Συγκρούσεις τη νύχτα με τον ισραηλινό στρατό σε όλη τη Δυτική Όχθη

συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη, θυμίζοντας πρώτη ιντιφάντα

φωτογραφία αρχείου

Δημοσίευση (επικαιροποίηση) 12:43

 

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της Δυτικής Όχθης αργά το βράδυ της Πέμπτης, και πραγματοποιήθηκαν επιδρομές του ισραηλινού στρατού, καθώς συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις εναντίον της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα. Μεταξύ άλλων συγκρούσεις και επιδρομές σημειώθηκαν στις περιοχές Κουμπλάν, Κουφρ αλ-Ντικ, Έιν Κίνια και Μπέιτ Ουμάρ.

 

 

από www.intifada.gr 01/08/2014 4:11 μμ.


Κουμπλάν

 

Ισραηλινές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στην πόλη Κουμπλάν, στο νότο της Νάμπλους, από διάφορες πλευρές αμέσως πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, είπε ο δήμαρχος της περιοχής στο Maan. Πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν το σπίτι του Moussa al-Aqraa σε μια προσπάθεια να συλλάβουν τον Zakariya Moussa al-Aqraa, ο οποίος απουσίαζε από το σπίτι τη στιγμή εκείνη. Επίσης βομβάρδισαν την είσοδο ενός καταστήματος που ανήκει στον Samer Hassan Abdulatif τραυματίζοντάς τον και στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Επίσης,   συνέλαβαν έναν ακόμη Παλαιστίνιο, αρκετές ώρες μετά τον τραυματισμό ενός Ισραηλινού στρατιώτη από πυρά νωρίτερα την Πέμπτη.

 

Κουφρ αλ-Ντικ

Συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίς την Παρασκευή και στην πόλη Κουφρ αλ-Ντικ στο δυτικό Σαλφίτ ανάμεσα σε δεκάδες Παλαιστινίους και Ισραηλινούς εποίκους. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Maan ότι αρκετοί έποικοι επιτέθηκαν σε σπίτια στις δυτικές περιοχές της πόλης, έκαναν επιδρομή στην κατοικία του Ziyad Darwish Ali Ahmad και επιτέθηκαν στους ενοίκους. Άνθρωποι από τη γειτονιά υπερασπίστηκαν τους ενοίκους του σπιτιού, αναγκάζοντας τους εποίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή. Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στην πόλη για να προστατεύσουν τους εποίκους κι έριξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αλλά και πραγματικά πυρά εναντίον των κατοίκων.

 

Έιν Κίνια
Συγκρούσεις ξέσπασαν στο χωριό Έιν Κίνια στο δυτικό τμήμα της Ραμάλας αφότου οι νέοι του χωριού πέταξαν βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα σε ισραηλινό στρατιωτικό πύργο κοντά στην πόλη και ξέσπασε πυρκαγιά. Όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν επιδρομή στο χωριό, οι νέοι τους πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα και εκείνοι εξαπέλυσαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα.

 

Μπέιτ Ούμαρ

 

Τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες με πλαστική επικάλυψη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στην πόλη Μπέιτ Ούμαρ στο βόρειο τμήμα της Χεβρώνας αργά την Πέμπτη. Ένας εκπρόσωπος μίας τοπικής λαϊκής επιτροπής δήλωσε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή αλ-Γκαχρ απέναντι από τον εποικισμό Καρμι Ζουρ στο νότιο Μπέιτ Ούμαρ. Μεταξύ των τραυματιών, ο 42χρονος Abu Maria πυροβολήθηκε με σφαίρα με πλαστική επικάλυψη στο στήθος και διακομίστηκε σε ιατρικό κέντρο όπου η κατάστασή του κρίθηκε «σταθερή». Δεκάδες άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από δακρυγόνα που οι ισραηλινές δυνάμεις πέταξαν μέσα σε σπίτια κατοίκων και στο τέμενος αλ-Σουμούντ, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Μέλη του Ερυθρού Σταυρού εκκένωσαν ένα σπίτι όπου είχαν εγκλωβιστεί μία μητέρα με τα παιδιά της και στο οποίο οι ισραηλινές δυνάμεις πέταξαν δακρυγόνα.

 

Πηγή: Maan

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License