Ανήλικος Παλαιστίνιος στην Ιερουσαλήμ, υποκύπτει στα τραύματα από προηγούμενο πυροβολισμό Ισραηλινού στρατιώτη

άλλο ένα παιδί νεκρό στην Παλαιστίνη - αυτή τη φορά από "λιγότερο θανατηφόρο" όπλο....

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος από την Ιερουσαλήμ, ο οποίος είχε πυροβοληθεί από ισραηλινό στρατιώτη στο κεφάλι με σφαίρα με λαστιχένια επικάλυψη, υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί της Κυριακής, δήλωσε ο πατέρας του.

 

Ο Αμπντ Αλ Ματζίντ Σανακράτ είπε στο πρακτορείο Μαάν, ότι ο 16χρονος γιος του Μουχάμαντ Αμπντ Αλ Ματζίντ Σανακράτ, «πέθανε ως μάρτυρας σήμερα το πρωί και η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Αμπού Καμπίρ, για νεκροψία που έχει αναλάβει Παλαιστίνιος γιατρός και ένας δικηγόρος».

Ο Μουχάμαντ είχε πυροβοληθεί τη Δευτέρα από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής στο κεφάλι καθώς μιλούσε στο τηλέφωνο, στο Γουάντι Αλ Τζοζ, σε μια «απρόκλητη επίθεση» όπως την είχε χαρακτηρίσει ο πατέρας του μιλώντας τότε στο Μαάν.

Ο νεαρός υπέστη κάταγμα κρανίου ως αποτέλεσμα της επίθεσης και υποβλήθηκε σε εγχείριση στο Ιατρικό Κέντρο Χαντάσα στην Ιερουσαλήμ, για να σταματήσει η αιμορραγία και να αφαιρεθούν τα θραύσματα που προκάλεσε η πρόσκρουση της σφαίρας.

Ο πατέρας του δήλωσε ότι ο νεαρός ετοιμαζόταν για τη νέα σχολική χρονιά όταν πυροβολήθηκε.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντείνει την καταστολή των αντιφρονούντων Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ το καλοκαίρι, με το Κέντρο Addameer για τα δικαιώματα των κρατουμένων να λέει στο τέλος Αυγούστου ότι έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 770 Παλαιστίνιοι τους τελευταίους δύο μήνες.

Παράλληλα με την εκστρατεία συλλήψεων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής διεξάγουν νυχτερινές επιδρομές στην πόλη, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε βίαιες συγκρούσεις και διαδηλώσεις.

Παρόλο που οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ ζουν σε έδαφος που το Ισραήλ έχει μονομερώς προσαρτήσει, δεν έχουν δικαιώματα του πολίτη και αντ’ αυτού χαρακτηρίζονται μόνο ως «κάτοικοι» των οποίων οι άδειες παραμονής μπορούν να ανακληθούν.

Πηγή: Maan

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License