Πάρος-κείμενο αλληλεγγύης στον Ν.Ρωμανό και τους υπόλοιπους απεργούς πείνας

Summary

Αλληλεγγύη στο σύντροφο Νίκο Ρωμανό.

Απεργό πείνας από τις 10-11-2014

 

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται όμηρος στα χέρια του κράτους από τις 1-2-2013. Εχει καταδικαστεί για την προσπάθεια του να απαλλοτριώσει χρήματα, από μία τράπεζα και τα ελτα στο Βελβεντό Κοζάνης. Αλλά δεν τιμωρείται για αυτό, τιμωρείται για τα πολιτικά του πιστεύω. Είναι Αναρχικός, και πρέπει να αφανιστεί.

Έτσι το κράτος δεν αρκείται στην στέρηση της ελευθερίας του. Προσπαθεί για τη ψυχική και φυσική εξόντωση του συντρόφου με αλλεπάληλες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του, και στερώντας του το νόμιμο δικαίωμα να σπουδάσει μετά την επιτυχία του στις εξετάσεις.

Όλα αυτά δεν αφορούν το Νίκο προσωπικά, είναι μέρος μια γενικότερης διαδικασίας μετατροπής του κράτους σε ενα ολοκληρωτικό καθεστώς. Πρέπει να συνηθίζουμε στην απόλυτη στέρηση οποιασδήποτε ελευθερίας, σε βασανιστήρια και φυλακές ολοκληρωτικής απομόνωσης (τύπου Γ*).

Το κράτος έχει κηρύξει τον πόλεμο στα λαικά στρώματα και κυρίως στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο· είναι τόσο το μένος του, που φτάνει να καταπατήσει μέχρι και τους νόμους που το ίδιο ορίζει. Διά της μεθόδου του παραδειγματισμού, τρομοκρατεί τους πολίτες του ώστε να τους διατηρήσει ήσυχους και πειθήνιους. Πρέπει να εδραιωθεί στη σκέψη μας ότι το κράτος δε συγχωρεί.

Ακόμα και στην απεργία πείνας του Νίκου, το έσχατο μέσο διεκδικήσης, το κράτος πανικόβλητο απαντά ''διατάζοντας'' την υποχρεωτική σίτιση του**. Τον φοβούνται ζωντανό τον φοβούνται και νεκρό.

Φοβούνται, αυτά που πιστεύει και διαδίδει μέσω του λόγου και των πράξεων του, αυτά που μπορεί να μας εμπνεύσει. Τρομάζουν στην ιδέα της κατάρρευσης τους και εκδικούνται τους αγωνιστές.

 

ΝΙΚΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 

Αλληλεγγύη σε όλους τους συντρόφους που βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους.

 

 

*https://www.youtube.com/watch?v=Fc3O0YYp96s

**https://www.youtube.com/watch?v=z6ACE-BBPRs

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License