Κατάληψη στα γραφεία του συριζα στο Ρέθυμνο

Summary

post image

Σήμερα 13/3 τα γραφεία του συριζα στο ρέθυμνο τελούν υπο κατάληψη απο αλληλέγγυους στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Εικόνες:

από Συνέλευση αλληλεγγύης αγωνιστών κρατουμένων απεργών πείνας 13/03/2015 11:21 πμ.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ από 2/3

    Το κράτος της καταστολής έχει συνέχεια, το ίδιο και οι αγώνες εντός και εκτός των τειχών. Από τις 2 Μάρτη ξεκίνησαν απεργία πείνας, αγωνιστές  πολιτικοί κρατούμενοι του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων,  όπως επίσης και οι πολιτικοί κρατούμενοι Κουφοντίνας, Μαζιώτης, Γουρνάς, τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και η Αγγελική Σπυροπούλου. Από τις 10 Μάρτη σε απεργία πείνας προέβησαν και οι κομμουνιστές Τούρκοι φυλακισμένοι. Όλοι οι παραπάνω  θέτοντας το σώμα τους ως ανάχωμα διεκδικούν την κατάργηση των τρομονόμων 187 και 187α, του κουκουλονόμου, των φυλακών τύπου Γ', της βίαιης λήψης DNA και την οριοθέτηση της, τη μη  ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων καθώς και την απελευθέρωση του πολυτραυματία αντάρτη πόλης Σ.Ξηρού ο οποίος παρόλο το 98% ποσοστό αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά επί 13 χρόνια.

    Σήμερα, λοιπόν η σοσιαλδημοκρατική διαχείρηση του συριζα, επικυρώνει τη συνέχεια της κατασταλτικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην προσπάθεια ποινικοποίησης των οργανωμένων αντιστάσεων ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Οι κυβερνήσεις ακολουθούν το πλαίσιο κατά της ριζοσπαστικοποίησης, όπου εισηγήθηκε ο ευρωβουλευτής  Πέδρο Αγκραμούντ, το οποίο εξισώνει οποιαδήποτε μορφή πολιτικής βίας που στρέφεται κατά της κοινωνικής αδικίας, με την τρομοκρατία.

    Πλέον η πιο απλή συμμετοχή σε πορεία μπορεί να εξελιχθεί σε ποινική δίωξη βάση των τρομονόμων 187 (περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης) και 187α (περί σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης), οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν σε όσους αντιστέκονται, δυναμικά και αυτοοργανωμένα. Για παράδειγμα οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων της Ιερισσού ενάντια στη λεηλασία της φύσης και μεθαύριο ίσως και εδώ ενάντια σε όσους αγωνίζονται ενάντια στις ΒΑΠΕ. Ακόμη μια μπλούζα με κουκούλα σε συνδυασμό με μια ψευδομαρτυρία μπάτσου έχει οδηγήσει και οδηγεί σε δίωξη με βάση τον κουκουλονόμο. Αναφορικά με τη βίαιη λήψη του DNA, ενός αναξιόπιστου ενοχοποιητικού στοιχείου, έχουν διωχθεί και διώκονται αρκετοί σύντροφοι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η προσπάθεια βίαιης λήψης DNA, μέσω βασανιστηρίων στην περίπτωση της συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου και οι σαθρές κατηγορίες που οδήγησαν στη φυλακή τον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου.

    Τα σύγχρονα κάτεργα, είτε εννοούμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, όπου οι άθλιες συνθήκες οδηγούν σε αυτοκτονίες μεταναστών, είτε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (εντός των τειχών), είτε τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας ακόμη και το βραχιολάκι επιτήρησης (εκτός των τειχών) δημιουργήθηκαν για να τιμωρήσουν τους αντιφρονούντες. Συγκεκριμένα οι φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι μια φυλακή εντός της φυλακής, 23 ώρες κλείδωμα και 1 ώρα προαυλισμός σε ατομική μπετόχτιστη αυλή. Τα επισκεπτήρια γίνονται όποτε γουστάρουν μπάτσοι-δικαστές και οι δίκες διεξάγονται χωρίς ενόρκους με εξειδικευμένους εισαγγελείς-μπάτσους, για να ολοκληρώνονται οι δίκες με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.  
''Ήρθε η ώρα να μειωθούν οι εξωφρενικές ποινές που αφειδώς μοιράζονται, να δίνονται υποχρεωτικά οι άδειες και οι αναστολές στο τυπικό όριο, να μειωθεί η ισόβια σε 12 χρόνια υποχρεωτικής έκτισης και 4 χρόνια μεροκάματα, να δίνεται η αναστολή στα 2/5 έκτισης στις υπόλοιπες ποινές, να μειωθεί ο χρόνος προφυλάκισης στους 12 μήνες, να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης internet, να μετατραπούν τα επισκεπτήρια σε ελεύθερα, να εξασφαλιστεί η ερωτική συνεύρεση''.
 
    Ποιούς στοχοποιεί όμως η δικαστική εξουσία;  Η συστηματική παρανομοποίηση και φτωχοποίηση κομματιών της κοινωνίας δεν είναι τυχαία, η δικαιοσύνη είναι ταξική και αποτελεί μια υπαρκτή συνθήκη για όσους αγωνίζονται. Αυτοι που στοχοποιεί σε πρώτο χρόνο αντανακλώνται στην εικόνα του φτωχού(άνεργοι, μικροπαραβατικοί, άστεγοι προλετάριοι) και όσους θεωρούν την ένοπλη δράση ως αναπόσταστο κομμάτι του πολύμορφου αγώνα (αντάρτες πόλης και απαλλοτριωτές τραπεζών ). Συγκεκριμένα, οι φυλακές  και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λειτουργούν ως αποθήκες για το περισσευματικό εργατικό δυναμικό και τους εχθρούς του καθεστώτος.  Τέλος, τα ΜΜΕ ως κρατικό εργαλείο στο όνομα της “ασφάλειας” και της εθνικής ενότητας, βαφτίζουν τον αγώνα ενάντια στη κυριαρχία ως τρομοκρατία.ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/3

Συνέλευση αλληλεγγύης αγωνιστών κρατουμένων απεργών πείνας
 Ρέθυμνο, 13/3/2015


Κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στα κατειλημμένα γραφεία του συριζα ρεθύμνου

από Συνέλευση αλληλεγγύης αγωνιστών κρατουμένων απεργών πείνας 13/03/2015 1:22 μμ.


Καλούμε σε συγκέντρωση έξω απο τα κατηλειμμένα γραφεία του σύριζα στις 6 το απόγευμα.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Συνέλευση αλληλεγγύης αγωνιστών κρατουμένων απεργών πείνας

από @ 13/03/2015 1:52 μμ.


διευθυνση δωστε

από Χαρτόμουτρο 13/03/2015 9:07 μμ.


h**p://www.kinimatorama.net/event/49664

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License