Ανακοίνωση της Κατάληψης Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση της Κατάληψης Πολυτεχνείου

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού συνεχίζεται για 25η μέρα, μέχρι τέλους μετά και την απόρριψή του τελευταίου αιτήματός του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Παράλληλα γύρω από τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού εξελίσσεται ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης πανελλαδικά και διεθνώς. Το κίνημα αυτό παρά τις αδυναμίες και αντιφάσεις του έχει πάρει μαζικές και διευρυμένες διαστάσεις αγγίζοντας πλήθος διαφορετικών κοινωνικών υποκειμένων που αναγνωρίζουν στον αγώνα του Ρωμανού κομμάτια και των δικών τους αγώνων για ζωή και αξιοπρέπεια. Προπαγανδιστικές και επιθετικές δράσεις, μαζικές κινητοποιήσεις, πλατιά αντιπληροφόρηση, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και σχολών και άλλα.

 

Ήδη την Τρίτη 2/12 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας μια μαζικότατη διαδήλωση η οποία κατέληξε σε εκτεταμμένες συγκρούσεις γύρω από το κατειλλημένο έδαφος του ΕΜΠ και της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων. Η αστυνομική καταστολή που ακολούθησε στην περιοχή των Εξαρχείων οδήγησε στη σύλληψη 12 ανθρώπων οι οποίοι βασανίστηκαν συστηματικά τόσο κατα την σύλληψή τους όσο και κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στην ΓΑΔΑ η οποία και παρατείνεται μέχρι αύριο το πρωί.

 

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου Αθηνών από 1/12 πραγματοποιήθηκε για να εδαφικοποιήσει την αναγκαιότητα της όξυνσης του αγώνα ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό ιεραρχώντας την απεργεία πείνας του Νίκου Ρωμανού ως ένα ριζικό σημείο του συνδέοντάς τον με ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά διακυβεύματα καθώς και με την επέτειο της εξέγερσης της 6ης Δεκέμβρη του 2008.

 

Το επόμενο τριήμερο (ως τη ψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή 7/12) αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο τόσο για τον αγώνα και τη ζωή του Νίκου Ρωμανού όσο και για τα διακυβεύματα του κοινωνικού καιταξικού αγώνα. Η συνέλευση της κατάληψης του Πολυτεχνείου θα συνεχίσει να κρατά το απελευθερωμένο έδαφος του ΕΜΠ τουλάχιστον μέχρι την δικαίωση του αγώνα του Νίκου Ρωμανού παραμένοντας ένα από τα πολλά ακόμη κέντρα αγώνα που γεννιούνται καθημερινά. Ως συνέλευση της κατάληψης του Πολυτεχνείο καλούμε όλους τους καταπιεσμένους στους δρόμους της εξέγερσης ως τη νίκη. Δεν αντιλαμβανόμαστε το ΕΜΠ ως το κέντρο της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις της καταστολής, η οποία πρέπει να διαχυθεί παντού και προς κάθε κατεύθυνση.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12 8.30 π.μ. Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων για τους συλληφθέντες της Τρίτης 2/12

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12 12.00 π.μ. Προπύλαια

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12 18.00 Προπύλαια

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/12 18.00 Σύνταγμα

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License