6 χρόνια μετά

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ! Όλοι στα προπύλαια, Σάββατο, 6/12, 1μμ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το κράτος ετοιμάζεται να δολοφονήσει τον Νίκο Ρωμανό. Εβδομήντα χρόνια μετά το Δεκέμβρη του '44, ο Αθανασίου, ο γιος του Χίτη που παριστάνει τον υπουργό Δικαιοσύνης, δηλώνει πως  “ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, δεν θα πάρει άδεια ο Ρωμανός”.

Ο Δεκέμβρης του 2014 ξεκινά με την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ψηφίσει άλλον έναν προϋπολογισμό ταξικού πολέμου, να επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων και το Φορτσάκη να επιβάλλει άλλο ένα lock out  στο κτήριο της Νομικής. Δύο από τους Σύριους της πλατείας Συντάγματος είναι νεκροίένας εργάτης στη Χαλυβουργία του Μάνεση είναι νεκρός σε εργατικό ατύχημα – εργοδοτική δολοφονία και τα ΜΑΤ ξυλοφορτώνουν ακόμα και ανάπηρους ανθρώπους στα αμαξίδια τους.

Όμως ύστερα από δύο χρόνια κινηματικής υποχώρησης, το κλίμα φαίνεται να αλλάζει. Τα σχολεία και οι σχολές είναι σε αναβρασμό. Το κίνημα αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό φουντώνει. Καταλήψεις σε σχολές, δημαρχεία, στο κτήριο της ΓΣΕΕ. Μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις, συνεχείς και πολύμορφες δράσεις. Οι εκκρεμότητες του Δεκέμβρη του 2008 και της “αντιμνημονιακής διετίας” μοιάζουν να ανοίγουν και πάλι.

Ο ανυποχώρητος αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι ένας φάρος μάχης. Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αναζητά πολιτική συναίνεση και κοινωνική ειρήνη, επιβάλλοντας ταυτόχρονα αταλάντευτα την καταστολή του κράτους έκτακτης ανάγκης, οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές και κρίσιμες. Πρώτα απ' όλα για την ίδια τη ζωή του Νίκου Ρωμανού. Αλλά και για την δυνατότητα του κινήματος να επιστρέψει στους δρόμους, να τσακίσει κάθε συναινετικό σενάριο, να απαντήσει έμπρακτα στη δολοφονική τρομοκρατία της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών, με όρους μάχης, με όρους σύγκρουσης και όχι αναμονής, παζαριών και τηλεοπτικών συζητήσεων.

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ! ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ!
  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΓΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
  • ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ

H ΚΕΔ συμμετέχει με δικό της μπλοκ στην μεσημεριανή διαδήλωση Σάββατο 6/12, 1μμ, στα Προπύλαια

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License