Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής σκοτώνουν νεαρό Παλαιστίνιο κοντά στη Ραμάλα

Άλλος ένας Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στο στρατόπεδο προσφύγων Αλ Αμάρι κοντά στη Ραμάλα τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Ντόπιοι είπαν πως ο 22χρονος Ίσα Χάλεντ Αλ Κάτρι πυροβολήθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες στο στήθος γύρω στις 5 το πρωί, και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο ιατρικό συγκρότημα της Ραμάλας, όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν το θάνατό του.

 

Το θύμα πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών που επέδραμαν στο Αλ Αμάρι και συνέλαβαν τον κάτοικο Αλάα Τζαλάιτα από το σπίτι του, ανέφεραν οι πηγές.

Οι διαδηλωτές «έριξαν πέτρες στις δυνάμεις που είχαν εισβάλλει και οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά, τραυματίζοντας κάποιους άλλους Παλαιστίνιους», ανέφερε ένας μάρτυρας.

Ο Αλ Κάτρι ετοιμαζόταν να παντρευτεί την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν πηγές.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ισραηλινή στρατιωτική δύναμη εισήλθε στο Αλ Αμάρι τη νύχτα για να συλλάβει ένα «επιχειρησιακό στέλεχος της Χαμάς», και ότι συνάντησε Παλαιστίνιους «ταραχοποιούς». Οι Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες και κοκτέιλ μόλοτωφ και κύλησαν φλεγόμενα λάστιχα προς τους στρατιώτες, δήλωσε. Ένας Παλαιστίνιος επιχείρησε να πετάξει έναν «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό» στους στρατιώτες που απάτησαν ανοίγοντας πυρ εναντίον του. Δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τι είδους μηχανισμός ήταν.

Πρόσθεσε πως «το επιχειρησιακό στέλεχος της Χαμάς συνελήφθη, με όπλα στην κατοχή του».

Σύμφωνα με μια έκθεση της PLO στις 28 Αυγούστου, 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σε μια περίοδο δύο μηνών, από τις 14 Ιουνίου, ενώ περίπου την ίδια περίοδο γινόταν οι επίθεση επτά εβδομάδων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά την ίδια περίοδο, 1753 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν – κατά μέσο όρο 24 τη μέρα – ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν 1.573 στρατιωτικές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, 21 τη μέρα κατά μέσο όρο.

Πηγή: Maan

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License