Νεότερα από την κατάσταση υγεία του Ν. Ρωμανού.

Ιατρική γνωμάτευση.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ:

 

Βεβαίωνω ότι στις 18/11/2014, μεταξύ των ωρών 10:30-11:30 π.μ. εξέτασα, μετά από προβλεπόμενες διαδικασίες, στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, τον κ. Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου, ετών 21, κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, απεργό πείνας. από 10 Νοεμβρίου 2014 ως και σήμερα.

Η σημερινή εξέταση είναι η 2η εξέταση, από την έναρξη της απεργίας πείνας και μεσολάβησε χρονικό διάστημα 5 ημερών.

Ο απεργός πείνας κ. Ρωμανός Νικόλαος αναφέρει μεγαλύτερη αδυναμία και καταβολή από την προηγούμενη φορά που τον εξέτασα. Όσον αφορά την κόπωση επιβεβαιώνεται ότι δημιουργείται πλέον στην ελάχιστη προσπάθεια (έγερση σε όρθια θέση και ολιγόλεπτη παραμονή, βάδιση πολύ μικρής απόστασης). Ο ίδιος αναφέρει περιορισμένη λήψη υγρών, ενώ χθες και σήμερα δεν έλαβε με τα υγρά καθόλου ζάχαρη. Η απώλεια βάρους καταμετρείται στα 6kg (αντιστοιχία που πλησιάζει το 10% του αρχικού σωματικού βάρους (Αρχικό Σ.Β: 74,800kg), Σημερινό Σ.Β: 68,7kg.

 

Τα Νέα Αντικειμενικά Ευρήματα είναι τα ακόλουθα:

 

Δέρμα: 

Εμφανής έντονη ωχρότης βλεννογόνων, χροιά ιωτερική, με παράταση του χρόνου, τριχοειδής επαναπλήρωσης (πολύ μεγαλύτερος χρόνος από 2’’). 

Αντιδρωσία. 

Ξηρότητα στοματικού βλεννογόνου, χειλέων και δέρματος. 

Όλα τα ανωτέρω συνιστούν αφυδάτωση μετρίου προς σοβαρού βαθμού.

 

Καρδιαγγειακό Σύστημα:

Αρτηριακή Πίεση σε όρθια θέση: 80/50mmHg

Αρτηριακή Πίεση σε καθιστή θέση: 100/60mmHg

Σφύξεις σε όρθια θέση: 115/1’

Σφύξεις σε καθιστή θέση: 79/1’

Κορεσμός Οξυγόνου: SpO2: 96-97%

Διαπιστώνεται δηλαδή σημαντικού βαθμού ορθοστατική υπόταση και φλεβοκομβική ταχυκαρδία, γεγονός που αιτιάται πλέον αίσθημα δυσφορίας, ζάλης, αδυναμίας και ελαφριάς δύσπνοιας (στην προσπάθεια).

 

Παρακλινικά: Μετρηση stick σακχάρου: 58

 

Ο κ. Ρωμανός Νικόλαος διανύει την 2η εβδομάδα απεργία πείνας και παρουσιάζει έντονες (σχετικά με την διάρκεια της απεργίας) καταβολικές διαταραχές, χρήζει καθημερινού ιατρικού ελέγχου και παρακολούθησης, καθόσον παρουσιάζει σημεία αιμοδυναμικής αστάθειας (πτώση της αρτηριακής πίεσης και ταχυκαρδία), χαμηλή τιμή σακχάρου και πιθανών ηλεκτρολυτικών διαταραχών που δεν ελέγχτηκαν. (δεν έγινε αιμοληψία)

Η επικινδυνότητα της κατάσταση της υγείας του είναι μεγάλη και η ιατρική ετοιμότητα για υποστήριξη πρέπει να έιναι αυξημένη, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών που αποτελούν απειλή για την υγεία και τη ζωή του. 

Συνιστώ επανεξέταση από εξωτερικό ιατρό, κάθε δύο μέρες, αν δεν παρουσιαστεί κάτι οξύ στον ενδιάμεσο χρόνο.

 

 

ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ 

ΓΕΝ. ΙΑΤΡΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α’ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΩΝ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License