωτικής σύγκρουσης που την εμποδίζει να αγωνιστεί για κάτι ουσιαστικά καλύτερο.

Μπράβο σύντροφοι για την ανακοίνωση! Αναβαθμίζει ποιοτικά το μέσο αυτή σας η απόφαση.


Αν κάποιοι - και καλά - ''αντιεξουσιαστές'' θέλουν όλοι οι υπόλοιποι, όλο το προλεταριάτο, όλο το συλλογικό υποσυνείδητο, αλλά και συνειδητό, να ξαναανακαλύψουμε την Αμερική, να ξαναγραφεί η ιστορία, με ''ίσες αποστάσεις'' και ''ουδετερότητα'' αυτή τη φορά, θα σας πω το εξής : Είναι πολύ εύκολο να γενικολογεί κανείς για ''αντεξουσία'' και κακές ρουκέτες και άλλο να ζει την καθημερινότητά του σε ένα καθεστώς απαρχάιντ.

Έχεις ιδέα τι εστί απαρντχάιντ, φίλε ''αντιεξουσιαστή'' , που ζεις στην -όποια- ασφάλεια σου προσφέρει ( γιατί σου προσφέρει, σε σχέση με την Παλαιστίνη) το Ελλαδικό αστικό κράτος? Και πίστεψέ με δεν έχεις ιδέα, όπως και εγώ άλλωστε, τι πάει να πει, μία ζωή σε συνεχή κίνδυνο, από το φόβο είτε της σύλληψης είτε του θανάτου.

Γιατί μια τέτοια ζωή ζουν οι Παλαιστίνιοι, χρόνια τώρα, προσπαθώντας, όχι να ορθοποδήσουν, αλλά απλώς να υπάρξουν, να υπάρξουν μεταξύ σφύρας και άκμονος, μεταξύ βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων, υπό την χλεύη και την αδιαφορία του ''Ο.Η.Ε.'' και επίσημων κυβερνήσεων, υπό την χλεύη, την αδιαφορία και την συκοφάντηση του αγώνα τους από απόψεις σαν αυτές που εσχάτως εκφράζονται στο μέσο.

Υπάρχει ένα παλιό παλαιστινιακό σύνθημα που λέει : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Από που και από ποιόν είδαν δικαιοσύνη οι Παλαιστίνιοι όλα αυτά τα χρόνια ?

Απόψεις σαν τη παραπάνω - που είναι ζήτημα προς εξέταση αν εν τέλει τις ασπάζεται η Σ.Ο και ακόμα δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα για το τί πιστεύει  για τα απελευθερωτικά κινήματα- το μόνο που προσφέρουν είναι μια ''αντιεξουσιαστική'' κάλυψη στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ και ένα άλλοθι στη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα.

Οπότε να βγεις και και πεις οτι στο όνομα της ''αντεξουσίας'' να μη τσακίζονται οι φασίστες, να μην απαντάμε με αντιβία στη βία του κράτους. Μήπως θα΄θελες οι Παλαιστίνιοι να απαντάνε με διαλογισμό στη γενοκτονία τους?

Και για να σε προλάβω, όχι δεν είμαι αντισημίτης, δεν μισώ τους Εβραίους, όχι λιγότερο, ούτε περισσότερο από κάθε άλλο λαό, αλλά θεωρώ ότι το κράτος του Ισραήλ, στην παρούσα φάση αλλά και ιστορικά, είναι το σκυλί του μεγαλύτερου τρομοκράτη, των ΗΠΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!!!

από @ένας 22/07/2014 7:25 πμ.


Εντάξει άμα δεν είσαι έτοιμος να ξεμάθεις σε όσα πίστεψες ή να σκεφτείς πάνω στα προφανή που τόσα χρόνια απωθούσες, είναι δικό σου το πρόβλημα. Που να δεις οι παλιοί κνίτες τι έπαθαν όταν έμαθαν τι στηρίζαν. Οι κραυγές δε μπορούν όμως να κρύψουν το ότι τελικά τα πολιτικά σας επιχειρήματα είναι αστεία και κούφια,από τη στιγμή που πιστεύετε ότι έννοιες όπως ελευθερία και αντίσταση έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τη Χαμάς.

