ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Summary Σχετικά με τις συλλήψεις και προφυλακίσεις αναρχικών στην Ισπανία

ΤΟ «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»

Η΄ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στην Βαρκελώνη, στην Μανρέσα και στο Σαμπαδέλ της Καταλωνίας, στο πλαίσιο της επονομαζόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης «Πανδώρα», αστυνομικά σώματα των mossos d'esquadra με εντολή του δικαστή του Εθνικού Δικαστηρίου Javier Gómez Bermúdez εισέβαλλαν σε σπίτια, καταλήψεις και στέκια όπως η Kasa de la Muntanya, το Ateneu Llibertari de Poble Sec και το  Ateneu Llibertari de Sant Andreu, κατάσχεσαν υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, κινητά και ατζέντες και συνέλαβαν 11 αναρχικές/ούς συντρόφισσες/ους.

 

Οι συλληφθέντες αυτής της αστυνομικής υπερπαραγωγής και της παράλληλης μιντιακής προπαγάνδας, μετά από δύο μέρες σε αστυνομικά τμήματα της Καταλωνίας, μεταφέρθηκαν στην Μαδρίτη για να περάσουν από ειδικό εισαγγελέα και να απολογηθούν στην Αudiencia Nacional(το λεγόμενο Εθνικό Δικαστήριο, θεσμός ειδικός για  θέματα τρομοκρατίας). Οι συντρόφισσες/οι κατηγορούνται για «δημιουργία, προώθηση, διαχείριση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» καθώς και για «κατοχή και φύλαξη εύφλεκτων υλικών και εκρηκτικών». Ο φάκελος της δικογραφίας, έχει χαρακτηριστεί απόρρητος- δυνατότητα που παρέχει η νομοθεσία-και έτσι οι συνήγοροι των συλληφθέντων δεν γνωρίζουν τις ακριβείς κατηγορίες που τους αποδίδονται και τα στοιχεία στα οποία αυτές βασίζονται. Τελικά, ο δικαστής  Javier Gómez Bermúdez διέταξε την προφυλάκιση των επτά συντροφισσών/ων

 

Οι τωρινές μεθοδευμένες συλλήψεις των αναρχικών στην Ισπανία και η επιβολή του (αντι)τρομοκρατικού νόμου σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε μία γκάμα πολιτικών και κοινωνικών χώρων, ομάδων και πρωτοβουλιών, αντανακλά την ενίσχυση των θεσμικών κατασταλτικών μηχανισμών και την εντατικοποίηση της επίθεσης του κράτους ενάντια στα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται. Μάλιστα όλα αυτά γίνονται σε μία εποχή που στην Ισπανία της οικονομικής κρίσης προωθείται ο νέος Νόμος της λεγόμενης «ασφάλειας των πολιτών»(Ley Mordaza) και τροποποιείται ο ποινικός Κώδικας για να παραβιαστούν και να κατασταλούν περισσότερο δικαιώματα και ελευθερίες και να επιβληθεί το καθεστώς εξαίρεσης.

 

Σε διάφορες ισπανικές πόλεις έγιναν και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τις επόμενες μέρες πολλές πορείες και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης. Μπροστά σε μία ακόμη κατασταλτική επίθεση κράτους και κεφαλαίου εναντίων κοινωνικών αγωνιστών, η απάντηση μας οφείλει να είναι η αλληλεγγύη και η ισχυροποίηση της αντίστασης.

 

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License