Δήλωση για την ομοσπονδιακή εντολή φίμωσης της May First/People Link

Η May First/People Link (MF/PL) υπήρξε κάτω από ομοσπονδιακή εντολή φίμωσης από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η εντολή φίμωσης μας εμπόδισε από το να συζητηθεί μια κλήτευση για πληροφορίες μέλους καθώς και της ύπαρξης της ίδιας της εντολής φίμωσης. Σήμερα, η εντολή φίμωσης έληξε.

Η εντολή φίμωσης προστάτευε τη κλήτευση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, η οποία απαίτησε τα στοιχεία του λογαριασμού του μέλους Athens Indymedia (Ελλάδα). Προφανώς, ο στόχος της έρευνας ήταν μέλος μιας οργάνωσης που καταζητείται από την ελληνική επιβολής του νόμου, που πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα του Indymedia κάποια στιγμή.

Κατόπιν αιτήματος του Athens IMC, αρνηθήκαμε να απελευθερώσουμε προσωπικές πληροφορίες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε τα μέλη του Athens IMC από πολιτικές διώξεις στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ανακοινώσαμε δημοσίως την ύπαρξη της κλήτευσης προς τα μέλη μας και δημοσιεύσαμε τις πληροφορίες αυτές στην ιστοσελίδα μας.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ήρθε η εντολή φίμωσης που μας απαγόρευε να μιλάμε για την έρευνα και μας απαγόρευσε ακόμη και την αναγνώριση στον οποιονδήποτε εκτός της επιτροπής μας ότι υπήρχε η εντολή. Μας επιβλήθηκε να κάνουμε πως δεν είχε συμβεί τίποτα.

Πληροφορηθήκαμε ότι οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της εντολης θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα και φυλάκιση, και θα μπορούσε να καταστρέψει την οργάνωση.

Σύμφωνα με τις συμβουλές των δικηγόρων μας από το Electronic Frontier Foundation (EFF) υπακούσαμε την εντολή.

Επειδή η εντολή έχει πλέον λήξει, θα θέλαμε να σχολιάσουμε δύο ζητήματα που προκύπτουν από αυτό το επεισόδιο, που τα θεωρούμε σημαντικά.

Πρώτον, η MF/PL πρεσβεύει πάντοτε την αρχή ότι η απελευθέρωση των στοιχείων μέλους αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος των μελών μας στην ιδιωτικότητα: ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ένα που προστατεύει την ικανότητα των μελών μας να συμμετάσχουν σε ακτιβιστηκές ενέργειες και να οργανώνονται πολιτικά. Είναι στο επίκεντρο της ευθύνης μας ως οργάνωση. Δεν συνεργαζόμαστε με κυβέρνητικές εισβολές εκτός αν τα προσβεβλημένα μέλη συμφωνούν με μια τέτοια συνεργασία. Είναι αυτή η πολιτική που καθοδηγεί τις πράξεις μας.

Στην περίπτωση του Athens IMC, δεν είχαμε στοιχεία με πραγματική αξία σε αυτή την έρευνα και το γεγονός αυτό κάνει τη δεύτερη ανησυχία μας ακόμα πιο βαθιά.

Χτυπώντας μας με μια εντολή που μας απαγορεύει να μιλάμε για ένα αίτημα της κυβέρνησης για πληροφορίες των μελών μας και στη συνέχεια μας απαγορεύει να αναγνωρίσουμε δημοσίως ότι υπάρχει μια τέτοια εντολή είναι δραματικά κατασταλτικό και καταστροφικό για τα μέλη του οργανισμού μας και το δικαίωμά τους στην ενημέρωση σχετικά με τα δεδομένα τους και την οργάνωσή τους.

Πιστεύουμε ότι έχετε το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και τη παρακράτηση πληροφοριών, που έχουν αποκτηθεί νόμιμα και με νομικά μέσα, από οποιαδήποτε έρευνα. Πιστεύουμε ότι έχετε το δικαίωμα να λέτε στους άλλους ότι η κυβέρνηση διερευνά ή απαιτεί πληροφορίες από εσάς. Επιπλέον, θεωρούμε ότι έχετε το δικαίωμα να λέτε στους άλλους, όταν η κυβέρνηση σας απαγορεύει να αποκαλύψετε πληροφορίες σχετικά με τα αιτήματά της.

Τα δικαιώματα αυτά είναι ιδιαίτερα πολύτιμα σε μια εποχή που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μάχονται για την ελευθερία, απέναντι στη κρατική καταστολή και βαρβαρότητα. Καμία κατασταλτική πράξη δε μπορεί να είναι κρυφή και καμία αδικία δε θα περάσει χωρίς αντίσταση αν υπάρχει πραγματικά ανοιχτό και ελεύθερο Internet.

Η προστασία και η διεύρυνση του ελεύθερου Internet είναι η αποστολή μας ως οργάνωση. Η διευκόλυνση, η υπεράσπιση και η προστασία των δεδομένων των μελών μας και η ικανότητά τους να λειτουργούν ως ακτιβιστικές οργανώσεις είναι στο επίκεντρο αυτής της αποστολής.

Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο σκοπό αυτό.

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License