Ισραηλινά πανεπιστήμια στηρίζουν τη σφαγή στη Γάζα

Δύο κορυφαία ισραηλινά ακαδημαϊκά ιδρύματα παρέχουν πλήρη υποστήριξη στην εν εξελίξει ισραηλινή σφαγή στη Γάζα.

 

Του Ali Abunimah 25/7/2014

Δύο κορυφαία ισραηλινά ακαδημαϊκά ιδρύματα παρέχουν πλήρη υποστήριξη στην εν εξελίξει ισραηλινή σφαγή στη Γάζα.

 

Το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ προσφέρει στους φοιτητές του που υπηρετούν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Γάζας ένα έτος δωρεάν σπουδών.

«Το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ αγκαλιάζει και στηρίζει όλες τις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της ασφάλειας στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών και των εργαζομένων του που εκλήθησαν σ το καθήκον τους» αναφέρει το ίδρυμα σε δήλωσή του της 24ης Ιουλίου στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Το πλαίσιο για τη δήλωση αυτή του Πανεπιστημίου «είναι ότι έχει εξαπολυθεί ένα κυνήγι μαγισσών κατά Παλαιστινίων φοιτητών [που είναι πολίτες του Ισραήλ] και άλλων που κάνουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενάντια στην επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Γάζα», δήλωσε στον ιστότοπο Electronic Intifada ο Nadim Nashif, διευθυντής της Ένωσης Αραβικής Νεολαίας Baladna.

Το Πανεπιστήμιο «δεν θα μπορούσε να πει άμεσα» ότι η δήλωσή του έχει ως στόχο τους εν λόγω διαφωνούντες, πρόσθεσε ο Nashif, «αλλά για τους ανθρώπους εδώ αυτό είναι σαφές.»

Η δήλωση του Πανεπιστημίου συνεχίζει:

«Το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ καταδικάζει απολύτως και καταγγέλλει τις οδυνηρές και ακραίες ανακοινώσεις που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ανακοινώσεις που δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο διάλογο. Το Πανεπιστήμιο θα αναλάβει δράση σύμφωνα με τους πειθαρχικούς κανονισμούς που ισχύουν για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους για οποιαδήποτε περίπτωση παράβασης.»

Υπογράφεται «με την ελπίδα για πιο ήσυχες μέρες».

Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι θα παρέχει σε φοιτητές που εκλήθησαν να υπηρετήσουν στη Γάζα ένα έτος δωρεάν φοίτησης και ότι οι υποτροφίες θα χρηματοδοτούνται από «ιδιώτες χορηγούς» και «φίλους του Πανεπιστημίου.»

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ Joseph Klafter εξέφρασε την «εκτίμησή του» προς τους φοιτητές που πήγαν να υπηρετήσουν στο στρατό και είπε ότι «το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ έχει συμβάλει και εξακολουθεί να συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην εθνική ασφάλεια.»

 

Οι Ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιους από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, συμπεριλαμβανομένων του 45χρονου Salah Ahmad Abu Hasanin και των τριών γιων του, του 15χρονου Abd al-Aziz, του 12χρονου Hadi και του 9χρονου Abd al-Hadi, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ma’an.

Οι τελευταίες δολοφονίες από το Ισραήλ ανέβασαν στους 825 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των 18 συνεχόμενων ημερών ισραηλινών βομβαρδισμών.

Τουλάχιστον 170 από τους νεκρούς είναι παιδιά.

Πάνω από 5.240 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και σχεδόν 150.000 αναζητούν απεγνωσμένα καταφύγιο.

Την Πέμπτη τουλάχιστον δεκαεπτά άτομα σκοτώθηκαν όταν το Ισραήλ επιτέθηκε σε σχολείο του ΟΗΕ στην Beit Hanoun στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου εκατοντάδες εκτοπισμένοι είχαν βρει καταφύγιο.

 

Συλλέγοντας αγαθά για τα στρατεύματα

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο κάνει λόγο για τη συλλογή αγαθών συμπεριλαμβανομένων προϊόντων υγιεινής, τροφίμων και τσιγάρων «για τους στρατιώτες στο μέτωπο σύμφωνα με το αίτημα που εξέδωσαν οι μονάδες του Ισραηλινού στρατού (IDF).»

Η ανακοίνωση, που υπογράφεται από το Πανεπιστήμιο μαζί με το σωματείο ακαδημαϊκού προσωπικού και την επίσημη ένωση σπουδαστών, αναφέρει «έχουμε ανοίξει κέντρα συλλογής και στις τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις μας.»

Ένα αντίγραφο της ανακοίνωσης δημοσιεύτηκε στο Facebook από την Ισραηλινή Επιτροπή κατά των Κατεδαφίσεων Οικιών.

Όλα αυτά αποτελούν παραδείγματα της ξεδιάντροπης συνενοχής στη βία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων που οδήγησε τους Παλαιστινίους να απαιτήσουν μποϊκοτάρισμα των ισραηλινών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

 

Πηγή : Electronic Intifada

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ

 

Το Παλαιστινιακό Κάλεσμα για Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ

 

Μια αναφορά στην ιστορία και στο πλαίσιο του Ακαδημαϊκού και Πολιτιστικού Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License