Κρεμόνα, Ιταλία : Οργανωμένη δολοφονική επίθεση φασιστών σε στέκι – ένας σύντροφος βαριά τραυματίας

Summary

post image

Σήμερα (18/01) στην Κρεμόνα της Ιταλίας έγινε οργανωμένη δολοφονική επίθεση από ομάδα 50 με 60 γνωστών φασιστών οπλισμένων με σιδερολοστούς, που προέρχονταν από άλλες πόλεις κυρίως Πάρμα και Μπρέσια και πιθανόν ανήκουν στο Casapound org. Οι φασίστες εκμεταλλεύτηκαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα που γινόταν στην πόλη και επιτέθηκαν στο Κοινωνικό Κέντρο Dordoni περίπου στις 18:00. Εκείνη την ώρα στον χώρο βρίσκονταν 7-8 αντιφασίστες που ασχολούνταν με εργασίες του κοινωνικού κέντρου.

Στην αρχή εμφανίστηκαν μόνο δέκα φασίστες στην είσοδο, που προσπάθησαν να διώξουν οι σύντροφοι, αλλά εμφανίστηκαν αμέσως άλλοι 40 από τους γύρω δρόμους. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής ο Εμίλο, ένας ιστορικός σύντροφος από την Κρεμόνα (49 χρονών) χτυπήθηκε στο πρόσωπο με σιδερολοστό και μόλις έπεσε όρμησαν πάνω του οι φασίστες και τον κλώτσαγαν. Οι υπόλοιποι αντιφασίστες απάντησαν αδείαζοντας πυροσβεστήρες πάνω στους φασίστες που τράπηκαν σε φυγή.

Ο σύντροφος Εμίλιο μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο, όπου βρίσκεται σε κώμα, με βαρειές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και με άμεσο κίνδυνο της ζωής του. Υπάρχουν αναφορές και για άλλους συντρόφους ελαφρά τραυματισμένους.

Η αστυνομία κατά την συνηθισμένη της τακτική, έφτασε στο σημείο και προχώρησε σε εξακριβώσεις στοιχείων στους φασίστες και τους άφησε να φύγουν ήσυχα, ενώ τους συντρόφους αντιφασίστες τους φόρτωσαν βίαια.

Αυτή την ώρα (μεσάνυχτα) υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση συντρόφων αντιφασιστών από την Κρεμόνα και από άλλες πόλεις, για να υπερασπιστούν το κοινωνικό κέντρο και να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στην επίθεση.

Το κέντρο της κοινότητας είναι να είναι Μάντοβα 7 / Α (πρώην αγορά βοοειδών), πάρκινγκ του γηπέδου – Κρεμόνα

Όπως αναφέρεται στον λογαριασμό του twitter του κοινωνικού κέντρου οργανώνεται πανιταλικές αντιφασιστικές πορείες το Σάββατο 24 Γενάρη.  

Περιγραφή της επίθεσης (στα ιταλικά)

https://www.facebook.com/video.php?v=10152927710949718&fref=nf

Σχετικά hastag #emilioresisti #JeSuisAntifasciste

Πηγές : infoaut.org ilfattoquotidiano.it @Embleer_Frith

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License