Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν ασθενοφόρο, νοσηλευτής νεκρός – πάνω από 120 οι Παλαιστίνιοι νεκροί σήμερα – πάνω από 1.600 συνολικά

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής βομβάρδισαν ασθενοφόρο, νοσηλευτής νεκρός – ξεπερνούν τους 120 οι Παλαιστίνιοι νεκροί σήμερα – πάνω από 1.600 συνολικά

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: To Maan μεταδίδει πως οι νεκροί συνολικά ξεπερνούν πλέον τους 1600 ! H Haaretz μετέδωσε στις 8.50 ότι σύμφωνα με αναφορές παλαιστινιακών μέσων έχουν σκοτωθεί 121 άτομα την Παρασκευή. 54 από αυτά είναι από τη Ράφα, 25 από τη Σετζάιγια, 16 από το Χαν Γιούνις και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Η Jerusalem Post ανέφερε στις 9.15 πως οι νεκροί στη Ράφα έφτασαν τους 62 σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενώ 350 είναι οι τραυματίες.

-----------

 

Ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα έπληξε ασθενοφόρο και σκότωσε έναν νοσηλευτή την Παρασκευή καθώς το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς της πολιορκούμενης Λωρίδας της Γάζας μετά από την κατάρρευση της εκεχειρίας νωρίτερα μέσα στη μέρα.

 

Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές είπαν ότι ο νοσηλευτής Άτεφ Ζαμίλι, σκοτώθηκε από αεροπορικό χτύπημα στο όχημά του και επτά επιβάτες τραυματίστηκαν.

Ο φόνος του Ζαμίλι ανεβάζει σε 16 τον αριθμό των εργαζομένων στο χώρο της υγείας που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά χτυπήματα από την έναρξη της επίθεσης πριν από 25 ημέρες. Αυτό είναι το 13ο ασθενοφόρο που χτυπιέται, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Εντωμεταξύ, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής επέκτειναν τις επιθέσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας το απόγευμα της Παρασκευής, εξαπολύοντας νέες επιδρομές στη Σετζάγια, στην ανατολική Πόλη της Γάζας, στο Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και στο Χαν Γιούνις στην ανατολική Λωρίδα της Γάζας.

Η επέκταση της εισβολής έρχεται αφότου το Ισραήλ είπε πως ένας από τους στρατιώτες του [φαίνεται να] έχει αιχμαλωτιστεί σε επίθεση σε στρατιωτική θέση ανατολικά της Ράφας εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Η Χαμάς είπε ότι επιτέθηκε στη θέση μια ώρα πριν την προβλεπόμενη έναρξη κατάπαυσης πυρός στις 8 π.μ., λέγοντας ότι ήταν απάντηση στις κινήσεις ισραηλινών στρατευμάτων στην περιοχή όπως και στους θανάτους 16 Παλαιστινίων από συνεχείς ισραηλινές επιθέσεις με οβίδες και αεροπορικούς βομβαρδισμούς τη νύχτα.

Παρόλα αυτά, δεν ανέλαβε την ευθύνη για αιχμαλωσία του στρατιώτη, λέγοντας ότι το Ισραήλ κατασκεύασε την είδηση.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν τη Λωρίδα της Γάζας όλο το απόγευμα της Παρασκευής μετά την επίθεση, καθώς οι ισραηλινές αρχές υποσχέθηκαν μια «συντριπτική» απάντηση σε αυτό που αποκάλεσαν παραβίαση της εκεχειρίας.

Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από σφοδρό βομβαρδισμό με οβίδες στη Ράφα, κατά την επίθεση στη στρατιωτική θέση, ενώ τουλάχιστον άλλοι 12 σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς και βομβαρδισμούς με οβίδες έκτοτε.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1500 ενώ σχεδόν 9.000 είναι οι τραυματίες σε μια από τις φονικότερες εκστρατείες εναντίον των Παλαιστινίων στην πρόσφατη ιστορία.

Πολλοί πιστεύεται ότι είναι νεκροί αλλά θαμμένοι κάτω από ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων, και άρα ακόμα δεν έχουν καταμετρηθεί από τους ιατρικούς αξιωματούχους.

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό με οβίδες σε αυτοκίνητο κοντά στο Πανεπιστήμιο στην γειτονιά Τελ Αλ Χάουα στη νότια Πόλη της Γάζας νωρίτερα την Παρασκευή.

Από τους πάνω από 60 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, 19 είχαν ταυτοποιηθεί έως τις 5 μ.μ.

Πρόκειται για τους Ibrahim Suleiman al-Madri, 50 ετών, Nadiyah Youssef al-Masri, 45 ετών, Ibrahim al-Masri, 6 ετών, Muhammad Anas Arafat, 4 μηνών, Anas Ibrahim Hamad, 5 ετών, Sabri Sheikh al-Eid, 35 ετών, Muhammad Khalid al-Alul, 30 ετών, Ibrahim Mustafa Ghneim, Amina al-Zamli, Yahiya Abd al-Karim Lafi, Moussa Muhammad Abu Imran, Hilal Eid Abu Imran, Salama Muhammad al-Zamli, Nuha Jamal Abu Ziyada, Taysir Ali Muammar, Hussein Salim al-Jaafari, Yusra Muhammad Abu Jazar, Itaf Hammad al-Mahmoum, Moussa Ibrahim Abu Jazar, Muhammad Rizq Hasanein, 20 ετών.

 

Πηγή: Maan


Βρυξέλλες – To 90% των θυμάτων, που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την εν εξελίξει ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, είναι άμαχοι, διαπίστωσαν Ευρωπαίοι γιατροί κατά την επίσκεψή τους σε νοσοκομεία της Γάζας.

 

 

Οι γιατροί δήλωσαν στη διάρκεια μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τύπου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη σχετικά με τα συνεχιζόμενα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα: “Έως και 90% των θυμάτων στη Γάζας είναι άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.”

 

«Νοσοκομεία, οχήματα, τζαμιά, σχολεία, μεταξύ πολλών άλλων καταφυγίων αμάχων και προσφυγικοί καταυλισμοί, έχουν γίνει όλα στόχος κατά την εν εξελίξει ισραηλινή επίθεση στη Γάζα» ανέφερε επιπλέον η Ευρωπαϊκή ιατρική αντιπροσωπεία.

 

 

 

«Πείτε μου, για όνομα του Θεού, είναι αυτά τα μωρά οι πραγματικοί τρομοκράτες;» αναρωτήθηκε ο Νορβηγός γιατρός Mads Gilbert, εθελοντής στο νοσοκομείο Αl-Shifa της Γάζα, που τράβηξε φωτογραφίες  από τα ακρωτηριασμένα σώματα των εκατοντάδων δολοφονημένων βρεφών.

 

“Ποτέ, σε όλη τη ζωή μου, δεν είδα τέτοιους ποταμούς αίματος,” πρόσθεσε.

 

“Το σύνολο των παιδιών θυμάτων αποτελούν το 25% μεταξύ των νεκρών της Γάζας, που ξεπέρασαν τους 1.400 μέχρι τώρα,” [Σημ. πλέον έχουν περάσει τους 1.699] δήλωσε Gilbert, θεωρώντας τα Ηνωμένα Έθνη, τον πρόεδρο Ομπάμα, καθώς και τις ευρωπαϊκές χώρες ως υπεύθυνους για αυτή τη γενοκτονία μαζί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

 

Πηγή: PIC

από www.intifada.gr 01/08/2014 11:46 μμ.


Λόγω τυπογραφικού λάθους, γράφτηκε πως οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.699 ενώ το σωστό ήταν 1.600 προφανώς

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License