Φωτογραφίες απ' τη νέα κατάληψη στέγης στα Γιάννενα

κατάληψη στέγης

post image

Το Σάββατο 07 Μαρτίου καταλάβαμε το εγκαταλελειμμένο εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια σπίτι στην οδό Κουρεμένου 5, στα Γιάννενα. Η επιλογή μας αυτή ήταν προϊόν της ανάγκης για στέγη και της επιθυμίας μας να διαχύσουμε τον πολιτικό μας λόγο και πράξη σε επίπεδο γειτονιάς. Στόχος μας είναι είναι η προώθηση του κινήματος των καταλήψεων, κάτι που θεωρούμε πως επιτυγχάνεται και μέσω της κατάληψης νέων κτιρίων, κρατικών ή ιδιωτικών. Σκοπός μας είναι επίσης, η συνέχιση των πολιτικών μας παρεμβάσεων στη γετονιά, που ξεκίνησε ένα τουλάχιστον χρόνο πριν την κατάληψη του κτιρίου.

Η υποδοχή απ' τους/τις γείτονες/ισσες είναι εντυπωσιακά θετική. Τα καθημερινά γεύματα που μας προσφέρονται, η υλικοτεχνική υποστήριξη, αλλά ακόμη και τα χαμόγελα, οι καλημέρες και το καφεδάκι στο πεζούλι, είναι η καλυτερη απόδειξη της ένθερμης αποδοχής μίας κατάληψης στέγης στη γειτονιά. Φυσικά, οφείλουμε ν' αναγνωρίσουμε και την τριετή δουλειά της κατάληψης στέγης Σαχίνη 3, που γειτονεύει σε απόσταση λίγων μέτρων.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους/ες τους/τις συντρόφους και συντρόφισσες, για την πολύτιμη βοήθεια και αλληλεγγύη τους.

Όλα συνεχίζονται...

 

(οι δύο τελευταίες φωτογραφίες απεικονίζουν τα πανό αλληλεγγύης που κρεμάστηκαν απ' τους συντρόφους/ισσες της Σαχίνη 3 και της κατάληψης Αντιβίωση στα Γιάννενα)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License