Η οργή αντικαθιστά τα δάκρυα (visual void)-Δεκέμβρης 2008-1 μέρος [Αθήνα και αλλού.

Η οργή αντικαθιστά τα δάκρυα (visual void)-Δεκέμβρης 2008-1 μέρος [Αθήνα και αλλού.

https://www.youtube.com/watch?v=aJvAnLUt2wo

Για την εξέγερση που ξέσπασε το Δεκέμβρη του 2008 μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Δε μιλάει από τη σκοπιά του δήθεν αντικειμενικού παρατηρητή αλλά από αυτή του άμεσα συμμετέχοντα και παίρνει ξεκάθαρη θέση: υπέρ της εξέγερσης. Και επειδή θεωρούμε ότι o Δεκέμβρης δε θα μπορέσει ποτέ να ερμηνευθεί από κανένα διανοούμενο, δημοσιογράφο, πολιτικό κτλ. παρά μόνο από εμάς τους ίδιους τους εξεγερμένους, νιώθουμε και την ανάγκη να μιλήσουμε ξανά για όσα έγιναν τότε αλλά και να ανοίξουμε τους δρόμους για όσα πρέπει να συμβούν στο μέλλον. Ξεκαθαρίζουμε πως είμαστε απ’ αυτούς που δεν κατέβηκαν στους δρόμους απλά για να διαδηλώσουν ειρηνικά αλλά και για να επιτεθούν. Aπ’ αυτούς που δε ζήτησαν “να πέσει η δολοφονική κυβέρνηση” (αφού για εμάς κάθε κυβέρνηση είναι δολοφονική -ακόμη και οι “προοδευτικές” αριστερές). Απ’ αυτούς που εξεγέρθηκαν όχι γιατί λυπήθηκαν για το θάνατο του Αλέξανδρου αλλά επειδή μίσησαν το σύστημα κάτω απ’ το οποίο μάς έχουν αναγκάσει να ζούμε και που σπάνια σκοτώνει 15χρονους μαθητές αλλά καθημερινά σκοτώνει άλλα κοινωνικά κομμάτια όπως τους μετανάστες, καθημερινά σκοτώνει ακόμη και την ίδια μας τη ζωή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) με τους χιλιάδες εκβιασμούς και εξαναγκασμούς αυτού του κόσμου. Το μόνο που μας ώθησε λοιπόν και θα μας ωθεί να βγαίνουμε στους δρόμους είναι η συνείδηση και η θέληση να απαλλαγούμε απ’ τα καταπιεστικά όρια που μας έχουν επιβάλλει.
σε μορφή vimeo-http://vimeo.com/9426597
από τους -https://anipakouoima8htes.wordpress.com/
το κατεβάζετε από εδώ-http://www.black-tracker.gr/details.php?id=516

Σο έχει ξαναμπεί,όχι σε πιο γρήγορη μορφή youtube

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License