Φυλακίστηκε ο Ισραηλινός αντιρρησίας Ούντι Σεγκάλ – διαδήλωση υποστήριξης και αντι-διαδήλωση ακροδεξιών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

20 μέρες η (πρώτη) φυλάκιση

Στις 28 Ιουλίου, ο Ούντι Σεγκάλ, 19 ετών, αντιρρησίας συνείδησης από το Κιμπούτς Τουβάλ στο Ισραήλ, φυλακίστηκε για 20 ημέρες εξαιτίας της άρνησής του να υπηρετήσει στρατιωτική θητεία.

Περίπου 75 άτομα, Ισραηλινοί εβραίοι και Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ, συγκεντρώθηκαν στη Χάιφα για να συμπαρασταθούν στον Ούντι. Ανάμεσα στο πλήθος ήταν η Ρούτι και η Γιαέλ Φερέρα, μητέρα και αδερφή αντίστοιχα του Ουριέλ Φερέρα, ορθόδοξου εβραίου αρνητή που μπαινοβγαίνει στη στρατιωτική φυλακή από τον Απρίλιο, ακόμα ο Ομάρ Σάαντ, Δρούζος αρνητής που αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά από έξι μήνες που μπαινόβγαινε στις φυλακές και ένας αριθμός παλαιότερων αντιρρησιών και τωρινών υπογραφόντων της επιστολής αντίρρησης συνείδησης του 2014.

Ο αποφυλακισθείς Δρούζος αντιρρησίας συνείδησης Ομάρ Σάαντ στη διαδήλωση υποστήριξης του Ούντι Σεγκάλ

Ο Ούντι είναι ένας από τους 130 αντιρρησίες συνείδησης που διακήρυξαν την άρνησή τους να στρατευθούν σε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό. Ο Ούντι είπε «Δεν μπορώ να συμμετέχω σε έναν στρατό που έχει υπό κατοχή έναν άλλο λαό και κάνει την ισραηλινή κοινωνία πιο βίαια και απαθή γι’ αυτό που συμβαίνει».

Στην απέναντι πλευρά του δρόμου υπήρχε μια μικρή αντι-συγκέντρωση με διαδηλωτές τυλιγμένους με σημαίες. Υπήρχαν καλέσματα για διαδήλωση ενάντια στην άρνηση του Ούντι, που κυκλοφορούσαν στο facebook, αλλά χάρις στην έξυπνη οργάνωση (που άλλαξε το χώρο της συγκέντρωσης αλληλεγγύης), μόνο λίγοι εμφανίστηκαν. Τα συνθήματά τους ήταν από τα συνηθισμένα πλέον («Πηγαίνετε στη Γάζα! Είστε προδότες! Η Γάζα είναι νεκροταφείο! Άντε γαμ… από τον κ…!») αλλά πήραν επίσης και μια ακόμα πιο άσχημη και προσωπική μορφή, στοχοποιώντας τον Ούντι ονομαστικά, χαρακτηρίζοντας τη διαδήλωση ως «το πάρτυ που αποκαλύπτει ότι είναι γκέι» ή αποκαλώντας τον «πουτ… γιο» μπροστά στη μητέρα του.

Η διαδήλωση υποστήριξης του Ούντι ήταν ήσυχη και αξιοπρεπής, με πλακάτ που δήλωναν την υποστήριξη στην άρνησή του, επέκριναν την κατοχή και καλούσαν σε άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. Ένας διαδηλωτής κρατούσε ένα πλακάτ που έλεγε «Οι πάνω από 800 άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί δε σημαίνουν ασφάλεια». Όταν είδε κάποιον να το κοιτά σήκωσε τους ώμους λυπημένα και είπε «Έκανα αυτό το πλακάτ πριν λίγες μέρες.» Εκείνη την ώρα ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούσε τους 1.058» (ΣτΜ. Πλέον έχει ξεπεράσει τους 1.128)

Ο Ισραηλινός αντιρρησίας Ούντι Σεγκάλ ξεκινά να πάει προς τη βάση κατάταξης (φορώντας το μπλουζάκι υποστήριξης που είχε βγει για τον Ομάρ Σάαντ)

Μετά από μια σύντομη συγκέντρωση, ο Ούντι αποχαιρέτησε και περπάτησε προς τη βάση κατάταξης, όπου πλησίασε τους διοικητές με τις λέξεις που έχουν βγει από τα χείλη χιλιάδων αρνητών πριν από αυτόν: «Αρνούμαι».

Πηγές: WRI, 972mag

 

Επιστολή διαμαρτυρίας μπορείτε να στείλετε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της WRI

http://wri-irg.org/node/23264

Μηνύματα υποστήριξης στον Ούντι μπορείτε να στείλετε μέσω της New Profile: messages2prison@newprofile.org.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΝΤΙ ΣΕΓΚΑΛ πριν φυλακιστεί:

Βίντεο με τον νέο Ισραηλινό αντιρρησία συνείδησης Ούντι Σεγκάλ (ελλ. υπότιτλοι)

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License