Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης ο Αλφον (Alfonso Fernandez Ortega)

Summary

Ο Αλφόν, κάτοικος της Βαγιέκας, συνελήφθη στη γενική απεργία της 14ης Νοεμβρίου του 2012, κατηγορούμενος ψευδώς για κατοχή εκρηκτικών.
Προφυλακίστηκε και έμεινε στη φυλακή, σε ειδικό καθεστώς απομόνωσης (καθεστώς FIES), για δυο μήνες. Στις 9 Ιανουαρίου του 2013 αποφυλακίστηκε, εν αναμονή της δίκης, με τον εισαγγελέα να ζητά ποινή φυλάκισης 5 χρόνων.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2014 έγινε η δίκη, στην οποία αποδείχθηκε η αστυνομική σκευωρία εναντίον του συντρόφου και συμπολίτη μας. Σε μια δίκη γεμάτη αντιφάσεις και χωρίς αντικειμενικά αποδεικτικά στοιχεία που θα αποδείκνυαν την ενοχή του Αλφόν, η ανάκριση επικεντρώθηκε ουσιαστικά σε ερωτήσεις σχετικές με την ιδεολογία και την προσωπική ζωή του.

Τελικά, ο 23χρονος Αλφόν καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης. Χρησιμοποιήθηκε ως αποδιαπομπαίος τράγος, γιατί αυτή η απόφαση είναι μια προειδοποίηση σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην τρομακτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία. Χρησιμοποιήθηκε ως μια προειδοποίηση σε όσους τολμάνε να εξεγείρονται, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με την όλο και πιο έντονη σκλαβιά στην οποία υποτάσσουν όλους τους εργαζόμενους.
Το κράτος, μέσω των μαζικών μέσων «επικοινωνίας», προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να δαιμονοποιήσει τον Αλφόν, παρουσιάζοντάς τον ως έναν κοινό εγκληματία, μέσω του ψέματος και της παραποίησης των πληροφοριών, με σκοπό να δικαιολογήσουν την αστυνομική σκευωρία και να προσπαθήσουν ώστε ο λαός να ξεχάσει πως ο Αλφόν εκείνη την ημέρα, 14 Νοεμβρίου του 2012, έφυγε από το σπίτι του μαζί με άλλους συμπολίτες του για να διεκδικήσει δημόσια υγεία και παιδεία, να εναντιωθεί στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και στις περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, για να αγωνιστεί τελικά για τα δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης.

Δεν αφήνουμε μόνο του τον Αλφόν και όλα τα θύματα της καταστολής από τις γενικές απεργίες και τους κοινωνικούς αγώνες γενικότερα. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι ενάντια στη βάρβαρη επίθεση κατά των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταστολή. Να εξεγειρόμαστε ενάντια σε αυτό το καταπιεστικό και δολοφονικό σύστημα, που θέλει να εξαφανίσει όλα τα δικαιώματά και τις ελευθερίες μας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΦΟΝ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΦΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Πλατφόρμα για την Ελευθερία του Αλφόν

 

Πηγή: http://www.pandiera.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License