Κατάληψη γραφεία Συριζα Χανια

Summary

Τα γραφεία του Σύριζα στα Χανιά τελούν υπο κατάληψη για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων ολων των απεργών πείνας.

Πισω ρουφιάνοι εμπρός Σύντροφοι..

από @ 13/03/2015 11:37 πμ.


Όταν η απειλή του θανάτου είναι το έσχατο όπλο σου,
                                                                       τότε μόνο η σύγκρουση σε κρατάει ζωντανό.

Το κυρίαρχο κοινωνικοπολιτικό σύστημα, γεννιέται και τρέφεται με την ιδιοκτησία ,την ιεραρχία , την εκμετάλλευση κάθε έμβιου όντος , την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και τον εγκλωβισμό σε πλασματικές ανάγκες . Δεν διστάζει να εξοντώσει εκατομμύρια ζωές με σκοπό τη διαιώνιση της ύπαρξής του. Για το λόγο αυτό εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση σε οποιονδήποτε δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά του , σε όποιον διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του ή σε όσους έρχονται σε βίαιη ρήξη με το υπάρχον , τόσο εντός όσο και εκτός , ορατών κι αόρατων τειχών .

Στα πλαίσια του αμείλικτου αυτού πολέμου, το νομικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο αναβαθμίζεται.

Στο κλίμα μιας γενικευμένης τρομοϋστερίας που κυριαρχεί το 2001 παγκοσμίως και συγκεκριμένα με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και με το κλείσιμο της υπόθεσης 17Ν στον ελλαδικό χώρο, έρχεται να εδραιωθεί ο νόμος 187 περί εγκληματικής οργάνωσης. Με τον συγκεκριμένο νόμο το κράτος μπορεί να επιβαρύνει με κακουργηματικού χαρακτήρα ποινές (κάθειρξη ως 10 έτη) οποιαδήποτε συλλογικότητα ή ατομικότητα, καθώς του δίνεται η δυνατότητα να την κατονομάσει ως συμμορία ή μέλος συμμορίας. Παράλληλα θεσμοθετεί για πρώτη φορά επίσημα την κατάδοση ως ελαφρυντικό παράγοντα στην ποινή.

Το σύγχρονο ελληνικό κράτος ανέκαθεν επιχειρεί να θωρακιστεί νομικά ενάντια στην λεγόμενη τρομοκρατία. Ήδη από την μεταπολίτευση ξεκινά τις πρώτες συζητήσεις για το θέμα αυτό, αν και δεν το κατάφερε μέχρι το 2004 επειδή δεν ταίριαζε στις ευρωπαϊκές διατάξεις. Όμως ,λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και το πέρας των συγκρούσεων εναντίον του πολέμου στο Ιράκ, εν μέσω κλίματος μπατσοκρατίας και κοινωνικής ανοχής, βρίσκει την ιδανική συνθήκη για να τροποποιήσει τον νόμο 187 σε 187Α(τρομονόμος). Με το νόμο αυτό , απαντώντας στον φόβο που το ίδιο σπέρνει , αρχίζει ένα νέο κυνήγι «μαγισσών». Στο όνομα της κοινωνικής ασφάλειας βαφτίζει με ευκολία οποιονδήποτε εξεγείρεται ως τρομοκράτη, ώστε να τον «θάψει» με μπετό και κάγκελα.

Μερικούς μήνες μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, θεσπίζεται ο λεγόμενος «κουκουλονόμος» με σκοπό να εντείνει την καταστολή. Σύμφωνα με αυτόν , οποιοσδήποτε θέλει να διασφαλίσει την ταυτότητα του από τους ρουφιάνους (δημοσιογράφους, ασφαλίτες, κάμερες,μπάτσους κτλ) είτε να προστατευτεί από τα δακρυγόνα των μπάτσων χρησιμοποιώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες διώκεται για κακούργημα όταν συλλαμβάνεται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη, τα οποία είναι πλημμελήματα.

 Παράλληλα, στα πλαίσια του τρομονόμου και της αναβάθμισης του νομικού του οπλοστασίου της,  η εξουσία χρησιμοποιεί την βιοτεχνολογία για την λήψη γενετικού υλικού ως αποδεικτικό στοιχείο, παρ’ όλο που δεν αποτελεί πειστήριο καθώς είναι ασαφές, δηλαδή μπορεί να αλλοιωθεί και να φυτευθεί κατά το δοκούν της αντιτρομοκρατικής . Σε πολλές περιπτώσεις οι μπάτσοι, για να αποσπάσουν το γενετικό υλικό από συλληφθέντες οι οποίοι αρνούνται να το δώσουν, χρησιμοποιούν βασανιστήρια και βίαιες μεθόδους (πχ Σ.Αντωνίου).

Το περασμένο καλοκαίρι, ολοκληρώνεται η μέχρι σήμερα νομοθέτηση για την ισοπέδωση του έγκλειστου εχθρού του κράτους, με τις φυλακές Τύπου Γ. Ένα έκτρωμα που δημιουργεί μια φυλακή μέσα στην φυλακή, για όλους τους καταδικασθέντες με τους παραπάνω νόμους, δηλαδή ως επι το πλείστον πολιτικούς και απείθαρχους κρατούμενους. Στις συνθήκες αυτές, οι ποινές δεν μπορούν να μειωθούν, δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό, καταργούνται τα δικαιώματα στις άδειες, στην ημιελεύθερη διαβίωση, στα μεροκάματα, δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των κρατουμένων και περιορίζεται με τους εκτός των τειχών. Επίσης, ενισχύεται ο ρόλος των ανθρωποφυλάκων μέσα στις φυλακές με πάνοπλα σώματα με πλήρη εξουσία πάνω στους έγκλειστους. Με τον τρόπο αυτό οι εξουσιαστές προσπαθούν να καταρρακώσουν σωματικά και ψυχολογικά τους κρατούμενους και να δημιουργήσουν φόβητρο για όποιον σηκώνει κεφάλι εντός και εκτός των τειχών.

