Ο αριθμός των θανάτων στη Γάζα ξεπερνά το Χυτό Μολύβι, έφτασε τους 1.437

Ίσως η χειρότερη και πιό φονική επίθεση στην νεότερη ιστορία της Λωρίδας της Γάζας

Δημοσίευση 31/07/2014 22:24

Ο αριθμός των θανάτων στην τωρινή ισραηλινή επίθεση, σήμερα Πέμπτη 31 Ιουλίου, 24η μέρα από την έναρξή της, έφτασε τους 1.437 νεκρούς Παλαιστινίους ξεπερνώντας τους 1.417 νεκρούς της Επιχείρησης Χυτό Μολύβι το 2008-09 που είχε διαρκέσει 22 μέρες. Τότε οι τραυματίες ήταν περίπου 5.303, ενώ σήμερα είναι τουλάχιστον 8.265. Τότε είχαν σκοτωθεί 10 Ισραηλινοί στρατιώτες, σήμερα έχουν σκοτωθεί 56 μέχρι στιγμής.

 

Επίσης το Ισραήλ κάλεσε σήμερα άλλους 16.000 εφέδρους αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των εφεδρικών στρατευμάτων στους 86.000, ωστόσο δεν διευκρινίζει πόσοι απ’ αυτούς επιχειρούν στη Γάζα αυτή τη στιγμή. Η πρόσκληση έγινε επειδή σχεδιάζεται επέκταση των επιθέσεων «εναντίον των ένοπλων ομάδων» στη Γάζα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παλαιστινιακού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Γάζα, περίπου το 85% των 1.437 θυμάτων της τωρινής επίθεσης είναι άμαχοι και απ’ αυτούς περίπου οι 345 είναι παιδιά. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Άμυνας, το 23% των νεκρών στην τωρινή επίθεση είναι παιδιά, περίπου το 12% είναι γυναίκες και 60 από τους νεκρούς ήταν ηλικιωμένοι. Μεταξύ των 8.265 τραυματιών, το 30% είναι παιδιά, το 20% γυναίκες και το 4% ηλικιωμένοι.

 

Ισραηλινές επιθέσεις έχουν πλήξει 29 ιατρικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων 13 νοσοκομείων. Οι 26 από τις 29 ιατρικές εγκαταστάσεις ήταν σε λειτουργία όταν δέχτηκαν την επίθεση.

 

Μέχρι στιγμής, σήμερα Πέμπτη, 79 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 350 τραυματίστηκαν, η πιο πρόσφατη ήταν η φονική αεροπορική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας αλ-Μπαγιούμι στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Νουσαϊράτ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 45.

Εν τω μεταξύ, οι οργανώσεις της παλαιστινιακής αντίστασης ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και στο νότιο Ισραήλ.

Οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του αλ-Ακσα της Φατάχ ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σε ομάδα Ισραηλινών μέσα σε σπίτι στη Σουτζάγια και σκότωσαν τρεις στρατιώτες.

Οι Ταξιαρχίες αλ-Κουντς της Ισλαμικής Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν ρουκέτες “107” σε στρατιώτες στο Κερέμ Σαλόμ.

Οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης ανακοίνωσαν ότι τραυμάτισαν Ισραηλινούς στρατιώτες σε ανταλλαγή πυρών.

Οι Ταξιαρχίες του Αμπού Άλι Μούσταφα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν ρουκέτες σε στρατιωτική τοποθεσία στο Εσκόλ.

 
Πηγή: Maan [1 , 2]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License