Ανακοίνωση της Συ.Κα.Προ. για την προσαγωγή των συντρόφων στα προσφυγικά

Γύρω στις 11.30, σύντροφος φωτογραφίζε τη γειτονιά των προσφυγικών, στα πλαίσια του ανοίγματος του αγώνα της γειτονιάς. Δέχτηκαν έλεγχο από ομάδα ΔΙΑΣ. Όσο περνούσε η ώρα, κατέφθασε περιπολικό καθώς και ασφαλίτες, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας.

Γύρω στις 11.30, σύντροφος φωτογραφίζε τη γειτονιά των προσφυγικών, στα πλαίσια του ανοίγματος του αγώνα της γειτονιάς. Δέχτηκε έλεγχο από ομάδα ΔΙΑΣ, τόσο ο ίδιος όσο και 2ος σύντροφος που βρισκόταν μαζί του. Όσο περνούσε η ώρα, κατέφθασε περιπολικό καθώς και ασφαλίτες, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας.

Το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό από τους κατοίκους των γύρω σπιτιών που κατέφθασαν στο σημείο και ειδοποίησαν κι' άλλους γείτονες και συντρόφους. Η παρουσία των μπάτσων ήταν εριστική, δείχνοντας ολοφάνερα ότι ενοχλούνται από τη συγκέντρωση των κατοίκων. Κατόπιν διαπληκτισμών μ' έναν σύντροφο, τον προσήγαγαν κι' αυτόν και δείξαν τη διάθεσή τους να προσαγάγουν και τους υπόλοιπους. Λόγω πίεσης απ'τους κατοίκους που μαζεύονται στο σημείο, καταφέρθηκε η μη προσαγωγή και των υπολοίπων.

Τελικά, οι 2 πρώτοι σύντροφοι οδηγήθηκαν στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ και ο τρίτος σύντροφος στο Α.Τ. Αμπελοκήπων. Πριν καν φθάσουν αλληλέγγυοι γείτονες, οι πρώτοι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και λίγο αργότερα, και ο άλλος προσαχθέντας.

Παρ' όλο που το γεγονός ήταν χαμηλής σημασίας και ο μόνος λόγος για τη παρουσία των μπάτσων ήταν ο φόβος τους για την ασφάλεια της ΓΑΔΑ, εξαιτίας της παρουσίας συντρόφου που φωτογράφιζε την γειτονιά, θεωρούμε σημαντική την κινητοποίηση της γειτονιάς, καθώς και βασικό παράγοντα της άμεσης απελευθέρωσης των συντρόφων.

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

 

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License