Και μιας και είσαι στα πρόθυρα εγκεφαλικού, να συνεισφέρω το κάτι τις, μπας και τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα με την "αντιμπεριαλιστική" ηλιθιότητα:

«Εκείνοι από αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό, δεν ξέρουν άλλη πολιτική παρά την εξόντωση του Ισραήλ, την αποτελείωση δηλαδή του έργου του Χίτλερ; Δεν είναι η πολιτική της συναδέλφωσης των λαών, της από κοινού πάλης εναντίον των κυβερνήσεών τους και για τη δημοκρατία των εργατικών συμβουλίων στη Μέση Ανατολή;»

Άγις Στίνας, Αναμνήσεις

από πεταλουδα 22/07/2014 9:44 πμ.


στο ποστ αυτο γινεται προσπαθεια να υπαρχουν ποστ και απο τις 2 πλευρες

της μιας που αναφέρετε με επιχειρήματα το πολιτικό φαουλ της ανακοίνωσης και το αλλο που ανιστοριτα και βερμπαλιστικα υποστηρίζει την ανακοίνωση.

 

Μια ανακοινωση που μπορει να χωρεσει όλη στο "καταδικάζω τη βια απ οπου και αν προερχεται" δεμπορει να χωραει στο indymedia 


Για όσους ενδιαφέρονται για κράτη, το Κράτος της Παλαιστίνης" έχει αναγνωριστεί από 134 από τις συνολικά 193 χώρες (δηλ σχεδόν 70%) που συμμετέχουν στα Ηνωμένα Έθνη από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2013. Τα ΗΕ, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Πρωτοκόλου στις 17 Δεκεμβρίου του 2012, χρησιμοποιούν αυτήν την περιγραφή σε όλα τα επίσημά τους έγγραφα. Ακόμη κι ο πάπας στην επίσκεψή τους στους "αγίους τόπους" μίλησε για "Κράτος της Παλαιστίνης"... Αυτήν τη στιγμή η πρώην "Παλαιστινιακή Αρχή", ή η "Παλαιστινιακή Διοίκηση" αυτοπροσδιορίζεται ως "Κράτος της Παλαιστίνης".

Εκλογές στα παλαιστινιακά εδάφη έχουν να γίνουν από το 2006. Είχε επικρατήσει η Χαμάς και πολύ σύντομα ξέσπασε ο πόλεμος Χαμάς-Φατάχ (με δεκάδες θύματα) που κλιμακώθηκε στη Μάχη της Γάζας τον Ιούνιο του 2007 (με 118 νεκρούς σε μια βδομάδα) και τελικά η Φατάχ πήρε τη Γάζα και η Φατάχ τη Δυτική Όχθη. Πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκαν ότι θα υπάρξει προσωρινή συγκυβέρνηση από Χαμάς και Φατάχ στα παλαιστινιακά εδάφη και ότι θα γίνουν εκλογές πολύ σύντομα για να αναδειχτεί μία από τις δύο δυνάμεις.

Και λίγο πριν τις ανακοινωμένες εκλογές στην Παλαιστίνη ξεσπά ξανά ο πόλεμος, από τον οποίο θα βγουν κερδισμένες: 1. η μιλιταριστική φασιστική κυβέρνηση του Ισραήλ με δεκάδες νεκρούς και 2. η ισλαμοφασιστική Χαμάς, με εκατοντάδες νεκρούς, αλλά και την πολιτική/ κοινωνική πρωτοκαθεδρία στον έλεγχο των παλαιστινιακών περιοχών...

Είναι προφανές: Όλα αυτά τα χρόνια, στο κράτος του Ισραήλ συνέφερε πολύ περισσότερο να έχει απέναντί της παιδιά ζωσμένα με εκρηκτικά και το κοράνι στο χέρι, παρά να έχει τα παιδιά με τις πέτρες, τον κόσμο στους δρόμους, τις γενικές απεργίες, τα μποϋκοτάζ της πρώτης Ιντιφάντα...Σε όλη την ιστορία επιβεβαιώνεται συνεχώς ότι οι αιμοβόροι εξουσιαστές προτιμούν πάντα να πολεμούν με αντίστοιχους αιμοβόρους εξουσιαστές, (π.χ. με μαφίες ή εντελώς στρατιωτικοποιημένα ιεραρχικά αντάρτικα) και όχι με κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν την κοινωνική του δύναμη, με εξεγερμένους-ες που αγαπούν την προσωπική και κοινωνική ελευθερία και δικαιοσύνη...

