ξανθη κατάληψη εργατικού κέντρου

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ Συντονιστικό κατάληψης κάθε μέρα στις 15:00 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ 7/12/2014

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

 

Στις 6 Δεκέμβρη, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα, και ενώ ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται ένα μήνα σχεδόν σε απεργίας πείνας, προχωρήσαμε στην κατάληψη του εργατικού κέντρου Ξάνθης ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον ίδιο και στους συντρόφους του (Α./Δ. Μπουρζούκο, Δ. Πολίτη, Γ. Μιχαηλίδη) που τον ακολουθούν βάζοντας επίσης ως οδόφραγμα το σώμα τους.

 

Τη Δευτέρα 10/11 ξεκίνησε απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο σε 15 χρόνια φυλάκισης για διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης το 2012. Αντιστεκόμενος στη λογική του φόβου και της υποταγής που καλλιεργείται μέσα στις φυλακές, έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις την περασμένη άνοιξη, ενώ ήταν ήδη έγκλειστος, και πέρασε στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Εκείνη την περίοδο το κράτος θέλοντας να δείξει το «καλό» του πρόσωπο, στέλνει τον υπουργό «δικαιοσύνης» να δώσει βραβεία στους επιτυχόντες μέσα στις φυλακές: «Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών», είχε δηλώσει τότε ο Χ.Αθανασίου. Ο Ρωμανός κρατώντας αξιοπρεπή στάση αρνήθηκε να δεχτεί την επιβράβευση τους. Τώρα παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες του Ρωμανού για τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας που δικαιούται με βάση τους νόμους τους, το αίτημά του καταλήγει στα αζήτητα, εκδικητικά απέναντι στην στάση του. Σαν απάντηση αποφάσισε να διεκδικήσει με οδόφραγμα το σώμα του τις άδειες που δικαιούται, και συνεχίζει δυναμικά, μιας και απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο η αίτησή του για χορήγηση αδειών την 23η μέρα της απεργίας πείνας του (03/12). Επιπλέον εισάγεται πρόταση για παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία αυτόματα ακυρώνει τα αιτήματα της απεργίας, αφού το ζήτημα δεν είναι απλά η πραγματοποίηση των σπουδών, αλλά η αξία των εκπαιδευτικών αδειών ως ανάσα ελευθερίας για τον κρατούμενο. Για τους ίδιους λόγους σε απεργία πείνας προχώρησε  και ο Ηρακλής Κωστάρης για 30 μέρες, ξεκινώντας δύο βδομάδες πριν τον Ρωμανό, του οποίου οι άδειες  απαγορεύτηκαν χωρίς προφανή λόγο και χωρίς ο ίδιος να έχει παραβιάσει ποτέ τους περιοριστικούς όρους. Ωστόσο μετά το τέλος της απεργίας πείνας, οι άδειες που διεκδικούσε δεν του δόθηκαν.

 

Αυτού του τύπου οι μεθοδεύσεις (όπως η απαγόρευση αδειών του Σπ.Στρατούλη, η παράνομη μεταγωγή του Α.Σταμπούλου, κ.α.) χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά ώστε να κάμψουν το ηθικό και να περιορίσουν τη πολιτική δραστηριοποίηση εντός των φυλακών. Συμπληρώνουν το ευρύτερο κλίμα που επικρατεί με τους τρομονόμους να αυξάνονται συνεχώς, με τη δημιουργία φυλακών τύπου «Γ» ( οι οποίες προβλέπουν ειδικές συνθήκες κράτησης, όπως στέρηση επικοινωνίας με τους έξω ή με άλλους κρατούμενους, περιορισμένος προαυλισμός, απομόνωση), με την εντεινόμενη καταστολή από τους μπάτσους στο δρόμο. Το κράτος εμφανίζεται ως εγγυητής της ασφάλειας και της νομιμότητας και με πρόσχημα την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, καταστέλλει οτιδήποτε θεωρεί ότι το απειλεί.

 

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού αποφασίσαμε να καταλάβουμε στις 6/12 το εργατικό κέντρο ξάνθης με στόχο τη λειτουργία του ως κέντρο αντιπληροφόρησης και συντονισμού δράσεων. Μαζί με εμάς, πανελλαδικά πραγματοποιούνται από συντρόφους και συντρόφισσες παρόμοιες δράσεις αλληλεγγύης με σκοπό την πίεση του κράτους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του Ρωμανού.

 

 

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

 

 

      Συντονιστικό κατάληψης κάθε μέρα στις 15:00

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ 7/12/2014

από @2ος 07/12/2014 10:22 μμ.


post image

φωτο μπροστα απο την καταληψη και κλεισιμο δρομου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License