Κάλεσμα στήριξης στη διαδήλωση υπερ του λαού του Kobane

Κάλεσμα στήριξης στη διαδήλωση αλληλεγγύης υπερ των Κούρδων της Συρίας, Τρίτη 14 Οκτώβρη 18.30 Αγ. Βενιζέλου

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ KOBANE
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΑΝΤΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ YPG

Τα γεράκια του διεθνοποιημένου καπιταλισμού επιχειρούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία με την πιο παλιά μέθοδο: τον πόλεμο. Η όξυνση των περιφερειακών συγκρούσεων παλιών (Παλαιστίνη-Ισραήλ, Ιράκ), αλλά και νεότερων (Συρία, Λιβύη, Ουκρανία) δείχνει ότι τα πλανητικά αφεντικά επαναπροσδιορίζουν τα συμφέροντα τους στον παγκόσμιο χάρτη.

Αυτή η διαδικασία τροφοδοτεί, από τη μια πλευρά, διάφορες ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις σε διεθνές επίπεδο, από την άλλη, όμως, γεννά και τις απαραίτητες αντιστάσεις των λαών της γης. Κι αν ένα μέρος της ηρωικής εξέγερσης του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στο κράτος-δυνάστη του Ισραήλ καπηλεύεται από την αντικοσμική, οπισθοδρομική έκφραση των ισλαμιστών της Χαμάς, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο Κούρδικο τμήμα της Συρίας, την Rojava.
Η επιρροή που έχει ασκήσει το παράδειγμα των Ζαπατίστας στους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου, αλλά και η επίδραση του ελευθεριακού αναστοχασμού όπως πέρασε στο PKK -κόμμα σύμβολο του κουρδικού αγώνα στην Τουρκία-, εις βάρος των λενινιστικών/εθνικοαπελευθερωτικών πεποιθήσεων που αυτό έτρεφε στο παρελθόν, βρήκαν εύφορο έδαφος ανάπτυξης στο ρευστό πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της Συρίας μετά την γενίκευση της σύγκρουσης που άρχισε το 2011 ενάντια στο καθεστώς Άσαντ.

Οι Κούρδοι της Συρίας ενταγμένοι στο PYD/YPG ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τη λειτουργία μιας δημοκρατικής κοινωνικής θέσμισης, με συμβούλια συναπόφασης, δημιουργώντας μια ομοσπονδιακή δομή. Παράλληλα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των γυναικών στις διαδικασίες των κοινών, αλλά και στις ένοπλες πολιτοφυλακές, εκφράζοντας σε μεγάλο βαθμό ελευθεριακές κατευθύνσεις σε ένα περιβάλλον που βρίθει ολοκληρωτικών προθέσεων.

Στην Kobane τις τελευταίες μέρες δίνεται η τεράστια μάχη των ανταρτών του YPG (μονάδες λαϊκής προστασίας) με ένα απο τα κεφάλια του τέρατος, το ISIS, την ακραία ισλαμιστική οργάνωση που αποτελεί ένα ακόμα κτηνώδες είδωλο της εξουσιαστικής επιβολής, γέννημα θρέμμα των επεμβάσεων της καπιταλιστικής ελίτ του δυτικού μπλοκ στη Μέση Ανατολή. Εξοπλισμένη από την ίδια την αυτοκρατορία του πολέμου και μισθωμένη από τους πλουτοκράτες δυνάστες της Σαουδικής Αραβίας -του νούμερο ένα Άραβα συνεργάτη του δυτικού μπλοκ στην περιοχή-, το ISIS αποτέλεσε άμεσα ή έμμεσα την στρατηγική επιλογή των κατασκευαστών των πολεμικών επιχειρήσεων. Η ύπαρξη του διασφαλίζει την συνέχιση της πολεμικής εμπλοκής, άρα την συνέχιση της κερδοφόρας επιχείρησης «πολεμική βιομηχανία».

Ταυτόχρονα διαλύονται επίδοξες απελευθερωτικές και προοδευτικές κοσμικές λύσεις, ενώ διευρύνεται η βάση του κόσμου που θα νομιμοποιήσει μια νέα πολεμική εμπλοκή των αμερικανών και των συμμάχων τους στην περιοχή ως των μόνων κατάλληλων να διευθετήσουν με δήθεν δημοκρατικό τρόπο τις φρικαλεότητες του ισλαμιστικού alter ego του διεθνοποιημένου ολοκληρωτισμού. Αυτό όμως ασφαλώς θα συμβεί στο χρόνο που θα αποφασίσει η αυτοκρατορία του πολέμου, γι’ αυτό όσο υπάρχει έστω κι ένας όρθιος μαχητής της ελευθερίας στη Βόρειο Συρία, οι πολεμικές απόπειρες των δυτικών ενάντια στο ΙSIS θα είναι ανεμικές.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο το YPG με επίσημη ανακοίνωση του πέρσι τον Αύγουστο κατήγγειλε επιθέσεις εναντίον του και από τον FSA, το στρατιωτικό σκέλος της «συριακής αντιπολίτευσης» που τρέφει φιλοδυτικά αισθήματα και επιχειρεί να ανατρέψει το καθεστώς Άσαντ ενώ χρηματοδοτείται επίσημα από την Τουρκία από τον Οκτώβρη του 2012.

Η καρδιά των καταπιεσμένων όλου του κόσμου χτυπά στην Kobane πλάι στον μαχόμενο πληθυσμό -άντρες και γυναίκες- των Κούρδων της Συρίας.

Η νίκη του YPG απέναντι στους ισλαμοφασίστες του ISIS σημαίνει ένα μεγάλο βήμα στην απόπειρα ανύψωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η επίδειξη της διεθνούς αλληλεγγύης δεν αποτελεί μόνο μια απαραίτητη πολιτική πράξη αντίστασης, αλλά καταδεικνύει και την εξίσου απαραίτητη επαγρύπνιση όσων λαών δεν επιθυμούν να γίνουν με την σειρά τους κρέας για τις οβίδες των εξουσιαστών, η όρεξη των οποίων ανοίγει από το κέρδος και αποχαλινώνεται με την απάθεια και την έλλειψη αντίστασης και αλληλεγγύης στους λαούς που δοκιμάζονται από τους πολέμους των κυρίαρχων.

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την διαδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Kobane – Τρίτη 14 Οκτώβρη 18.30 συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«Μαύρο & Κόκκινο»
mauro-kokkino@hotmail.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License