Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι αγώνας ενάντια στην ισοπέδωση των ζωών μας

.

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι αγώνας ενάντια στην ισοπέδωση των ζωών μας
Είναι ξεκάθαρο πως διανύουμε μια περίοδο στην οποία το καθεστώς του σύγχρονου ολοκληρωτισμού επιχειρεί να επιβληθεί στην κοινωνία βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την απόσπαση συναίνεσης και φανερώνοντας τον πραγματικό εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό ρόλο του κράτους και του καπιταλισμού. Σε αυτή τη νέα συνθήκη, η όξυνση των κοινωνικών/ταξικών αντιθέσεων οδηγεί το κράτος στην ενίσχυση του κατασταλτικού και νομικού του οπλοστασίου, ενώ παράλληλα οι εξουσιαστές συνεχίζουν την λεηλασία των κοινωνικών αγαθών και κεκτημένων με σκοπό την αναδιάρθρωση του κεφαλαίου σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο, αφήνοντας στην άκρη κάθε αστικοδημοκρατικό πρόσχημα. Το δόγμα μηδενικής ανοχής ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή και εστία αγώνα έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και καιρό. Παρ’ όλα αυτά, οι αντιστάσεις των καταπιεζόμενων και των εκμεταλλευόμενων αναδεικνύονται διαρκώς και σε όλα τα επίπεδα.

Τον τελευταίο μήνα, έξι χρόνια μετά το Δεκέμβρη του 2008, ο αγώνας του αναρχικού κρατούμενου Νίκου Ρωμανού (απεργού πείνας από 10/11/2014) έχει αποτελέσει κεντρική αιχμή αυτών των αντιστάσεων. Το αίτημά του για εκπαιδευτικές άδειες έχει απορριφθεί από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Ταυτόχρονα το κράτος προσπαθεί να υπονομεύσει τόσο το αίτημά του όσο και τον τρόπο πάλης του. Αφενός, η νομοθετική ρύθμιση για εξ αποστάσεως φοίτηση, την οποία προβάλλει σαν «λύση», είναι αποπροσανατολιστική σε σχέση με το αίτημά του και ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω υπονόμευση του δικαιώματος στη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Αφετέρου, τα αυξανόμενα κελεύσματα για υποχρεωτική σίτιση (πρακτική που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως βασανιστήριο) προσπαθούν καταστείλουν την ίδια την απεργία πείνας και να την ξεδοντιάσουν ως μέσο αγώνα. Ο Ν. Ρωμανός, ανυποχώρητος στη στάση του, θέτει το ίδιο του το σώμα ως ανάχωμα ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Τις τελευταίες ημέρες ο αγώνας του Ν. Ρωμανού κορυφώνεται και αντίστοιχα το κίνημα αλληλεγγύης μαζικοποιείται και εκφράζεται μέσα από δεκάδες καταλήψεις κτηρίων σε πόλεις όλης της χώρας (δημαρχεία, πανεπιστήμια, εργατικά κέντρα, πολιτιστικοί χώροι, Παράρτημα, ΓΣΕΕ), δεκάδες δηλώσεις στήριξης από συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών, μαζικές πορείες, απεργίες πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης, παρεμβάσεις κεντρικές και τοπικές, στάσεις στις φυλακές Κορυδαλλού, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και δράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Το καθεστώς που επιχειρεί την εξόντωση του Ν. Ρωμανού, είναι το ίδιο καθεστώς που έχει οδηγήσει σε απεργίες πείνας σύριους πρόσφυγες με αιτήματα τη στέγαση, τη σίτιση και τη δυνατότητα διαμονής και εργασίας σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι το ίδιο καθεστώς που στοιβάζει μετανάστες και πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης επ’ αόριστον και κάτω από άθλιες συνθήκες. Είναι το ίδιο καθεστώς που επιτίθεται στον κόσμο της εργασίας, εξαθλιώνοντας τις ζωές μας και λεηλατώντας τις κατακτήσεις της τάξης μας. Είναι το ίδιο καθεστώς οι επίσημοι εκπρόσωποι του οποίου χρησιμοποιούν ομοφοβική και σεξιστική ρητορική, αρνούμενοι να παραχωρήσουν στη ΛΟΑΤ κοινότητα ακόμα και το ελάχιστο από αυτά που δικαιούται. Είναι το ίδιο καθεστώς που διαπομπεύει οροθετικές και χτυπάει με λύσσα αγωνιζόμενες γυναίκες, όπως οι καθαρίστριες. Είναι το ίδιο καθεστώς που θεσμίζει φυλακές υψίστης ασφαλείας στερώντας από τους κρατούμενους βασικά δικαιώματα που ίσχυαν εδώ και δεκαετίες. Είναι το ίδιο καθεστώς που προσπαθεί να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε ελεγχόμενους χώρους ιδιωτικών επενδύσεων. Είναι το ίδιο καθεστώς που προαναγγέλλει κατασχέσεις σπιτιών. Είναι το ίδιο καθεστώς που καταστέλλει διαδηλώσεις μετατρέποντας τις μητροπόλεις σε πεδίο πειραματισμού των επιχειρησιακών σχεδίων της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς που προσπαθούν να επιβάλλουν το κράτος και κεφάλαιο.

Οι αγώνες ενάντια στις φυλακές τύπου Γ, οι αγώνες ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών, οι αγώνες των ανέργων για την αξιοπρέπειά τους, όλοι οι αγώνες των από τα κάτω ενάντια στην εξαθλίωση συναντώνται με την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού. Μια μέρα μετά τις διαδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη, στη Βουλή ψηφίζεται ο προϋπολογισμός. Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό που διοργανώνεται από την κατειλημμένη ΓΣΕΕ, ενισχύοντας τις υπόλοιπες σημερινές κινήσεις αλληλεγγύης.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7/12/2014 16:00, Κατειλημμένη ΓΣΕΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ, ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΣ, ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 

[http://kathodon.espivblogs.net/2014/12/07/%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1/]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License