Προφανώς, τίποτα από αυτά δεν καταλύεται από οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαχείριση, αλλά από πολύμορφους και αποφασιστικούς αγώνες ενάντια στη καταστολή, τον εγκλεισμό και τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς που τους επιβάλλουν.

Έτσι, στα πλαίσια αυτών των πολύμορφων αγώνων και μάλιστα με έσχατο μέσο, ξεκινούν στις 2/3 απεργία πείνας οι πολιτικοί κρατούμενοι Ν. Μαζιώτης, Κ. Γουρνάς, Δ. Κουφοντίνας και τα μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων Α. ΣταμπούλοςΤ. Θεοφίλου,Φ. ΧαρίσηςΑ. Ντάλιος Γ. Καραγιαννίδης και απο 9/3 ο Γρ. Σαραφούδης ενώ άλλα μέλη του θα ακολουθήσουν αργότερα. Επιπλέον στηρίζοντας των αγώνα, δύο κρατούμενες από τη φυλακή Νεάπολης Λασιθίου έχουν προχωρήσει σε αποχή συσσιτίου. Τα αιτήματα τους συνολικά είναι:

  • ·         η κατάργηση των άρθρων 187 και 187Α και του κουκουλονόμου
  • ·         η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ
  • η κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA
  • η πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί
  • η κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχουν μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων
  • ·         η άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού προκειμένου να μπορεί να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται

Παράλληλα, μετά την σύλληψη της Α. Σπυροπούλου και την εκδικητική προφυλάκιση της μητέρας των Γ. και Χ. Τσάκαλου , της γυναίκας του πρώτου και άτομα του φιλικού περιβάλλοντος των μελών της Σ.Π.Φ. -οι οποίοι κρατούν αξιοπρεπή στάση απέναντι στη ρουφιανιά- με κατηγορίες την υπόθαλψη και την ένταξη στην οργάνωση, ο πυρήνας φυλακής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και η Α. Σπυροπούλου ξεκινούν απεργία πείνας μέχρι θανάτου απαιτώντας την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων,ενώ απειλούν πως αν δεν αποφυλακιστούν άμεσα θα προβούν σε απεργία δίψας. Επίσης σε ένδειξη αλληλεγγύης ο Π. Μιχαλάκογλου έχει προβεί σε αποχή συσσιτίου διαρκείας.

Ακόμη, στις 11/3 οι πολιτικοί κρατούμενοι από τη Τουρκία ξεκινούν κυλιόμενη απεργία πείνας αλληλεγγύης και στήριξης στο σύνολο των αιτήματα των πολιτικών κρατούμενων.

Ήδη από τις 27/2 ο Γ. Σοφιανίδης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την φοίτηση και στο ΤΕΙ Πειραιά καθώς του στέρησαν το δικαίωμα αυτό, ως αντίποινα για την συμμέτοχή τους στους αγώνες ενάντια στις φυλακές τύπου Γ καθώς μάλιστα τον μέτεφεραν στις φυλακές του Δομοκού.  

Ο αγώνας των κρατουμένων ενισχύει την συνολικότερη επίθεση ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, δημιουργώντας έτσι το ανάχωμα για ένα κοινό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού. Η κίνηση των απεργών πείνας δεν μας καθιστά αμέτοχους, δηλώνοντας απλώς την αλληλεγγύη μας στους έγκλειστους, αλλά μας ωθεί να συμπράξουμε συνθετικά με τον δικό τους αγώνα. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις προεκλογικές δηλώσεις του Σύριζα περί κατάργησης των φυλακών τύπου Γ καθώς διαφαίνεται η σκοπιμότητα του να αφομοιώσει κομμάτια του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου και να αμβλύνει τις αντιστάσεις απέναντι σ’ αυτές. Αντιθέτως, εμείς οξύνουμε την σύγκρουση μας με κάθε μορφή εξουσίας, ανεξαρτήτως ποιός την κατέχει καθώς δεν υπήρξε ποτέ καμία ανακωχή εκατέρωθεν στο πόλεμο μας με αυτή. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις πρόσφατες εισβολές σε σπίτια συντρόφων με σκοπό να τρομοκρατήσουν καθώς και από τις συλλήψεις του περίγυρου των μελών της ΣΠΦ, ως αντίποινα στο σχέδιο απόδρασης τους, στοχεύοντας στον ψυχολογικό τους κατακερματισμό.
Οι πράξεις αυτές δεν θα μείνουν αναπάντητες...

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας.
 Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση.        Τύπου Γ θα είναι οι κρεμάλες τους...
Αγώνας μέχρι την ολική καταστροφή κάθε φυλακής
                             
                                                                                     
 Συνέλευση ενάντια στον εγκλεισμό, Χανιά 2015

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License