ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Παλαιστίνιος διαδηλωτής νεκρός σε συγκρούσεις στην Τουλκάρεμ της Δυτικής Όχθης – 90 τραυματίες στη Χεβρώνα

Παλαιστίνιος διαδηλωτής νεκρός σε συγκρούσεις στην Τουλκάρεμ της Δυτικής Όχθης – 90 τραυματίες από πραγματικά πυρά σε διαδήλωση 50.000 στη Χεβρώνα

[για το βίντεο μπείτε στο μπλογκ - προσοχή περιέχει σκληρές εικόνες]

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Παλαιστίνιος διαδηλωτής νεκρός σε συγκρούσεις στην Τουλκάρεμ της Δυτικής Όχθης – 90 τραυματίες στη Χεβρώνα

 

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη βόρεια Δυτική Όχθη, ανέφεραν μάρτυρες.

Ο Τάμερ Φαράτζ Σάμουρ, 22 ετών, πυροβολήθηκε στο στήθος, από Ισραηλινούς στρατιώτες στη δυτική Τουλκάρεμ.

 

 

 

 

Μια εκπρόσωπος του στρατού είπε πως εξέταζε το γεγονός.

Η Χαμάς νωρίτερα είχε καλέσει τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Όχθης σε μια «Μέρα Οργής» και αλληλεγγύης στη Γάζα.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής είχαν σκοτώσει 9 Παλαιστίνιους μέσα σε 24 ώρες την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεκάδες χιλιάδες είχαν βγει στους δρόμους σε ένδειξη αλληλεγγύης στη Γάζα στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από τη δεύτερη Ιντιφάντα.

Ο φόνος της Παρασκευής ανεβάζει τους συνολικούς θανάτους σε διαδηλώσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε 13, ενώ κάπου 1.500 έχουν σκοτωθεί στην επίθεση στη Γάζα.

90 Παλαιστίνιοι τραυματίες από πραγματικά πυρά σε συγκρούσεις στη Χεβρώνα

Περισσότεροι από 90 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Χεβρώνα την Παρασκευή, δήλωσαν γιατροί.

Ο Γουαϊλίντ Ζαλούμ διευθυντής του Κυβερνητικού Νοσοκομείου της Χεβρώνας δήλωσε πως περισσότεροι από 90 Παλαιστίνιοι είχαν φτάσει στο νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες, καθώς είχαν πυροβοληθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Οι τρεις από τους Παλαιστίνιους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο Ζαλούμ στο Μαάν. Πολλοί άλλοι είναι σε μέτρια κατάσταση, καθώς έχουν πυροβοληθεί στα κάτω άκρα.

Οι διοργανωτές είπαν πως 50.000 πορεύτηκαν στην κεντρική Χεβρώνα διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκατοντάδες νέοι προσέγγισαν ένα στρατιωτικό τσεκπόιντ στην είσοδο της οδού Σουχάντα στην κεντρική Χεβρώνα και πέταξαν πέτρες, άδεια μπουκάλια και πυροτεχνήματα στους στρατιώτες.

Μάρτυρες είπαν πως δεκάδες Παλαιστίνιοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα όταν πυροβολήθηκαν με πραγματικά πυρά και σφαίρες με λαστιχένια επικάλυψη, ή επειδή υπέφεραν από την εισπνοή δακρυγόνων.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως 300 Παλαιστίνιοι «συμμετείχαν σε ταραχές στην περιοχή της Χεβρώνας» και ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις χρησιμοποίησαν «μέσα διάλυσης πλήθους» εναντίον των διαδηλωτών.

 

Πηγή: Maan [1 , 2]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License