Κείμενο αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό από τους συντρόφους του της υπόθεσης του Βελβεντού

...

«Και είναι ανάγκη να πάμε μπροστά, να γεμίσουμε όλα τα Κενά, εάν όχι και να αυτοκαταστραφούμε αντλώντας δύναμη απ’ τα περασμένα… Κάθε καιρός και η ιερή του εξέταση. ΤΟ “ΚΕΝΟ” ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ» .

 

Μία ανάσα ελευθερίας μακριά απ’ το τσιμέντο της φυλακής.

Λίγες ώρες όπου η ματιά μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερη μη σκοντάφτοντας πάνω σε κάγκελα.

Ουρανός δίχως συρματοπλέγματα. Βήματα που δεν χρειάζεται να μετρήσεις. Κινήσεις λίγο διαφορετικά κουρδισμένες.

 

  Στις 10 Νοεμβρίου ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας μία ανάσα ελευθερίας. Έχοντας περάσει μέσω των πανελληνίων εξετάσεων σε σχολή των ΤΕΙ Αθηνών αγωνίζεται να κερδίσει κάτι που με τους δικούς τους νόμους δικαιούται: την εκπαιδευτική του άδεια.

   Εμείς απ’ την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στον Νίκο και τον αγώνα του, δίπλα σε κάθε κίνηση που θέλει και πρέπει να πλαισιώσει τη μάχη του, δίπλα σε κάθε έκφραση της επιθετικής αλληλεγγύης… Γιατί τα αστέρια που βλέπεις να βουτάνε στο κενό είναι αυτά που κουβαλάνε τα όνειρα μας, τις λυσσασμένες επιθυμίες μας, τα όλο νόημα χαμόγελα μας… Γιατί δεν ανταλλάζουμε με τίποτα στον κόσμο μια ζωή στα άκρα.

 

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του αιτήματος του συντρόφου Νίκου Ρωμανού για τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας.

 

   Φοίβος Χαρίσης

   Αργύρης Ντάλιος

   Ανδρέας – Δημήτρης Μπουρζούκος

   Γιάννης Μιχαηλίδης

   Δημήτρης Πολίτης

 

                                                                  Δ’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού

                                                                               13-11-2014

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License