Συγκέντρωση του PFLP στη Γάζα, υπέρ της εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή μαχητών (με φωτογραφίες)

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) οργάνωσε συγκέντρωση στην Πόλη της Γάζας, την Τρίτη, για να υποστηρίξει την εθνική ενότητα.

 

Το ανώτερο ηγετικό στέλεχος του PFLP, Καγίντ Αλ Γκούλ μίλησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και είπε ότι η «αντοχή του λαού» στη Γάζα θα πρέπει να οδηγήσει σε παλαιστινιακή εθνική ενότητα βασισμένη στη συνεργασία και σε ένα πολιτικό πρόγραμμα που θα εγγυάται τα παλαιστινιακά δικαιώματα.

Μαχητές που πρόσκεινται στο PFLP συμμετείχαν στη συγκέντρωση, που ξεκίνησε στην οδό Ομάρ Αλ Μουχτάρ πριν κινηθεί προς το πολυώροφο κτίριο κατοικιών Αλ Μπάσα, που καταστράφηκε από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Οι συμμετέχοντες ανέμιζαν παλαιστινιακές σημαίες και σημαίες του PFLP κατά τη διάρκεια της πορείας, και κάποιοι από το πλήθος κρατούσαν φωτογραφίες του ηγέτη της Χεσμπολά, Χασάν Νασράλα.

Ο Αλ Γκουλ δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι μαχητές θα πρέπει να απορρίψουν τα αιτήματα να αφοπλιστούν.

Το στέλεχος του PFLP, Χάνι Θαουάμπτα, είπε πως η συγκέντρωση ήταν ένα μήνυμα προς τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα, για να τους ευχαριστήσει για τη «θρυλική αντοχή» τους.

Μια συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Φατάχ, στις 23 Απριλίου, άνοιξε το δρόμο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, αλλά το Ισραήλ έχει αντιταχθεί σφόδρα σε αυτήν τη συμφωνία και έχει πλήξει σοβαρά τη Χαμάς τους μήνες που ακολούθησαν.

 

 

Πηγή: Maan

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License