Ενημέρωση από πορεία 17/11 Αθήνα

Τι γίνεται στο κέντρο? Ξεκίνησε η πορεία?

Η πορεία στην Αθήνα έχει ήδη ξεκινήσει. Επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 20 προσαγωγές και συνεχείς εξακριβώσεις στους δρόμους από τους μπάτσους. Ο κόσμος όμως ενώνεται με την πορεία στα σημεία που την συναντά.

Πολλοί μπάτσοι σε όλο το μήκος της διαδρομής. Η πλατεία Συντάγματος, κατειλημμένη από τους ματάδες. Παρόλα αυτά, δεκάδες χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στο δρόμο, παρά το κλίμα τρομοκρατίας και τον αποκλεισμό της πόλης από τους μπάτσους.

Ο κόσμος είναι πάρα πολύς. Στις 5.30 περίπου η κεφαλή της πορείας έφτασε στην Β. Σοφίας, ενώ η ουρά είναι στην Ομόνοια. Από νωρίς αποκλεισμένη η Κηφισίας στην Ισραηλινή πρεσβεία. Τα Εξάρχεια μέχρι την Αλεξάνδρας γεμάτα μπάτσους. Σε όλα τα στενά στην Β. Σοφίας.

Τα αναρχικά μπλοκ έχουν πολύ κόσμο επίσης και φυσικά έχουν δίπλα τους ενισχυμένα κορδόνια μπάτσων.

Οι προσαγωγές μέχρι τις 6:00 το απόγευμα είναι πάνω από 30.

Γύρω στις 7:00 ΄η πορεία χτυπήθηκε από τους μπάτσους με κρότου λάμψης και χημικά, στο ύψος του Χίλτον με αποτέλεσμανα σπάσει στα δύο. Αμέσως όμως άρχισε να ανασυγκροτείται. Ωστόσο, 50 διαδηλωτές έχουν εγκλωβιστεί σε είσοδο κοντινής πολυκατοικίας. Υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν πως οι μπάτσοι χτύπαγαν άγρια με τα γκλοπ, ανθρώπους που έσκυβαν για να τους αποφύγουν.

7:10 Νέα επίθεση μπάτσων στο ύψος του Πύργου Αθηνών με κρότου λάμψης και χημικά στα αναρχικά μπλοκ και στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η επίθεση των μπάτσων έχει σταματήσει τώρα. Μεγάλο μέρος αναρχικών μπλοκ αυτή την στιγμή είναι μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία.

7:17 Απεγκλωβίστηκαν οι διαδηλωτές από την πολυκατοικία κοντά στο Χίλτον, η πορεία ανασυντάχθηκε και συνεχίζει.

Από την επίθεση νωρίτερα κοντά στο Χίλτον υπάρχουν τραυματίες.

Άγρια επίθεση δέχτηκε και το μπλοκ της Ροσινάντε. Στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου περνούσε ανενόχλητο το ΚΚΕ.

Τα Εξάρχεια έχουν περικυκλωθεί από τους ΜΑΤαδες, ενώ ήδη πολλές διμοιρίες είναι σε διάφορα στενά. Παρόλα αυτά, ο κόσμος μπορεί να περάσει, και οι μπάτσοι αυξάνουν.

20:27 Χημικά στην πλατεία Εξαρχείων και κρότου λάμψης, κυνηγούν τον κόσμο ενώ ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται εκεί τους αντιμετωπίζουν με πέτρες. Το ελικόπτερο σε χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή εδώ και ώρα. Σύντροφοι της Ροσινάντε δέχτηκαν κι άλλη επίθεση με χημικά και ξύλο στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν στα γραφεία τους.

20:31 Δελτάδες κυνηγούν τον κόσμο στα Εξάρχεια που έχουν πνιγεί στα χημικά.

Χτυπάνε κόσμο στην Μπενάκη και Αραχώβης, υπάρχει τραυματίας και ίσως και μία προσαγωγή

20:45 Κι άλλη επίθεση των μπάτσων με χημικά στα Εξάρχεια, διμοιρίες τρομοκρατούν κόσμο μαζί με πάνω από 10 μηχανάκια που οργώνουν τους δρόμους.

21:17 Μαζικές προσαγωγές στην πλατεία εξαρχείων.

22:20 Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην πλατεία Εξαρχείων. Κόσμος αντιστέκεται στην θυριωδεία των μπάτσων που χτυπάνε αδιακρήτος ότι βρούν, και έχουν πνίξει την περιοχή στα δηλητηρια. Αγνωστος αριθμός προσαγωγών.

23:00 Νέο σερί χειροβομβίδες «κρότου-λάμψης». Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε όλη την πλατεία. Αντίσταση στην κρατική βαρβαρότητα.

 23:30 'Εως τώρα 64 προαγωγές, 10 συλλήψεις

 

 

video από την πλατεία εξαρχείων https://www.facebook.com/video.php?v=10152839831639687

Ματατζήδες κλέβουν νερά από περίπτερο

από @κρίβεια 19/11/2014 10:31 πμ.


Το ΚΚΕ πέρασε ανενόχλητο από το ίδιο ρεύμα του δρόμου αλλά λίγη ώρα αργότερα από το πέσιμο στη Ροσινάντε. Οι ΚΚΕδες μας δίνουν πραγματικές αφορμές για χώσιμο, δεν χρειάζεται να εφευρίσκουμε πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License