Με άλλα λόγια: Άλλο Χαμάς, άλλο πρώτη Ιντιφάντα. Ο απαραίτητος αγώνας για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα από το ισραηλινό κράτος δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να συνδέεται με υποστήριξη της Χαμάς ή υποστήριξη οποιασδήποτε ολοκληρωτικής οργάνωσης που τρέφεται από το αίμα.


αυτό ακριβώς. η όποια ιδεολογική πλειοδοσία του κράτους και αφεντικών του ισραήλ σε σιωνιστικό κάτι είναι εντελώς φάουλ και κινείται σε λάθος / ύποπτη / μη απελευθερωτική κατεύθυνση. το ισραήλ είναι η στρατιωτική μπότα(ιμπεριαλισμός) του αμέρικα στην μέση ανατολή. αλληλεγγύη στην παλαιστινιακή αντίσταση και όχι φυσικά άκριτα!

από στο Ιντυ??? 22/07/2014 6:17 μμ.


Στην εκεχειρια που δεχτηκε το Ισραηλ αλλα απερριψε η φτου-κακα Χαμας, καλεσε η στρατιωτικη δικτατορια της Αιγυπτου (γεγονος που θα επρεπε να προβληματιζει οσους υπερασπιζονται την εκεχειρια ενω ταυτοχρονα κανουν λογο για "χουντικη" Χαμας)! Η οποια εκεχειρια συνταχθηκε χωρις να τεθει κανενας ορος απο την πλευρα της Χαμας και ουσιαστικα χωρις να υπαρξει καμια διαπραγματευση. Η οποια εκεχειρια δεν αναιρει τον αποκλεισμο στη Γαζα μεχρι «η ασφαλεια να σταθεροποιηθει» (δηλ. μεχρι να καμφει καθε εστια αντιστασης). Η οποια εκεχειρια προτεινει στον λαο της Παλαιστινης να σταματησει να αντιστεκεται και να αποδεχτει σαν πραγματικοτητα οτι το Ισραηλ θα συνεχισει να τον πληττει οικονομικα και να εκμεταλευεται γεωπολιτικα τα εδαφη του και κατα συνεπεια οτι θα συνεχισει να τον εξαναγκαζει να ζει σε μια κοινωνια φυλακη. Γι αυτην την εκεχειρια θελεις να δεις σχολιο @Μπεν Γκιουριον? Τωρα αν εννοεις οτι η Ελλαδα ειναι η no1 αντισιωνιστικη χωρα στον κοσμο (σ. ο "αντισημιτισμος" ειναι ορος που επιννοησαν οι ιδιοι οι εβραιοι, για να καταδειξουν ρατσισμο οταν ο υπολοιπος πλανητης τους κατηγορει για εγκληματα πολεμου. Δε λεω εξυπνο επικοινωνικο τρικ κι αυτο, αναλογο της εκεχειριας μονο που δεν ειναι οι μοναδικοι σημιτες στον πλανητη) τοτε να που αυτη η περα για περα ανελευθερη χωρα που ζουμε εχει και ενα θετικο.


"ο "αντισημιτισμος" ειναι ορος που επιννοησαν οι ιδιοι οι εβραιοι, για να καταδειξουν ρατσισμο οταν ο υπολοιπος πλανητης τους κατηγορει για εγκληματα πολεμου." από τα πιο φασιστικά και αντισημίτικα σχόλια που έχω διαβάσει στο ίντυ. σο κόφτον αν και στο πρώτο σκέλος έχει δίκιο

από απο πανω! 22/07/2014 9:48 μμ.


Αν εκανες τον κοπο να διαβασεις ολοκληρη την διατυπωση μπορει να μην εγραφες καν το σχολιο. Σιμητες δεν ειναι μονο οι Ισραηλινοι, αλλα η πλειοψηφια των αραβικων λαων! Την  θεωρηση των ναζι, οτι οι αραβες δεν θεωρουνται σημιτες την υιοθετησε στη συνεχεια και το Ισραηλ(!). Οποτε οταν δεχονται την διεθνη κατακραυγη για τα εγκληματα που διαπραττουν κολλανε την βολικη ταμπλε "αντισημιτισμος" και ολα κομπλε. Οταν καποιος βαλεται κατα του ιμπεριαλιστικου Κρατους του Ισραηλ (οχι με εθνικα κριτηρια) δεν ειναι αντισημιστης αλλα αντισιωνιστης. Δεν τσουβαλιαζω απαντες, για τους ισραηλινους που δεν καταδικαζουν αυτον τον πολεμο, τους ισραηλινους κομμουνιστες, αναρχικους και αρνητες στρατευσης δεν εχω να πω κατι αρνητικο, αντιθετως μονο να χαιρετισω μπορω την σταση και τον αγωνα τους! Δεν θεωρεις οτι ψηγματα φασισμου και δογματισμου εμπεριεχει και το "σο κοφτον" ?

