ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Summary

post image

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στο Μεσολόγγι πέρασαν από ανακριτή οι 2 σύντροφοι που συνελήφθησαν στη προσπάθειά τους να αναρτήσουν πανό ενάντια στις εθνικές εορτές με το σύνθημα : «ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ – ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ» . Στους 2 συντρόφους αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος . Τη στιγμή που έγινε η σύλληψή τους , το κέντρο του Μεσολογγίου ήταν γεμάτο από ασφαλίτες που επόπτευαν τη συγκέντρωση περίπου 30 χρυσών αυγών στη κεντρική πλατεία Μεσολογγίου . Στον ανακριτή παρουσιάστηκαν και οι 6 σύντροφοι -ισσες που συνελήφθησαν ύστερα στο κοινωνικό χώρο ‘’Αποθήκη’’ και κατηγορούνταν για την επίθεση στο Α.Τ. Μεσολογγίου. Οι 5 από αυτούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους , ενώ ο αναρχικός σύντροφος Γ. Σ. αναγνωρίστηκε ‘’ανεπιφύλακτα΄΄ για την επίθεση στο Α.Τ.  και προφυλακίστηκε χρεωμένος με δυο κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού . Όλοι οι σύντροφοι θα κριθούν σε τακτική δικάσιμο . Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από 40 περίπου άτομα έξω από τα δικαστήρια , τα οποία φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης για τους διωκόμενους συντρόφους , ενώ είχε αναρτηθεί και πανό : «ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» .

Η προφυλάκιση του συντρόφου Γ. Σ. είναι ακόμη μια πράξη που αποδεικνύει ξεκάθαρα την αγαστή συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών   ( αστυνομία – δικαιοσύνη ) στη κοινή τους επιδίωξη να πλήξουν τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση , χτυπώντας αναρχικούς αγωνιστές . Σκοπός τους , να σπείρουν το φόβο στη κοινωνία και σε όσους αντιστέκονται , ώστε να αποδυναμωθούν οι όποιες αντιστάσεις .  Η προσπάθεια τρομοκράτησης της τοπικής κοινωνίας εκδηλώθηκε ακόμη και με εφόδους σε σπίτια νεολαίων , ακόμα και ανηλίκων , για συλλήψεις χωρίς τη παρουσία εισαγγελέα . Είναι μια πράξη του πολέμου της κυριαρχίας απέναντι στο κόσμο του αγώνα . Επίσης τα γουρούνια των ταγμάτων ασφαλείας κατέστρεψαν κατά την έφοδό τους στο κοινωνικό χώρο ‘’αποθήκη’’ υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προξένησαν φθορές .

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Γ. Σ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αναρχική συλλογικότητα της εφημερίδας Γκιλοτίνα

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License