Το FBI ερευνά το Athens Indymedia

Ψάχνουν τα στοιχεία των διαχειριστών της ιστοσελίδας

Στοιχεία για τους διαχειριστές του Athens Indymedia φέρεται να έχει ζητήσει το FBI από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με ανάρτηση στην ιστοσελίδα.

«Ειδοποιηθήκαμε από την συλλογικότητα Mayfirst , η οποία φιλοξενεί ένα μέρος της υποδομής του Athens Indymedia, ότι δέχτηκαν κλήτευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με έρευνα που διενεργεί το FBI», γράφει σε ανάρτησή του το Athens Indymedia.

Οι διαχειριστές του Athens Indymedia κάνουν μάλιστα λόγο για εμπλοκή των ελληνικών αρχών στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για επίθεση που στοχοποιεί συγκεκριμένα τα πρόσωπα της διαχειριστικής ομάδας.

«Την Παρασκευή 12/9 ειδοποιηθήκαμε από την συλλογικότητα Mayfirst, η οποία φιλοξενεί ένα μέρος της υποδομής του Athens Indymedia, ότι δέχτηκαν κλήτευση από το Υπ. Δικαιοσύνης των Η.Π.Α σχετικά με έρευνα που διενεργεί το FBI. Συγκεκριμένα το FBI απαιτούσε την παράδοση των προσωπικών στοιχείων των συνδρομητών που χρησιμοποιούν τις IP διευθύνσεις του Athens Indymedia (δηλαδή των διαχειριστών του), χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους αυτής της απαίτησης ή για περαιτέρω έρευνα στο περιεχόμενο του μηχανήματος. Απαίτηση που βέβαια δεν έγινε αποδεκτή απο την συλλογικότητα της Mayfirst, και σε γνώση των κινδύνων που αυτό συνεπάγεται για τα μέλη και τις υποδομές της.

Για εμάς η εξέλιξη αυτή, σε μεγάλο βαθμό προδίδει την εμπλοκή των ελληνικών αρχών σε αυτή την υπόθεση. Οι μηχανισμοί καταστολής γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οποιαδήποτε έρευνα ή κατάσχεση του εξοπλισμού μας δεν θα έθετε σε κίνδυνο τους χρήστες ούτε θα σταματούσε την λειτουργία του μέσου. Δεν το έχουν πετύχει άλλωστε σε καμία προσπάθειά τους στα 14 χρόνια λειτουργίας του athens indymedia. Πιστεύουμε οτι αυτή η νέα επίθεση που δέχεται το κίνημα και η αντιπληροφορηση προσωποποιεί την στρατηγική που επιλέγει να στοχοποιήσει πλέον, συγκεκριμένα τα πρόσωπα της διαχειριστικής, με σκοπό να κάνει ξεκάθαρες τις από 'δω και πέρα επιλογές του κρατικού μηχανισμού σχετικά με τον έλεγχο και την ποινικοποίηση της ενημέρωσης και της διάδοσης του λόγου και των πράξεων της κοινωνικής αντίστασης.

Η διαχειριστική ομάδα του athens indymedia πραγματοποιεί όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του μέσου, της ασφάλειας των χρηστών και την υλοποίηση των στρατηγικών της επιλογών, αρνούμενη να υποταγεί στον φόβο και την φίμωση που το κράτος προσπαθεί να της επιβάλλει.

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν και αγωνίζονται για ένα κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και ευημερίας για όλους, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα μέσα αντιπληροφόρησης και το Athens Indymedia».

από κηφήνες μπάτσοι παντού ίδιοι 25/09/2014 1:49 μμ.


Ο σταθμός του FBI στην Ελλάδα δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί με τους τόνους πρέζας, τους τόνους όπλων για συμμορίες και συμφέροντα, τα κυκλώματα παιδεραστίας και εκμετάλλευσης ανηλίκων κτλ κτλ

Βαριέται τόσο πολύ τη ζωή του εκεί στην οδό Κόκκαλη, που είπε να παραστήσει ότι ασχολείται με το Indymedia, μήπως και έχει κάτι να δείξει ως εργατοώρα...

από Σερβετάλης 27/12/2014 3:09 μμ.


Φανταστείτε κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών να μπαίνει σε εταιρεία hosting στην Ελλάδα και να απαιτεί τα στοιχεία Αμερικανών πολιτών εν αγνοία της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License