από mort από imc 22/07/2014 9:53 μμ.


Επειδή η αρχική ανακοίνωση, παρά τις διευκρινήσεις που έγιναν στην συνέχεια, απ' ότι φαίνεται δίνει πολλά περιθώρια παρεξήγησης και παρερμηνείας σχετικά με τις αρχικές μας προθέσεις, θα ακολουθήσει πληρέστερη και πιο συνολική τοποθέτηση που θα καλύπτει τόσο το σύνολο της διαχειριστικής ομάδας όσο και τους χρήστες που στηρίζουν το μέσο. Θα παρακαλούσαμε αν είναι δυνατόν, επειδή  η ανακοίνωση θα παραμείνει εμφανής μέχρι την αντικατασταση της, να μην συνεχίσει ο διάλογος κάτω από αυτή την δημοσίυεση.

από εσύ φίλε διαφωνείς με τον αποπάνω αλλά τον στηρίζεις? μήπως είστε λίγο όχλος? 23/07/2014 1:02 μμ.


για ξανασκέψου το. ο αντισιωνισμός είναι τόσο παράλογος όσο και ο σιωνισμός και δεν βοηθάς έτσι τους παλαιστίνιους και την αλληλεγγύη σε αυτούς αλλά τους μπερδεύεις. δεν διαφωνώ στην κατα το δοκούν (τις περισσότερες φορές) χρήση του αντισημιτισμός από το ιμπεριαλιστικό κράτος του ισραήλ αλλά αυτό δεν αναιρεί τον αντισημιτισμό του και πολύ κακώς τον αποσιωπάς. Αλληλεγγύη στους αρνητές στράτευσης και αντιρρησίες συνείδησης του ισραήλ, αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των παλαιστίνιων!

από ειναι τοσο παραλογος 24/07/2014 3:42 πμ.


οσο ο φασισμος με την ιδια λογικη!Ειδικα αν λαβεις ως δεδομενο οτι ο σιωνισμος ειναι ακομα ενα εθνικιστικο κινημα.

Δεν δυναμαι να βοηθισω τους παλαιστινιους απο το κιμπορντ, αποψεις εκφραζω. Το ελαχιστο που μπορουσα να κανω -την αλληλεγγυη μου- την εδειξα στο δρομο. Δεν νομιζω σε τουτη την χρονικη συγκυρια ο λαος της παλαιστινης να αφουγκραζεται τους προβληματισμους μας και να τον μπερδευουν κιολας. Ο λαος της παλαιστινης ξερει καλυτερα απ'τον καθενα τι πρεπει να κανει αυτη τη στιγμη, γιατι πολυ απλα οι βομβες πεφτουν εξω απ'την πορτα του.
Εξηγω, οτι οι σημιτες ειναι διαφορα φυλλα και οχι η εβραικη φυλη αποκλειστικα. Ο αντισημιτισμος κατα την εννοια που τον πλασσαρουν το Ισραηλ και ο μπεν γκουριόν, μπορει να εσωκλειει απο εναν αναρχικο (που ειναι εναντια στο κρατος του Ισραηλ και τους εκει πατριωτες) μεχρι εναν νεοναζι (που ειναι εναντια στην φυλη των εβραιων και ολων των υπολοιπων σημιτων). Αλλο ο αντισιωνισμος, αλλο ο αντισημιτισμος… αυτα για να μην συγχεουμε τις εννοιες και γινει το μεσο βορα στον καθενα που θελει να περασει την προπαγανδα του περι "αντισημιτισμου" και "καλης εκεχειριας" που η κακη χαμας δεν δεχτηκε…


