ΛΗΞΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΛΗΞΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ 10/12/2014

ΛΗΞΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Η συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό κατέλαβε το κτήριο του Δημαρχείου Καβάλας στις 8/12. Σκοπός ήταν να μετατραπεί σε κέντρο δράσεων, αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης αλλά και να καταλυθούν οι λειτουργίες του Δημαρχείου, ως μέσο πίεσης έναντι του κράτους.

Ως συνέλευση πιστεύουμε πως επιτύχαμε τους παραπάνω στόχους.

Με τις νέες εξελίξεις (31η ημέρα απεργίας πείνας και έναρξη απεργίας δίψας σήμερα 10/12 από τις 06:00 π.μ.) και έπειτα από 2 ημέρες κατάληψης, αποφασίσαμε να απεμπλακούμε του κτηρίου. Αποχωρήσαμε συντεταγμένα πραγματοποιώντας προπαγανδιστική πορεία. Συνεχίζοντας τον αγώνα μας στο δρόμο, κορυφώνοντάς τον.

 

Δώσαμε ραντεβού στις 18:00 στην πλατεία καπνεργάτη για νέα συγκέντρωση-πορεία για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του Νίκου Ρωμανού καθώς και των αλληλέγγυων απεργών πείνας.

 

Στο ενδιάμεσο οι εξελίξεις μας πρόλαβαν, ο Ρωμανός δέχτηκε την τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή και σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας. Η συγκέντρωση στην πλατεία καπνεργάτη πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα.

 

Για όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στη λήθη τίποτα δεν τελείωσε.

 

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

από Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου Καβάλας 11/12/2014 9:05 μμ.


Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε κατά την προπαγανδιστική πορεία που έγινε μετά την αποχωρηση των αλληλέγγυων στο Ν. Ρώμανο από το κατειλημμένο Δημαρχείο Καβάλας στις 10/12.

Εδώ και ένα μήνα ο Νίκος Ρωμανός με οδόφραγμα το ίδιο του το σώμα διεκδικεί το δικαίωμά του σε εκπαιδευτικές άδειες, διεκδικεί μερικές ανάσες ελευθερίας.

Μέχρι προχτες το ελληνικό κράτος ήθελε να τον βραβεύσει για την επιτυχή εισαγωγή του στο ΤΕΙ Αθηνών και να του δώσει χρηματικό έπαθλο. Όταν αυτός τα αρνήθηκε, του απαγόρευσε να σπουδάσει και κατά συνέπεια του στέρησε το δικαίωμα σε εκπαιδευτικές άδειες. Για την ικανοποίηση του δικαιώματος του ξεκίνησε έναν δύσκολο αγώνα. Αυτόν τον ένα μήνα λοιπόν η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τον αργό θάνατο ενός απεργού πείνας που αγωνίζεται για να εφαρμοστεί ένα κεκτημένο δικαίωμα. Την ίδια στιγμή η ελληνική κοινωνία πέρα από ορισμένες μειοψηφίες απέχει από αγώνες για κεκτημένα δικαιώματα που καταπατώνται και περικόπτονται καθημερινά.

Το ελληνικό κράτος επιλέγει αργά αλλά σταθερά να δολοφονεί μέρα μέρα το Νίκο Ρωμανό. Όσοι παρακολουθούν αμέτοχοι αυτήν την αργή δολοφονία, στην ουσία θα γίνουν συνένοχοι στο θάνατό του.

Από σήμερα 10/12 το πρωί ο Νίκος Ρωμανός ξεκινά και απεργία δίψας.

Αγώνας μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το θάνατο...

Συγκέντρωση-πορεία σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

στις 18:00 στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Δύναμη κι αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό και τους άλλους απεργούς πείνας, σε όσους αγωνίζονται μέσα κι έξω από τα κελιά για μερικές ανάσες ελευθερίας.Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και τους άλλους απεργούς πείνας από το Κατειλημμένο Δημαρχείο Καβάλας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License