Νεαρός Παλαιστίνιος νεκρός, 15 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής κοντά στη Ραμάλα

Δεύτερος νεκρός χτες. Στους 14 ο συνολικός αριθμός νεκρών στη Δυτική Όχθη στις διαδηλώσεις για τις σφαγές στη Γάζα.

 

 

O Οντάι Ναφίζ Τζαμπρ, 19 ετών, σκοτώθηκε όταν δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος και άλλη μια στο χέρι, ενώ άλλοι 15 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής στο χωριό Σάφα κοντά στη Ραμάλα.

 

Ο Τζαμπρ είναι ο δεύτερος νεκρός Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη την Παρασκευή. Νωρίτερα ένας 22χρονος είχε σκοτωθεί από σφαίρα στο στήθος, στην Τουλκάρεμ.

Άλλοι 5 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά στη Σάφα, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμό στο στήθος. Άλλοι 10 τραυματίστηκαν από σφαίρες με λαστιχένια επικάλυψη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο της Ραμάλας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από μια διαδήλωση που κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα.

Οι Παλαιστίνιοι έκαναν πορεία προς το Τείχος όπου δέχθηκαν πραγματικά πυρά, σφαίρες με λαστιχένια επικάλυψη και δακρυγόνα που εκτόξευσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής.

Οι νεαροί χτύπησαν κάποιους Ισραηλινούς στρατιώτες με πέτρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Οι φόνοι της Παρασκευής ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη τις τελευταίες εβδομάδες σε 14, ενώ πάνω από 1650 έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Maan

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License