τα ελευθεριακά κιμπούτς ήταν έργο σιωνιστών! σιωνισμός δεν σημαίνει απαραίτητα κράτος ή καταπίεση αράβων/παλαιστίνιων.(ΤΕΛΕΙΑ) θα έβρισκες από προβληματικό έως ρατσιστικό τον ανθελληνισμό ενός γάλλου ή γερμανού? νομίζω πως ναι! αυτό που μας αφορά ως αναρχικούς/αυτόνομους/αντικαπιταλσιτές είναι τί κάνει το κράτος του ισραήλ και τα αφεντικά του και όχι κάποιοι υπαρκτοί ή ανύπαρκτοι σιωνιστές του, όπως επίσης ολοκληρωτικά προτάγματα τμημάτων της παλαιστίνης που απλά επιδιώκουν να αντιστραφούν οι ρόλοι μεταξύ ισραήλ παλαιστίνης (ανθρώπινο? ενδεχομένως. απελευθερωτικό? καθόλου!), δεν πρέπει να αποσιωπούνται αλλά να καταγγέλονται. προσωπικά, δεν μπόρεσα να δείξω την αλληλεγγύη μου σε μια διαδήλωση αντισιωνιστικών καλεσμάτων παρόλο που είμαι με τους παλαιστίνιους και ενάντια στο ιμπεριαλιστικό κράτος του ισραήλ. ειδικά στην ελλάδα που είναι από τις πιο αντισημίτικες (με την αντιεβραική έννοια του όρου αν προτιμάς) χώρες στον κόσμο θέλει πολύ προσοχή το πως τοποθετούμαστε. Αν λάβουμε υπόψη πως οι εβραίοι έχουν υποστεί το μεγαλύτερο έγκλημα ιστορικά, θέλει ακόμα περισσότερο προσοχή! Αυτα και συντροφικά! υγ. μπράβο στο ιντυ για το αυτονόητο μεν κακογραμμένο δε, σχόλιο του, που γιουχαρίστηκε στο ιντερνετικό βόθρο από δεξιούς και αριστερούς όσο λίγα τον τελευταίο μήνα, παρόλο που ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του. παράλογο? αντισιωνισμός!

από αντιφασισμος 24/07/2014 7:04 μμ.


που τασσεται απεναντι στην χα αλλα δεν εχει προβλημα με μαυρο κρινο, αμε, αρμα, εθνικο μετωπο, λαος καθως και με την ακροδεξια νδ του σαμαρα? Και για να το παω παραπερα, υπαρχει αντιφασιμος που δεν ειναι ταυτοσημος με τον αντικαπιταλισμο, κι αν ναι ποιος πολιτικος χωρος τον προωθει? 

Δεν θα εβρισκα καθολου παραλογο τον ανθελληνισμο ενος γαλλου κι ενος γερμανου εφοσον ηταν αντικρατιστες, διεθνιστες, αντιφασιστες και αντεθνικιστες, και αρκει να βασιζοταν σε λογικα επιχειρηματα, οπως ακριβως και ο δικος μου ανθελληνισμος. Αντιστοιχα βλεπουμε να κατακλειζουν το διαδικτυο εικονες απο εβραιους παραδοσιακα ντυμενους να καινε την σιωνιστικη σημαια του Ισραηλ, οι οποιοι δεν νομιζω να διαμαρτυρονται για τον αντισιωνισμο τον δικο μας… Ειναι κι αυτοι αντισιωνιστες βλεπεις (οχι αντισημιτιστες).
Πραγματι, οι εβραιοι εχουν υποστει το μεγαλυτερο εγκλημα ιστορικα, αλλα δεν ειναι ο μοναδικος λαος στην ιστορια εχει υποστει γενοκτονια και ξεριζωμο. Το ολοκαυτωμα δεν αποτελει αλλοθι στα εγκληματα που διαπραττουν τωρα, ασχετως αν οι σιωνιστες το χρησιμοποιουν ως τετοιο.
Τα καλεσματα ορθως ειναι αντισιωνιστικα, αν και εφοσον ειναι τετοια, γιατι αποτελει αναγκαιοτητα η στοχευση να ειναι ξεκαθαρη καθε φορα, διαφορετικα να κανουμε γενικες αντιπολεμικες συγκεντρωσεις καθε φορα που σφαγιαζεται ενας λαος, χωρις να κατονομαζουμε τον σφαγεα καθως και την πηγη του προβληματος.

