Κατάληψη ΓΣΕΕ

Αυτή την ώρα πραγματοποιέιται κατάληψη στο κτήριο της ΓΣΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11 Νίκο Ρωμανό. Ακολουθεί το κείμενο της κατάληψης

ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΟΤΑΧΤΕΙΤΕ,

ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΑΧΤΗ”

 


Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, καταλαμβάνουμε το κτίριο της ΓΣΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11, Νίκο Ρωμανό. Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός αποτελεί συνειδητό εχθρό του καθεστώτος. Επέλεξε να αγωνιστεί έμπρακτα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, μέσα κι έξω από τις φυλακές.

 

Αυτοί που επιδιώκουν την εξόντωση ή την εξαναγκαστική συνθηκολόγηση του είναι:

 

  • η κυβέρνηση, η οποία πιστή στις εντολές του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, επιβάλλει την εφαρμογή των μνημονίων, μιας πολιτικής σκληρής οικονομικής λιτότητας και υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης,

  • το κράτος, που επιβάλλει ένα καθεστως έκτακτης ανάγκης για να εκβιάσει την κοινωνική συναίνεση και να εγκαθιδρύσει το φόβο. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι φυλακές τύπου Γ', οι συλλήψεις και η διαπόμπευση “ορόθετικων” γυναικών, η βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, τα βασανιστήρια,η αστυνομική κατοχή στις
    Σκουριές και η στοχοποίηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων συμπληρώνουν το παζλ μιας ελλάδας-φρούριο.

Αιχμή της κατασταλτικής πολιτικής σήμερα είναι η υπόθεση του αναρχικόυ απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Μεσω της δικής του εξόντωσης το κράτος επιδιώκει την εξουδετέρωση των επαναστατικών προταγμάτων: της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης, της αλληλεγγύης.

Των προταγμάτων εκέινων που μπορούν να πυροδοτήσουν την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, την επανάσταση.

 

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν αφορά μόνο την κατάκτηση των εκπαιδευτικών του αδειών. Αποτελεί ανάχωμα στις φυλακές τύπου Γ', τις νέες ειδικές συνθήκες κράτησης, την περιστολή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα απ'τους κρατούμενους. Αποτελεί ανάχωμα στη δολοφονική επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Για όλους αυτούς τους λόγους στεκόμαστε δίπλα στο σύντροφο μας και αλληλέγγυοι στον αγώνα του.

 

 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

 

Κατάληψη ΓΣΕΕ

συνέλευση στις 21.00

από @ 04/12/2014 9:21 μμ.


post image

Φωτο απο την συγκεντρωση που υπαρχει αυτη τη στιγμη εξω απο την γσεε

Εικόνες:

από @ 04/12/2014 9:23 μμ.


post image

Φωτο απο την συγκεντρωση που υπαρχει αυτη τη στιγμη εξω απο την γσεε

Εικόνες:

από @ 04/12/2014 9:36 μμ.


post image

Συγκεντρωση αλληλεγγυων εξω απο την καταληψη γσεε

Εικόνες:


post image

εδώ τα σχόλια-https://twitter.com/dromografos

από καταληψίας 05/12/2014 8:59 πμ.


Οι μπάτσοι έχουν αποσωρήσει απο την γσεε πέρα απο 2 περιπολικά που βρίσκονται επι της αλεξάνδρας.

Η πρόσβαση είναι εφικτή, γενικά κόσμος μπαίνει και βγαίνει απο το πρωί δίχως πρόβλημα.

 

Στις 10 έχει προγραμματιστεί συνέλευση οπότε καλό είναι όσοι αλληλέγγυοι μπορούν να στηρίξουν.

 

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ν.ΡΩΜΑΝΟ.

από @gsee 05/12/2014 6:50 μμ.


Συνέλευση της κατελλημένης Γσεε στις 8μμ σημερα


 

Συνεχίζουμε την κατάληψη του κτηρίου της ΓΣΕΕ, αλληλέγγυοι στον αγώνα του αναρχικού συντρόφου απεργού πείνας για 26η μέρα Νίκου Ρωμανού. Αλληλέγγυοι με όλες μας τις δυνάμεις στους συντρόφους απεργούς πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Αντρέα – Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη.

 

Καλούμε αύριο Σάββατο 6 Δεκέμβρη όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους στις διαδηλώσεις και στους δρόμους της μητρόπολης και κρατάμε την κατειλημμένη ΓΣΕΕ ανοιχτό κέντρο αγώνα.

 

Καλούμε την Κυριακή 7 Δεκέμβρη προσυγκέντρωση στην κατάληψη της ΓΣΕΕ (Αλεξάνδρας και Πατησίων) στις 16:00 και πορεία αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό και τους υπόλοιπους συντρόφους απεργούς πείνας, προς το Σύνταγμα εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

 

Με το κεφάλι ψηλά, με δύναμη και αξιοπρέπεια.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 

Κατάληψη ΓΣΕΕ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License