από για του λογου το αληθες 25/07/2014 5:06 πμ.Σε έναν πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια. Η αλήθεια παρουσιάζεται όπως συμφέρει την κάθε μια πλευρά. Στις επιχειρήσεις που κάνει το Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης σαφώς και γίνονται εγκλήματα πολέμου. Σε κάθε πόλεμο γίνονται εγκλήματα και αυτοί που ΔΕΝ δικάζονται είναι πάντα οι νικητές. Το θέμα είναι πιο βαθύ από αυτά τα ίδια τα εγκλήματα. Η Φατάχ του Γιασέρ Αραφάτ ήταν ένα απελευθερωτικό κίνημα που καμία σχέση δεν είχε με φανατικό ισλαμισμό ή τους τζιχαντιστές(αυτοπροσδιορίζονται ως Σοσιαλδημοκράτες και εκπροσωπούντε μέχρι και σήμερα μέσω της Διεθνούς Σοσιαλιστικής). Πολεμούσαν για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και τίποτα άλλο. Η πολιτική που εφήρμοσαν οι δυτικές χώρες όλα τα προηγούμενα χρόνια σε ισλαμικά κράτη καθώς και οι τοποθετήσεις απολυταρχικών καθεστώτων στα κράτη αυτά γέννησε τους τζιχαντιστές. Οργανώσεις όπως το ISIS, η Al-Queda και στην περίπτωση της Παλαιστίνης η Hamas(όταν καταπιέζεσαι και ουσιαστικά δεν έχεις να χάσεις τίποτα είναι πολύ πιο εύκολο να πέσεις θύμα μιας προπαγάνδας και εντέλει να την προσετεριστείς) γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν μέσα από την καταπίεση και την υποστήριξη των δυτικών όταν θέλησαν να ξαναμοιράσουν την τράπουλα(οι αγωνιστές της Hamas πολέμησαν στο πλευρό των ισλαμιστών στον εμφύλιο της Συρίας με αποτέλεσμα να έρθουν πιο κοντά με όλες αυτές τις φανατικές ισλαμικές οργανώσεις και σε θέματα εκπαίδευσης καθώς και σε θέματα εξοπλισμού). Καθώς η Φατάχ αδυνατούσε να αλλάξει την κατάσταση στο Παλαιστινιακό ζήτημα η Χαμας βρήκε την ευκαιρία να προσετερίσει σημαντικό τμήμα του Παλαιστινιακού λαού και ανέλαβε την εξουσία(αυτά περίπου 8 χρόνια πριν) . Από εκεί που το Ισραήλ είχε να εντιμετωπίσει έναν πιο μετριοπαθή αντίπαλο βρέθηκε αντιμέτωπο με τζιχαντιστές πράγμα που σαφώς και επιβάρυνε την κατάσταση(χωρίς αυτό να αποκλείει ότι το κράτος του Ισραήλ είναι ουσιαστικά η κατεχώμενη Παλαιστίνη). Αποφασίστηκε λοιπόν η χερσαία επίθεση από τους Ισραηλινούς για να αφοπλιστεί πλήρως η Χαμας και ουσιαστικά να κοπεί ένα από τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας που αντιπροσωπεύει τους φανατικούς ισλαμιστές. Δεν θα κάτσω να κρίνω εδώ πιο έχει πιο πολύ δίκιο από τον άλλο αλλά η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα είναι να γνωρίζουμε την αλήθεια πριν υποστηρίξουμε κάτι απλά και μόνο από τα εγκλήματα που κάνει το Ισραήλ. Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο από αυτό που πραγματικά είναι η Χαμάς. Η αδερφική οργάνωση ISIS κατέλαβε πριν λίγο καιρό ένα σημαντικό τμήμα του Ιράκ και σε συνδιασμό με την κατοχή της μισής περίπου Συρίας ίδρυσε το Ισλαμικό χαλιφάτο του Ιράκ και του Λεβάντε(Συρίας). Παρακολουθήστε προσεκτικά για να καταλάβεται περί τίνος ιδεολογίας πρόκειται. Αρνούνται κάθε είδους άλλης θρησκείας εκτελώντας αλλόθρησκους και κατεδαφίζοντας τους ναούς τους(αλλόθρησκοι γι αυτούς θεωρούντε και οι μετριοπαθής Σϊίτες). Εφαρμόζουν την Σαρία και στην ουσία διαπράτουν τα ίδια εγκλήματα πολέμου με αυτά του Ισραήλ. Το βίντεο ανέβηκε στο liveleak προφανώς από μέλος του ISIS και δείχνει την κατάληψη του Τικρίτ από το ISIS και τα εγκλήματα που ακολούθησαν. Δείτε, ψάξτε, αναλύστε και μετά κρίνετε...

http://www.liveleak.com/view?i=a7f_1406610219

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License